Vizuál

Kiállítás a látogatók kívánsága szerint

2019.03.21. 15:05
Ajánlom
Megnyílt a Ludwig 30 kiállítássorozat negyedik, egyben utolsó, Testreszabás című tárlata. Az együttműködésen és részvételen alapuló művészet jegyében rendezett kiállításon látható műveket a látogatók választották ki internetes szavazással, ami egy rendkívül izgalmas és sokszínű válogatást eredményezett.

A tárlaton több nagyméretű, extrém installációval is találkozhatunk, amelyeket sok év után tekinthetünk meg ismét a Ludwig Múzeumban. Kicsiny Balázs Munkavégzés folyamatban című alkotása utoljára 2005-ben szerepelt kiállításon. Az installáció öt életnagyságú emberalakból áll, akik William Walker nehézbúvár történetét elevenítik fel, aki a huszadik század elején éveken át a winchesteri katedrális alapjait javította. Walker mélyen a talajszint alatt dolgozott azon, hogy megmentse a templomot az összeomlástól. A szerzetesi ruhában, de nehézbúvár-sisakban fizikai munkát végző alakok a történetiség és az irónia eszközeivel kapcsolják össze a középkort a jelennel, a vallásost a profánnal.

Csörgő Attila Hogyan szerkesszünk narancsot című, szintén nagy alapterületű, bonyolult geometriai szerkesztés alapján készült installációja a sík és a térbeli formák közötti ellentmondást vizsgálja. A megoldást a narancshámozás spirális alakzatában találhatjuk meg, amellyel gömbszerű testek szerkeszthetők. Ezek a papírból létrehozott könnyű formák a ventilátorok által keltett légmozgás hatására változatosan pörögnek, ugrálnak a kiállítótérben, kapcsolatot teremtve a precíz mérnöki tervezés és a játékos művészi kifejezés között.

csorgo_hogyan_installacio-150418.jpg

Csörgő Attila: Hogyan szerkesszünk narancsot (Fotó/Forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Adattár és Digitális Archívum)

A Testreszabás című kiállítás március 31-ig látogatható a Ludwig Múzeumban.

További információ ide kattintva>>>

Fejléckép: Kicsiny Balázs: Munkavégzés folyamatban | forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Adattár és Digitális Archívum

Támogatott tartalom.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Eredeti Örkény-egypercessel köszöntötték Mácsai Pált a jubileumi Azt meséld el Pista! után

Május 12-én különleges évfordulót ünnepelt az Örkény Színház, ugyanis 700. alkalommal tűzték műsorra Mácsai Pál egyszemélyes előadását, az Azt meséld el, Pista!-t.
Klasszikus

A Budapesti Fesztiválzenekar emlékkoncertet tart a koronavírus áldozatainak emlékére

A május 26-i ingyenes emlékkoncertet a Budapest Kongresszusi Központban rendezik meg, ahol a Budapesti Fesztiválzenekar és egy erre az alkalomra összeálló kórus, Fischer Iván vezényletével Mozart Requiemjét adja elő. A koncertet aznap az RTL Klub-on is meg lehet tekinteni.
Jazz/World

"Tragikus végű játszma" – A kékszakállú herceg várát új formába öntötte Sárik Péter

Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operájára Sárik Péter zeneszerző, jazz-zongoraművész készített jazzátiratot, melyet először élőben augusztusban hallhat a közönség a Zempléni Fesztiválon.
Zenés színház

Elhunyt Haramza László operaénekes

A Magyar Állami Operaház magánénekesét 60 éves korában érte a halál – adta hírül az Opera.
Vizuál

Online premieren mutatják be a frissen felújított Habfürdőt

Kovásznai György születésének 87. évfordulóján a Nemzeti Filmintézet-Filmarchívum Igazgatósága videomegosztó csatornáján két alkalommal, május 15-én és 16-án este 7 órakor bemutatja a legendás animációs film restaurált változatát. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál magazin

KÉP-regény: A Gyilkos tó kémiája

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal Gyilkos-tónál megélt pálinka-történeteket mesélt.
Vizuál aukció

Új kiállítótérrel bővül a Virág Judit Galéria

Rippl-Rónai, Bortnyik és Munkácsy remekművei láthatók a május 15-én nyíló, csaknem 400 négyzetméteres területtel kibővülő Virág Judit Galériában, ahol a 105 kortárs és 157 klasszikus művet felvonultató új aukciós tárlat is megtekinthető.
Vizuál hír

Jelentős elismerésben részesül Marina Abramović

Marina Abramović világhírű performanszművész kapja idén a spanyol Nobel-díjnak is nevezett Asztúria hercegnője-díjat művészeti kategóriában – adta hírül a Papageno, a Pledge Times hírportálra hivatkozva. Az Asztúria hercegnője Alapítvány minden évben nyolc kategóriában osztja ki az elismerést, melynek első kihirdetett győztese a szerb művész.
Vizuál premier

Online premieren mutatják be a frissen felújított Habfürdőt

Kovásznai György születésének 87. évfordulóján a Nemzeti Filmintézet-Filmarchívum Igazgatósága videomegosztó csatornáján két alkalommal, május 15-én és 16-án este 7 órakor bemutatja a legendás animációs film restaurált változatát. 
Vizuál hír

106 éves korában elhunyt Norman Lloyd amerikai színész-rendező

Az Emmy-díjra jelölt színészt Los Angeles-i otthonában érte a halál - adta hírül az MTI. Norman Lloyd pályafutása kezdetén együtt dolgozott Orson Wellesszel, Alfred Hitchcockkal és Charlie Chaplinnel is.