Vizuál

Luke Evans Budapest Bár koncerten lazít

2017.08.01. 11:15
Ajánlom
A színész kihasználja a forgatási szüneteket és belekóstol a magyar kulturális életbe. Márciusban az Operaházban járt, hétfő este pedig a Vajdahunyad várban bukkant fel a közönség soraiban.
luke 01

luke 01 (Fotó/Forrás: Fidelio)

Luke Evans a tízéves Budapest Bár és vendége, Roby Lakatos koncertjén kapott gyorstalpalót magyar zenékből. A színész magyar kísérőkkel érkezett, akik fordították neki a Seres Rezső- és Fényes Szabolcs-dalok szövegeit, és láthatóan jól szórakozott. Az esten a régi pesti dalok mellett többek közt Doors, Quimby és Steve Wonder cigányzenés áthangszerelése is megszólalt, de Roby Lakatos közreműködésével a barokk motívumokat is bevonták.

A színész lapunknak elmondta, hogy a koncert előtt nem ismerte a zenekart, de cigányzenét korábban is hallgatott.

Épp a The Alienist című sorozat jeleneteit forgatták a Vajdahunyad várában, a helyszín pedig annyira megtetszett neki, hogy kíváncsi volt, milyen a forgatáson kívül, ezért fogadta el a meghívást a koncertre. 

Evans nem unatkozott a magyarországi forgatások alatt, ahogy az a Instagram-posztjain látszik is.

 meglátogatta a Duna-parton a cipőszobrokat, de pózolt a Budapest felirattal és március 15-én kokárdát is tűzött. Sőt, a Szépség és a szörnyeteg itthoni premierjén az egyik mozi közönségét is meglepte személyes felbukkanásával. 

Szépség és a szörnyeteg  Gastonja, illetve a  Hobbit  íjásza hónapok óta Magyarországon forgatja az  The Allienist  című krimisorozatot  Dakota Fanninggel  és  Daniel Brühllel. Evens John Moore bűnügyi újságírót, alakítja, aki Dr. Laszlo Kreizler pszichológus (Daniel Brühl) segítségével nyomoz egy sorozatgyilkos után a XIX. századi New Yorkban. A hatvan perces epizódokból álló sorozat bemutatójáról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy 2017-ben lesz.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Prima Primissima Díjat kapott Tarr Béla, Gőz László és Sapszon Ferenc

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában tartott gálaesten. 
Könyv

Megvannak a 2023-as Déry-díj nyertesei

Ladik Katalin, Mohácsi István, Mohácsi János, Nagy Gabriella és Ilma Rakusa vehetik át a magyar irodalom egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező elismerését.
Klasszikus

„Nagyon boldoggá tesz, ha én vezethetek el valakit a dalokhoz” – interjú Helmut Deutschcsal

Helmut Deutsch zongorakísérőként nem csupán kevesekhez fogható népszerűségre tett szert szakmájában, de tanárként is rendkívüli énekesnagyságokat vezetett el a dalműfajhoz. A művész nemrég Piotr Beczałával adott szláv estet az Operaházban.
Klasszikus

Karácsonyi ráadáskoncertet is ad a Concerto Budapest a hagyományos adventi ajándékkoncertek mellett

Koncertekkel ajándékozza meg a zeneszeretőket az adventi időszakban a Concerto Budapest. A kórházi kezelés idején családjukat nélkülözni kényszerülő betegekhez, idősekhez idén is kamaraprodukciókkal látogatnak el a zenekar tagjai.
Klasszikus

Dél-Afrikában rendezett kortárs fesztiválon szerepel az UMZE

Az új és legújabb zenére specializálódott együttes a Nemzetközi Kortárszenei Társaság éves fesztiválján működik közre, Johannesburgban és Fokvárosban.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál magazin

KÉP-regény: Harcosok klubja

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal két hattyú indította el a gondolatait.
Vizuál hír

Demeter Szilárd marad a Petőfi Irodalmi Múzeum élén

Az intézmény jelenlegi főigazgatója egyedüliként jelentkezett a pozícióra, amelyet újabb öt éven át tölthet be. A múzeum honlapján elérhetővé tette pályázatát.
Vizuál ajánló

Online folytatódik a Verzió Filmfesztivál

November 29-én ért véget a jubileumi, 20. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál. Ötvenhárom alkotás, köztük a nyertes filmekkel, december 10-ig online is elérhetővé válik a szemle oldalán.
Vizuál hír

Önerejű képek – Keserü Ilona grafikai életművéből nyílt kiállítás az MNG-ben

A Magyar Nemzeti Galéria grafikai kabinetjében nyílt időszaki kiállítással tisztelegnek a kortárs magyar képzőművészet egyik legnevesebb alakja előtt. A tárlat 2024. január 28-ig látogatható.
Vizuál kritika

Ridley Scott filmjében Napóleon csak egy díszlet a saját életében

Hiába lett rendkívül látványos Ridley Scott Napóleonja, az európai történelem egyik legnagyobb hatású alakjáról végső soron csak egy sekélyes, koncepciótlan filmet sikerült rendeznie, amely ráadásul hemzseg a tárgyi tévedésektől.