Vizuál

Kiállítás a látogatók kívánsága szerint

2019.03.21. 15:05
Ajánlom
Megnyílt a Ludwig 30 kiállítássorozat negyedik, egyben utolsó, Testreszabás című tárlata. Az együttműködésen és részvételen alapuló művészet jegyében rendezett kiállításon látható műveket a látogatók választották ki internetes szavazással, ami egy rendkívül izgalmas és sokszínű válogatást eredményezett.

A tárlaton több nagyméretű, extrém installációval is találkozhatunk, amelyeket sok év után tekinthetünk meg ismét a Ludwig Múzeumban. Kicsiny Balázs Munkavégzés folyamatban című alkotása utoljára 2005-ben szerepelt kiállításon. Az installáció öt életnagyságú emberalakból áll, akik William Walker nehézbúvár történetét elevenítik fel, aki a huszadik század elején éveken át a winchesteri katedrális alapjait javította. Walker mélyen a talajszint alatt dolgozott azon, hogy megmentse a templomot az összeomlástól. A szerzetesi ruhában, de nehézbúvár-sisakban fizikai munkát végző alakok a történetiség és az irónia eszközeivel kapcsolják össze a középkort a jelennel, a vallásost a profánnal.

Csörgő Attila Hogyan szerkesszünk narancsot című, szintén nagy alapterületű, bonyolult geometriai szerkesztés alapján készült installációja a sík és a térbeli formák közötti ellentmondást vizsgálja. A megoldást a narancshámozás spirális alakzatában találhatjuk meg, amellyel gömbszerű testek szerkeszthetők. Ezek a papírból létrehozott könnyű formák a ventilátorok által keltett légmozgás hatására változatosan pörögnek, ugrálnak a kiállítótérben, kapcsolatot teremtve a precíz mérnöki tervezés és a játékos művészi kifejezés között.

csorgo_hogyan_installacio-150418.jpg

Csörgő Attila: Hogyan szerkesszünk narancsot (Fotó/Forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Adattár és Digitális Archívum)

A Testreszabás című kiállítás március 31-ig látogatható a Ludwig Múzeumban.

További információ ide kattintva>>>

Fejléckép: Kicsiny Balázs: Munkavégzés folyamatban | forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Adattár és Digitális Archívum

Támogatott tartalom.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

A végzet asszonya élete végéig díva maradt

A magyar femme fatale emigráns éveiben ritkán mutatkozott, nem járt társaságba - saját, régi filmjei viszont hipnotikus erővel hatottak rá.
Plusz

Megalakult a Nemzeti Kulturális Tanács

Megtartotta alakuló ülését az Országgyűlés által tavaly decemberben kihirdetett törvény alapján életre hívott testület.
Klasszikus

Börtönbe megy a nyugdíjas, aki túl hangosan hallgatott komolyzenét

A liverpooli nyugdíjas, aki túl hangosan hallgatta a ClassicFM-et, azt mondta a bírónak, verjék csak láncra. Huszonnégy hétre tették hűvösre.
Klasszikus

Hegedűn játszott az agyműtétje közben, a sebész elveszett Mahlernél

Egy 53 éves brit muzsikus agyműtéten esett át. A hangszerét is vinnie kellett az operációra, hogy az orvosok ellenőrizni tudják, ne sérüljenek az agy más részei a beavatkozás közben.
Klasszikus

Egész nap Mozart zenéje szól a tavasz első napján

Egy nap, tíz koncert a Concerto Budapesttel! Március 1. vasárnap délelőtt 11-től este 10-ig kizárólag Mozart zenéje tölti meg a Zeneakadémia koncerttermeit.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Tiltakoznak a dolgozók a múzeumok költöztetése ellen

Elfogadhatatlannak tartják, hogy államtitok lett egy közgyűjtemény költözésének részleteiből, a műtárgyakhoz pedig évekig még a szakértők sem férhetnek hozzá. "Költöző közgyűjtemények, veszélyeztetett értékek, bizonytalanságban tartott munkatársak..." címmel adtak hangot véleményüknek.
Vizuál morphoto

KÉP-regény: A napelemes poloska

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezen a héten a klímaváltozásra reflektál.
Vizuál berlinale

Jeremy Ironsszal és politikai állásfoglalásokkal nyitott a Berlinale

A társadalmi, politikai kérdések iránt hagyományosan nyitott Berlini Nemzetközi Filmfesztivál csütörtök esti megnyitóján egyperces néma tiszteletadással emlékeztek meg a Hessen tartományi Hanauban előző nap történt lövöldözés áldozatairól.
Vizuál kritika

Eredeti művek – hamis kiállítás?

Lehet-e egy punkot klasszikus kiállításon bemutatni? Kifinomult bosszú a művészeti közegtől vagy egyszerű félreértelmezés?
Vizuál Film

A színész, akinek Oscar-jelölést hozott, hogy összebilincselték Tony Curtis-szel

Sidney Poitier bahamai földművesek gyerekéből lett az első afroamerikai, aki Oscar-díjat kapott a legjobb férfi színész kategóriában. Kitaposta az utat a fehérek uralta Hollywoodban, mégis számos kritika érte az alakításait. Idén ünnepli 93. születésnapját.