Vizuál

Legyen Ön is a műtárgyak szakértője

2015.02.20. 11:46
Ajánlom
Érdeklik a műkincsek? Akkor jelentkezzen a BÁV Akadémia becsüsképzésére, ahol a legkiválóbb szakemberek vezetik be a műkereskedelem rejtelmeibe.

A BÁV a műkereskedelem és a záloghitelezés mellett a becsüsképzésben is meghatározó szerepet tölt be hazánkban, immár több mint 40 éve képzi a műtárgy-, ékszer-, festmény- és bútor-szőnyegszakos szakembereket, akik hozzáértésükkel általános elismerést vívtak ki maguknak.

A hagyományos, 10 hónapos képzések szeptemberben indulnak, októberben és januárban pedig az intenzív ékszerbecsüs tanfolyamok, ahol öt hónap alatt OKJ végzettséget szerezhetnek a hallgatók. A piaci igényekre alapozva a BÁV az idén - az országban elsőként - mind a négy műtárgycsoportban kétéves képzést is indított.

A tanfolyamok szakmai és oktatási programját a BÁV több évtizedes képzési tapasztalatára támaszkodva, a szigorodó jogszabályi előírásoknak megfelelően alakította ki, és hazai viszonylatban a legmagasabb óraszámban oktatják hallgatóikat. A piacképes tudás nem szerezhető meg a szakmát megalapozó, átfogó elméleti ismeretek nélkül: oktatóik az egyes szakterületek neves, felkészült képviselői, így a hallgatók a legkiválóbb művészettörténészek és szaktanárok vezetésével ismerkednek meg a magyar és egyetemes művészet nagy korszakaival, kiemelkedő alkotóival, a műtárgyak készítésének technikájával.

A képzés során a fő hangsúlyt a becsüs szakma elsajátításának nélkülözhetetlen feltételére, a gyakorlati oktatásra helyezték. Ennek során első számú szempontjuk a műtárgyakkal való személyes találkozás, amelyhez a gazdag hátteret a BÁV üzlethálózatban található, folyamatosan változó árukínálat, valamint az árverésekre kerülő ékszerek, festmények, bútorok és műtárgyak biztosítják. Oktatási programot a tanév során hazai és külföldi múzeumlátogatásokkal, aukciós és más kiállítások megtekintésével, műhely-, műterem-, és gyárlátogatásokkal gazdagítják.

A képzés színvonalának további emelése érdekében a BÁV együttműködési megállapodást kötött a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel és a Kodolányi János Főiskolával, ennek nyomán a 2015/16-os tanévben mindkét intézmény tanszékei részt vesznek az elméleti és gyakorlati oktatásban, a BÁV Akadémia pedig gyakorlati helyszínként szolgál a Főiskola hallgatói számára.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Karinthy Vera: „Felelősséggel dolgozom a színház jövőéért”

A Karinthy Színház alapítójának lánya lapunknak úgy nyilatkozott, jelenleg tárgyalások folynak a színház jövőjéről, a támogatások lehetőségeiről.
Színház

„Praktikusan nekem is távoznom kell” – Megszólalt a Karinthy Színház egyik ügyvezetője

A produkciós vezetői feladatokat is ellátó Kerekes-Katz Petra, a Karinhty Színházat működtető kft. egyik tulajdonosa a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a korábbi művészeti vezetőhöz, Földes Eszterhez hasonlóan, „praktikusan” neki is távoznia kell.
Zenés színház

„Maradj otthon, hallgass zenét” – Dalposta Kolonits Klárától és Dinyés Dánieltől

Az operavilág meghatározó művészházaspárja, Kolonits Klára énekesnő és Dinyés Dániel karmester dalpostát indított a közösségi médiában, mert a zene nem némulhat el világjárvány idején sem. A mai epizódot nálunk, a Fidelio olvasói is meghallgathatják.
Klasszikus

Rohmann Ditta: Úgy teszünk, mintha normális életet élnénk

A Művészi szabadság című sorozatban Rohmann Ditta csellóművészt is megkérdeztük, mivel tölti az időt a járványhelyzet alatt. Természetesen ő sem unatkozik, sőt, hangfelvételt is küldött nekünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Lélekben mindenki Indiában él – A Baltazár Színház elérhetővé teszi fesztiválnyertes filmjét

A Baltazár Színház egész társulata március 13-án Mumbaiba utazott volna, fellépni a Pitypang és a Por című előadásokkal. Egy nappal az út előtt zárta le határait India. Maradtunk és megértettük, hogy a mostani időszak a belső utazásról szól.
Vizuál galéria

A rokokó sztárfestője még a gipszstukkókat is belekomponálta freskóiba

Giovanni Battista Tiepolo a mennyezetet égbolttá változtatta, arisztokrata megbízóit szinte istenként ábrázolta. Kétszázötven éve, 1770. március 27-én halt meg a 18. századi dekoratív festészet legnagyobb alakja, "Velence legjobb festője". 
Vizuál fotó

KÉP-regény: Gondolatok a könyvtárban

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezen a héten arról elmélkedik, mit jelent egy fotósnak a kihalt város, illetve mennyire kihaltak valójában az utcák.
Vizuál hír

Tragikus adatvesztés történt – A látogatók segítségét kéri az Aba-Novák Galéria

A Leányfalun működő XX. századi és kortárs galéria egy technikai meghibásodás miatt elveszítette kiállításainak dokumentációját.
Vizuál interjú

„…a mozgókép sokrétű katartikus élménye”

Dárday István Balázs Béla- és Kossuth-díjas filmrendező, az MMA rendes tagja idén ünnepli 80. születésnapját. A Balázs Béla Stúdióról, a dokumentum-játékfilmek lényegéről és filmjeik civil szereplőiről beszélgettünk. Lesti Árpád interjúja.