Vizuál

Legyen Ön is a műtárgyak szakértője

2015.02.20. 11:46
Ajánlom
Érdeklik a műkincsek? Akkor jelentkezzen a BÁV Akadémia becsüsképzésére, ahol a legkiválóbb szakemberek vezetik be a műkereskedelem rejtelmeibe.

A BÁV a műkereskedelem és a záloghitelezés mellett a becsüsképzésben is meghatározó szerepet tölt be hazánkban, immár több mint 40 éve képzi a műtárgy-, ékszer-, festmény- és bútor-szőnyegszakos szakembereket, akik hozzáértésükkel általános elismerést vívtak ki maguknak.

A hagyományos, 10 hónapos képzések szeptemberben indulnak, októberben és januárban pedig az intenzív ékszerbecsüs tanfolyamok, ahol öt hónap alatt OKJ végzettséget szerezhetnek a hallgatók. A piaci igényekre alapozva a BÁV az idén - az országban elsőként - mind a négy műtárgycsoportban kétéves képzést is indított.

A tanfolyamok szakmai és oktatási programját a BÁV több évtizedes képzési tapasztalatára támaszkodva, a szigorodó jogszabályi előírásoknak megfelelően alakította ki, és hazai viszonylatban a legmagasabb óraszámban oktatják hallgatóikat. A piacképes tudás nem szerezhető meg a szakmát megalapozó, átfogó elméleti ismeretek nélkül: oktatóik az egyes szakterületek neves, felkészült képviselői, így a hallgatók a legkiválóbb művészettörténészek és szaktanárok vezetésével ismerkednek meg a magyar és egyetemes művészet nagy korszakaival, kiemelkedő alkotóival, a műtárgyak készítésének technikájával.

A képzés során a fő hangsúlyt a becsüs szakma elsajátításának nélkülözhetetlen feltételére, a gyakorlati oktatásra helyezték. Ennek során első számú szempontjuk a műtárgyakkal való személyes találkozás, amelyhez a gazdag hátteret a BÁV üzlethálózatban található, folyamatosan változó árukínálat, valamint az árverésekre kerülő ékszerek, festmények, bútorok és műtárgyak biztosítják. Oktatási programot a tanév során hazai és külföldi múzeumlátogatásokkal, aukciós és más kiállítások megtekintésével, műhely-, műterem-, és gyárlátogatásokkal gazdagítják.

A képzés színvonalának további emelése érdekében a BÁV együttműködési megállapodást kötött a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel és a Kodolányi János Főiskolával, ennek nyomán a 2015/16-os tanévben mindkét intézmény tanszékei részt vesznek az elméleti és gyakorlati oktatásban, a BÁV Akadémia pedig gyakorlati helyszínként szolgál a Főiskola hallgatói számára.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

A végzet asszonya élete végéig díva maradt

A magyar femme fatale emigráns éveiben ritkán mutatkozott, nem járt társaságba - saját, régi filmjei viszont hipnotikus erővel hatottak rá.
Plusz

Megalakult a Nemzeti Kulturális Tanács

Megtartotta alakuló ülését az Országgyűlés által tavaly decemberben kihirdetett törvény alapján életre hívott testület.
Klasszikus

Börtönbe megy a nyugdíjas, aki túl hangosan hallgatott komolyzenét

A liverpooli nyugdíjas, aki túl hangosan hallgatta a ClassicFM-et, azt mondta a bírónak, verjék csak láncra. Huszonnégy hétre tették hűvösre.
Klasszikus

Hegedűn játszott az agyműtétje közben, a sebész elveszett Mahlernél

Egy 53 éves brit muzsikus agyműtéten esett át. A hangszerét is vinnie kellett az operációra, hogy az orvosok ellenőrizni tudják, ne sérüljenek az agy más részei a beavatkozás közben.
Klasszikus

Egész nap Mozart zenéje szól a tavasz első napján

Egy nap, tíz koncert a Concerto Budapesttel! Március 1. vasárnap délelőtt 11-től este 10-ig kizárólag Mozart zenéje tölti meg a Zeneakadémia koncerttermeit.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Tiltakoznak a dolgozók a múzeumok költöztetése ellen

Elfogadhatatlannak tartják, hogy államtitok lett egy közgyűjtemény költözésének részleteiből, a műtárgyakhoz pedig évekig még a szakértők sem férhetnek hozzá. "Költöző közgyűjtemények, veszélyeztetett értékek, bizonytalanságban tartott munkatársak..." címmel adtak hangot véleményüknek.
Vizuál morphoto

KÉP-regény: A napelemes poloska

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezen a héten a klímaváltozásra reflektál.
Vizuál berlinale

Jeremy Ironsszal és politikai állásfoglalásokkal nyitott a Berlinale

A társadalmi, politikai kérdések iránt hagyományosan nyitott Berlini Nemzetközi Filmfesztivál csütörtök esti megnyitóján egyperces néma tiszteletadással emlékeztek meg a Hessen tartományi Hanauban előző nap történt lövöldözés áldozatairól.
Vizuál kritika

Eredeti művek – hamis kiállítás?

Lehet-e egy punkot klasszikus kiállításon bemutatni? Kifinomult bosszú a művészeti közegtől vagy egyszerű félreértelmezés?
Vizuál Film

A színész, akinek Oscar-jelölést hozott, hogy összebilincselték Tony Curtis-szel

Sidney Poitier bahamai földművesek gyerekéből lett az első afroamerikai, aki Oscar-díjat kapott a legjobb férfi színész kategóriában. Kitaposta az utat a fehérek uralta Hollywoodban, mégis számos kritika érte az alakításait. Idén ünnepli 93. születésnapját.