Vizuál

Klasszikus művek, modern megoldás

2011.04.12. 14:55
Ajánlom
Saját bloggal népszerűsíti a Markó-kiállítást a Magyar Nemzeti Galéria.

Igazán modern megoldással indította Nemzeti Galéria a Markó-kiállítás kampányát. A szokásosnak nevezhető megoldások - óriás plakát, újság hirdetés - mellett egy internetes bloggal kívánják felhívni a leendő közönség figyelmét a tárlatra. A Markó-kiállítás 2011 névre hallgató oldalon az érdeklődők nem csak a művész életét illetően juthatnak izgalmas információkhoz, hanem betekintést nyerhetnek a kiállítás kulissza titkaiba is. Nyomon követhetik a kiállítótér alakulását, láthatják hogyan épül fel a tárlat, emellett játékon vehetnek részt, amelynek nyertesei részt vehetnek a Mexikóból érkező képek ládabontásánál.

Bár Markó Károly (1791-1860) életművéből ez idáig nem nyílt átfogó tárlat Magyarországon, a Nemzeti Galéria mégsem ezt a megközelítést választotta rendezőelvnek, ehelyett a Markó-életmű különleges darabjaira koncentrál. Ennek szellemében a május 6-án nyíló tárlaton látható lesz  26 olyan festmény is, amely még sosem szerepeltek magyar kiállításon, sőt olyanok is találhatók köztük, amelyek még sosem voltak az őrzési helyükön kívül kiállítva. Ezen különlegességek közé tartoznak a Mexikóból érkező képek, ahogy a Bertel Thorvaldsen dán szobrász gyűjteményéből érkező darabok is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál forbes

Scarlett Johansson a világ legjobban fizetett színésznője

A Forbes magazin 2018-as listája szerint Angelina Jolie, Jennifer Anniston és Jennifer Lawrence is a legjobban kereső színésznők között vannak.
Vizuál Film

Kalapács alá kerül a világ első filmplakátja

Árverésre bocsátja a Sotheby's a világ első filmplakátját augusztus végén Londonban. A poszterért annyit kell fizetni, amennyi egy kisebb vidéki lakás ára.
Vizuál mesterségek ünnepe

Mesés mesterségek őrzői

Augusztus 17-20. között 32. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét a Budai Várban, ahol nyolc ország, köztük Irán népművészei is bemutatkoznak. Rubovszky Éva, az iráni programok szervezője mesélt lapunknak a több ezer éves perzsa civilizációról és annak tárgyi kultúrájáról.
Vizuál Ostrom

Magyar alkotó filmje is esélyes a Diák Oscarra

Kovács István Ostrom című diplomafilmje a nemzetközi fikciós rövidfilm kategóriában jutott be a jelöltek közé.
Vizuál street art

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.