Vizuál

Legyen Ön is a műtárgyak szakértője

2015.02.20. 11:46
Ajánlom
Érdeklik a műkincsek? Akkor jelentkezzen a BÁV Akadémia becsüsképzésére, ahol a legkiválóbb szakemberek vezetik be a műkereskedelem rejtelmeibe.

A BÁV a műkereskedelem és a záloghitelezés mellett a becsüsképzésben is meghatározó szerepet tölt be hazánkban, immár több mint 40 éve képzi a műtárgy-, ékszer-, festmény- és bútor-szőnyegszakos szakembereket, akik hozzáértésükkel általános elismerést vívtak ki maguknak.

A hagyományos, 10 hónapos képzések szeptemberben indulnak, októberben és januárban pedig az intenzív ékszerbecsüs tanfolyamok, ahol öt hónap alatt OKJ végzettséget szerezhetnek a hallgatók. A piaci igényekre alapozva a BÁV az idén - az országban elsőként - mind a négy műtárgycsoportban kétéves képzést is indított.

A tanfolyamok szakmai és oktatási programját a BÁV több évtizedes képzési tapasztalatára támaszkodva, a szigorodó jogszabályi előírásoknak megfelelően alakította ki, és hazai viszonylatban a legmagasabb óraszámban oktatják hallgatóikat. A piacképes tudás nem szerezhető meg a szakmát megalapozó, átfogó elméleti ismeretek nélkül: oktatóik az egyes szakterületek neves, felkészült képviselői, így a hallgatók a legkiválóbb művészettörténészek és szaktanárok vezetésével ismerkednek meg a magyar és egyetemes művészet nagy korszakaival, kiemelkedő alkotóival, a műtárgyak készítésének technikájával.

A képzés során a fő hangsúlyt a becsüs szakma elsajátításának nélkülözhetetlen feltételére, a gyakorlati oktatásra helyezték. Ennek során első számú szempontjuk a műtárgyakkal való személyes találkozás, amelyhez a gazdag hátteret a BÁV üzlethálózatban található, folyamatosan változó árukínálat, valamint az árverésekre kerülő ékszerek, festmények, bútorok és műtárgyak biztosítják. Oktatási programot a tanév során hazai és külföldi múzeumlátogatásokkal, aukciós és más kiállítások megtekintésével, műhely-, műterem-, és gyárlátogatásokkal gazdagítják.

A képzés színvonalának további emelése érdekében a BÁV együttműködési megállapodást kötött a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel és a Kodolányi János Főiskolával, ennek nyomán a 2015/16-os tanévben mindkét intézmény tanszékei részt vesznek az elméleti és gyakorlati oktatásban, a BÁV Akadémia pedig gyakorlati helyszínként szolgál a Főiskola hallgatói számára.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Színes, szélesvásznú életműdíjak a magyar film ünnepén

Megszámlálhatatlan filmben és televíziós alkotásban játszottak az 5. Magyar Filmhét életműdíjasai: Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera. A díjátadóval megkezdődött a filmhét, hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban.
Színház

Udvaros Dorottya: „Mintha az élet direkt adná nekem ezeket a szerepeket”

Világhírű román rendező, Silviu Purcărete állította színpadra a Nemzeti Színházban Csehov utolsó, összegző főművét, a Meggyeskertet. A román és az orosz színházi iskoláról, Csehovról és a tavaszról is beszélt a női főszerepet alakító Udvaros Dorottya.
Klasszikus

Megújul a Virtuózok, május elejétől már nézheti a tévében

Idén kamaraegyüttesek versenyeznek a Virtuózok 5. évadában, május 3-án lesz a széria első adása. Mutatjuk, kik versenyeznek!
Klasszikus

A Kodály-módszer hírnöke: Szőnyi Erzsébet 95 éves

A kilencvenöt éves Szőnyi Erzsébet rengeteget tett a Kodály-módszer megőrzéséért, de saját jogán is kiváló zeneszerző. Születésnapján köszöntjük.
Jazz/World

Mary Lou Williams, aki az ujjaival imádkozott zongorázás közben

A női zenészekről szóló sorozatunkból nem hiányozhat Mary Lou Williams, aki nemcsak azért izgalmas, mert elsőként szerzett érvényt magának női zeneszerzőként és zongoristaként, de azért is, mert beemelte zenéjébe azt a spirituális töltetet, ami a szakrális jazz anyjává avatta őt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál fortepan

Minden múlt a múltam: FORTEPAN

A népszerű Fortepan digitális fotóarchívum anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria Minden múlt a múltam című kiállítása.
Vizuál kult50

A gerillaszobrász és szomjas trollok költője a Kult50-ben

Kolodko Mihály a gerillaszobrairól ismert, Varró Dániel pedig A szomjas troll című kötetéért került be a Kult50-be. A két alkotó videónkban a játékról és a meséről beszélgetett, és sok közöset találtak egymásban.
Vizuál fényképTár

Szabotázs a Felszabadulási emlékmű koszorúzásán? – FényképTár

Az itt bemutatott felvételek a Rákosi- és Kádár-korszakra jellemző, kevés meglepetést tartogató protokoll riportfotóknak tűnnek. Az alábbi történet elolvasása után azonban a megörökített esemény izgalmasabb színezetet ölt.
Vizuál tűzfal

Ideiglenesnek szánták a budai tűzfalfestményt, mégis marad a kócsag

A Zsuffa Zsanna Lídia által tervezett tűzfalfestményt leszedték volna egy év elteltével, de a közönségszavazás alapján mégis marad a falon.
Vizuál ajánló

A legelső magyar absztrakt festmény is megcsodálható az újragondolt Czóbel kiállításon

Tovább folytatódik Czóbel Béla életművének bemutatása Szentendrén, a Templomdombon, a művész egykori lakóhelyén kialakított múzeumban. Az Újragondolt Czóbel 4.0. kiállítás egyik szenzációja a legkorábbi magyar absztrakt festmény.