Vizuál

Kiállítás a látogatók kívánsága szerint

2019.03.21. 15:05
Ajánlom
Megnyílt a Ludwig 30 kiállítássorozat negyedik, egyben utolsó, Testreszabás című tárlata. Az együttműködésen és részvételen alapuló művészet jegyében rendezett kiállításon látható műveket a látogatók választották ki internetes szavazással, ami egy rendkívül izgalmas és sokszínű válogatást eredményezett.

A tárlaton több nagyméretű, extrém installációval is találkozhatunk, amelyeket sok év után tekinthetünk meg ismét a Ludwig Múzeumban. Kicsiny Balázs Munkavégzés folyamatban című alkotása utoljára 2005-ben szerepelt kiállításon. Az installáció öt életnagyságú emberalakból áll, akik William Walker nehézbúvár történetét elevenítik fel, aki a huszadik század elején éveken át a winchesteri katedrális alapjait javította. Walker mélyen a talajszint alatt dolgozott azon, hogy megmentse a templomot az összeomlástól. A szerzetesi ruhában, de nehézbúvár-sisakban fizikai munkát végző alakok a történetiség és az irónia eszközeivel kapcsolják össze a középkort a jelennel, a vallásost a profánnal.

Csörgő Attila Hogyan szerkesszünk narancsot című, szintén nagy alapterületű, bonyolult geometriai szerkesztés alapján készült installációja a sík és a térbeli formák közötti ellentmondást vizsgálja. A megoldást a narancshámozás spirális alakzatában találhatjuk meg, amellyel gömbszerű testek szerkeszthetők. Ezek a papírból létrehozott könnyű formák a ventilátorok által keltett légmozgás hatására változatosan pörögnek, ugrálnak a kiállítótérben, kapcsolatot teremtve a precíz mérnöki tervezés és a játékos művészi kifejezés között.

csorgo_hogyan_installacio-150418.jpg

Csörgő Attila: Hogyan szerkesszünk narancsot (Fotó/Forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Adattár és Digitális Archívum)

A Testreszabás című kiállítás március 31-ig látogatható a Ludwig Múzeumban.

További információ ide kattintva>>>

Fejléckép: Kicsiny Balázs: Munkavégzés folyamatban | forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Adattár és Digitális Archívum

Támogatott tartalom.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Raktárvásárral zárja a nyarat a Libri

Hat napig várja váltakozó akciókkal és folyamatosan frissülő készlettel vásárlóit a Libri Kiadó a Szentendrei úton.
Klasszikus

Egzotikus és visszatérő vendégek Kaposváron – Kaposfest-napló 2.

A Kaposfest utolsó három napjáról szól alábbi írásunk: Brahmstól a Bolyi Soul és Gospel Kórusig haladt a fesztivál zenei programja.
Vizuál

Itt a Kisasszonyok előzetese Meryl Streeppel és Emma Watsonnal

Igazi sztárparádés feldolgozás érkezik Luisa May Alcott klasszikusából.
Klasszikus

Fischer Ivánnal a címlapon kezdi az évadot a Fidelio

Az ingyenes programmagazin évadkezdő számában az eseménynaptár mellett többek között interjút talál Láng Annamária színésszel, Ron Howard filmrendezővel, Várallyay Petra hegedűművésszel, Bán Zsófia íróval, illetve a címlapon szereplő Fischer Ivánnal. Lapozzon bele online!
Tánc

Egyik rabszolgaságból a másikba

Az Út a királyi operába című portréfilm lehetett volna negédes mese egy mulatt fiúról, aki a világon elsőként táncolhatta sötét bőre ellenére Rómeót. Szerencsére azonban Icíar Bollaí rendezőnek – Carlos Acosta produceri jelenléte mellett – sikerült megmutatnia, hogy sötétség nélkül nincs fény.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál galéria

Pillants be Fábri Zoltán forgatására!

Olyan filmeket köszönhetünk neki, mint a Körhinta,az Édes Anna, az Isten hozta, őrnagy úr, A Pál utcai fiúk vagy Az ötödik pecsét. 1994. augusztus 23-án hunyt el Fábri Zoltán filmrendező.
Vizuál ajánló

A ma textilművészete

A Textile Art of Today (A ma textilművészete) nemzetközi művészeti projekt korunk textilművészetét mutatja be a budapesti Vigadó Galériában.
Vizuál hír

Káel Csaba lesz Andy Vajna utódja

A Kormányinfón árulta el Gulyás Gergely az új filmügyi kormánybiztos személyét.
Vizuál hír

Emberi jogi díjat nyert Szabó Réka filmje Szarajevóban

A balkáni térség elsőszámú nemzetközi filmfesztiválján, a Szarajevói Filmfesztiválon összesen öt készülő magyar filmet, filmtervet díjaztak.
Vizuál fényképTár

A nap, amikor a Balatonnál nyaraló keletnémetekből nyugatnémetek lettek

A határnyitás és előzményeinek fényképes dokumentumai a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárában.