Vizuál

Kiállítás a látogatók kívánsága szerint

2019.03.21. 15:05
Ajánlom
Megnyílt a Ludwig 30 kiállítássorozat negyedik, egyben utolsó, Testreszabás című tárlata. Az együttműködésen és részvételen alapuló művészet jegyében rendezett kiállításon látható műveket a látogatók választották ki internetes szavazással, ami egy rendkívül izgalmas és sokszínű válogatást eredményezett.

A tárlaton több nagyméretű, extrém installációval is találkozhatunk, amelyeket sok év után tekinthetünk meg ismét a Ludwig Múzeumban. Kicsiny Balázs Munkavégzés folyamatban című alkotása utoljára 2005-ben szerepelt kiállításon. Az installáció öt életnagyságú emberalakból áll, akik William Walker nehézbúvár történetét elevenítik fel, aki a huszadik század elején éveken át a winchesteri katedrális alapjait javította. Walker mélyen a talajszint alatt dolgozott azon, hogy megmentse a templomot az összeomlástól. A szerzetesi ruhában, de nehézbúvár-sisakban fizikai munkát végző alakok a történetiség és az irónia eszközeivel kapcsolják össze a középkort a jelennel, a vallásost a profánnal.

Csörgő Attila Hogyan szerkesszünk narancsot című, szintén nagy alapterületű, bonyolult geometriai szerkesztés alapján készült installációja a sík és a térbeli formák közötti ellentmondást vizsgálja. A megoldást a narancshámozás spirális alakzatában találhatjuk meg, amellyel gömbszerű testek szerkeszthetők. Ezek a papírból létrehozott könnyű formák a ventilátorok által keltett légmozgás hatására változatosan pörögnek, ugrálnak a kiállítótérben, kapcsolatot teremtve a precíz mérnöki tervezés és a játékos művészi kifejezés között.

csorgo_hogyan_installacio-150418.jpg

Csörgő Attila: Hogyan szerkesszünk narancsot (Fotó/Forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Adattár és Digitális Archívum)

A Testreszabás című kiállítás március 31-ig látogatható a Ludwig Múzeumban.

További információ ide kattintva>>>

Fejléckép: Kicsiny Balázs: Munkavégzés folyamatban | forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Adattár és Digitális Archívum

Támogatott tartalom.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Távozó ügyvezető, elmaradó programok a Fesztiválzenekarnál

Számos jövőre tervezett programot, köztük az idősotthonokba és kisgyermekeknek szervezett koncerteket kénytelen lemondani a Budapest Fesztiválzenekar a kieső TAO-forrás miatt. Leépítés kezdődött meg a háttérstábban.
Klasszikus

Bösendorfer zongorát hallunk Érdi Tamás új Beethoven-lemezén

Mindig, mindenhol a Steinway, most viszont egy olyan lemez jelent meg, amelyen Bösendorfer-zongora szól. De korántsem ez Érdi Tamás felvételének érdeme.
Klasszikus

Ha a rezesek viccelni kezdenek...

... csinálják úgy, mint ez az öt plusz egy fickó. Most, amikor kis hangszórókon hallgatunk zenét, mindennél fontosabb, hogy megismertessük a legkisebbekkel az élő zene izgalmait. A Brass In Five harsány humorral és a hangszereik sokféle hasznosításával végzik ezt a munkát.
Vizuál

Milyen volt Jeney Zoltán kapcsolata a filmmel?

Jeney Zoltánra emlékezik a Magyar Nemzeti Filmalap. Az október végén elhunyt zeneszerzőt talán sokan a Jób lázadása, a Szindbád és a Kincskereső kisködmön filmzenéiért ismerték. Négy alkotása most ingyen elérhető az interneten.
Klasszikus

A karmester nem közlekedési rendőr

Kitűnő hegedűsből lett rendkívüli karmester. Takács-Nagy Gábor energiája a színpadon a zenét szolgálja, interjú közben pedig az őszinte beszélgetés záloga. Október elején, egy budapesti zenekari próba és egy mesterkurzus közben kerestük fel az Egyesült Királyságban élő művészt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál ajánló

A művészet ajándék! – karácsonyi kortárs műtárgyvásár az ÚjMűhely Galériában

Különleges karácsonyi vásárral várjuk látogatóinkat november 20-tól december 18-ig az ÚjMűhely Galériában.
Vizuál ajánló

A somlói vár és egy film is építészeti díjat kapott

Kihirdették a DECODE pályázat eredményét a Faur Zsófi Galériában, ahol a pályaművekből rendezett kiállítás is megtekinthető november 20-ig.
Vizuál Film

Ceauşescu önéletrajz, Chuck Norris és a román új hullám remekei a Román Filmhéten

A rendszerváltás 30. évfordulóján a visszatekintésé, az emlékezésé a főszerep a 14. Román Filmhéten. A filmhetet A hegyek szigete nyitja, Corneliu Porumboiu Cannes-i versenyfilmjét premier előtt vetíti az Uránia kedd este.
Vizuál díj

Izraeli ügyvédnőről szóló film nyerte a Verziót 

Átadták a 16. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál díjait szombat este Budapesten, amelyen Rachel Leah Jones és Philippe Bellaiche munkája, Az ügyvéd kapta a legjobb emberi jogi film díját.
Vizuál videó

Megmentők vagy újraalkotók? – Polgárdi Ákos és Seres András a Kult50-ben

Mi időtálló és mi nem? Megvárjuk, hogy ez kiderüljön valamiről, vagy még idő előtt lecseréljük? Látszódnia kell valamin, hogy az kortárs? És hogyan maradhat háttérben egy restaurátor munkája az eredeti műhöz képest? Ezeket a témákat is érintettük Polgárdi Ákos grafikussal és Seres András restaurátorral.