Vizuál

Legyen Ön is a műtárgyak szakértője

2015.02.20. 11:46
Ajánlom
Érdeklik a műkincsek? Akkor jelentkezzen a BÁV Akadémia becsüsképzésére, ahol a legkiválóbb szakemberek vezetik be a műkereskedelem rejtelmeibe.

A BÁV a műkereskedelem és a záloghitelezés mellett a becsüsképzésben is meghatározó szerepet tölt be hazánkban, immár több mint 40 éve képzi a műtárgy-, ékszer-, festmény- és bútor-szőnyegszakos szakembereket, akik hozzáértésükkel általános elismerést vívtak ki maguknak.

A hagyományos, 10 hónapos képzések szeptemberben indulnak, októberben és januárban pedig az intenzív ékszerbecsüs tanfolyamok, ahol öt hónap alatt OKJ végzettséget szerezhetnek a hallgatók. A piaci igényekre alapozva a BÁV az idén - az országban elsőként - mind a négy műtárgycsoportban kétéves képzést is indított.

A tanfolyamok szakmai és oktatási programját a BÁV több évtizedes képzési tapasztalatára támaszkodva, a szigorodó jogszabályi előírásoknak megfelelően alakította ki, és hazai viszonylatban a legmagasabb óraszámban oktatják hallgatóikat. A piacképes tudás nem szerezhető meg a szakmát megalapozó, átfogó elméleti ismeretek nélkül: oktatóik az egyes szakterületek neves, felkészült képviselői, így a hallgatók a legkiválóbb művészettörténészek és szaktanárok vezetésével ismerkednek meg a magyar és egyetemes művészet nagy korszakaival, kiemelkedő alkotóival, a műtárgyak készítésének technikájával.

A képzés során a fő hangsúlyt a becsüs szakma elsajátításának nélkülözhetetlen feltételére, a gyakorlati oktatásra helyezték. Ennek során első számú szempontjuk a műtárgyakkal való személyes találkozás, amelyhez a gazdag hátteret a BÁV üzlethálózatban található, folyamatosan változó árukínálat, valamint az árverésekre kerülő ékszerek, festmények, bútorok és műtárgyak biztosítják. Oktatási programot a tanév során hazai és külföldi múzeumlátogatásokkal, aukciós és más kiállítások megtekintésével, műhely-, műterem-, és gyárlátogatásokkal gazdagítják.

A képzés színvonalának további emelése érdekében a BÁV együttműködési megállapodást kötött a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel és a Kodolányi János Főiskolával, ennek nyomán a 2015/16-os tanévben mindkét intézmény tanszékei részt vesznek az elméleti és gyakorlati oktatásban, a BÁV Akadémia pedig gyakorlati helyszínként szolgál a Főiskola hallgatói számára.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál kulisszatitkok

„Itt mindenki beavatott lesz”

Interjú Turnai Tímeával, a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményvezetőjével, a Kulisszatitkok, színház kívül-belül tárlat és programsorozat kurátorával.
Vizuál múzeumok éjszakája

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Vizuál india

Nézze élőben, hogy készül egy festmény!

Egész héten a Hopp Ferenc Múzeum kertjében fest Abhishék Szingh indiai művész, aki nemcsak szívesen veszi a látogatókat, de be is vonja őket az alkotásba.
Vizuál plakát

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.
Vizuál színész

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.