Vizuál

Kiállítás ajándékba

2010.12.15. 08:09
Ajánlom
Ingyenes napot ad karácsonyra látogatóinak a szegedi Regionális Összművészeti Központ (REÖK).

Mint Bátyai Edina, a REÖK igazgatója elmondta, december 18-án szombaton térítésmentesen lehet megtekinteni az épületben található kiállításokat, és számos kísérőprogramon vehetnek részt az érdeklődők. "Aranyvasárnap előtt szeretnénk kedveskedni a kicsiknek és a nagyoknak is. Szombaton a kiállítások a felnőtteket, az aulában a kézműves foglalkozások a gyerekeket várják." Legutóbb júliusban, a Múzeumok éjszakáján több mint 1500 ember látogatott el az intézménybe, ezért gondolták úgy, hogy idén még egy alkalommal vendégül látják a közönséget.

A programok között szerepel, hogy a gyerekek a maguk készítette díszekkel díszítik fel a REÖK karácsonyfáját az intézmény múzeumpedagógusainak segítségével, illetve ezen a napon óránként jegyeket sorsolnak a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi produkcióira, köztük a Popey gyermekelőadásra és Az ember tragédiájára. Ezzel párhuzamosan indulnak a tárlatvezetések Csáki Róbert kiállításán, amit 11 órától a művész részvételével lehet megtekinteni.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál forbes

Scarlett Johansson a világ legjobban fizetett színésznője

A Forbes magazin 2018-as listája szerint Angelina Jolie, Jennifer Anniston és Jennifer Lawrence is a legjobban kereső színésznők között vannak.
Vizuál Film

Kalapács alá kerül a világ első filmplakátja

Árverésre bocsátja a Sotheby's a világ első filmplakátját augusztus végén Londonban. A poszterért annyit kell fizetni, amennyi egy kisebb vidéki lakás ára.
Vizuál mesterségek ünnepe

Mesés mesterségek őrzői

Augusztus 17-20. között 32. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét a Budai Várban, ahol nyolc ország, köztük Irán népművészei is bemutatkoznak. Rubovszky Éva, az iráni programok szervezője mesélt lapunknak a több ezer éves perzsa civilizációról és annak tárgyi kultúrájáról.
Vizuál Ostrom

Magyar alkotó filmje is esélyes a Diák Oscarra

Kovács István Ostrom című diplomafilmje a nemzetközi fikciós rövidfilm kategóriában jutott be a jelöltek közé.
Vizuál street art

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.