Vizuál

Markó Károly után szabadon

2011.09.06. 15:38
Ajánlom
A Magyar Nemzeti Galéria szabadegyetemi előadással és családi nappal várja a látogatókat a Markó Károly kiállításhoz kapcsolódóan.

A művészettörténet iránt fogékony közönség most beülhet egy ingyenes előadásra: szeptember 8-án 18 órakor Szinyei Merse Anna beszél Markó Károly itáliai kortársairól a Magyar Nemzeti Galéria B épületének előadótermében – az érdeklődőknek 17 órától tárlatvezetést is tartanak, ide viszont szükséges a belépőjegy kiváltása.

C5A32C7D-3E65-48C6-BF01-D7A28AA0B768

Markó Károly: Szeretelők Tivoli mellett

10-én szombaton a C épület földszintjén 11 és 14 óra között szintén az időszaki kiállításhoz szorosan kapcsolódó családi napra várják az érdeklődőket, ahol a kiállítás kulisszái mögé lehet betekinteni. A mitológiai mesék birodalmába lépve a gyerekek megalkothatják saját színházukat, majd elképzelt tájak színeit festhetik meg akvarell- és anilinfestékkel. A foglalkozás nem csekélységre, idő és tér meghódítására invitál.

Megközelítés:

A Budai Vár területén 2011. szeptember 7-11. között megrendezésre kerülő Borfesztivál miatt a Magyar Nemzeti Galéria megközelítése a következő módon alakul. Belépés kizárólag a Nemzeti Galéria kiállításaira, a fesztivál elkerülésével: az "A" épületi bejáraton, kordonnal elkerített folyosón, a Dísz tér felől. A Borfesztiválra szóló belépővel a Nemzeti Galéria állandó kiállításai a "C" épületen keresztül ingyenesen látogathatók. A Széchényi könyvtár liftje a fesztivál ideje alatt kizárólag a fesztiválra szóló belépőjeggyel vehető igénybe, ezért a Galéria Dísz tér felöli megközelítését javasolják a szervezők. 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Fellélegzés címmel jön a Fesztivál Akadémia Budapest augusztusban

Az idei komolyzenei fesztivált augusztus 20. és 30. között rendezik meg a Zeneakadémián és más budapesti helyszíneken hatvan magyar művész részvételével.
Plusz

Mihelyt vége a veszélyhelyzetnek, nyithatnak a színházak, a mozik, a múzeumok

Ezt Gulyás Gergely jelentette be a mai Kormányinfón. A Parlament június 16-án szavaz a veszélyhelyzet megszűnéséről.
Plusz

Ezt a törvényt csak a gyerekek kárára lehet meghozni – Művészek az örökbefogadásról

Öt ismert művész emelte fel a szavát a kormány új törvényjavaslata ellen, amely nem tenné kötelezővé, hogy az örökbefogadó szülők tanfolyamon készüljenek fel az örökbefogadásra.
Klasszikus

Miért szép a cselló? Márkus Ágnes válaszol

Hangszertár című sorozatunkban ezúttal a csellót mutatjuk be Márkus Ágnes segítségével, aki Saint-Saëns egy jól ismert műrészletét is előadja.
Színház

Lakatos Márk látványvilágával készül a Dekameron 2020

Csákányi Eszter és Kulka János is szerepel a Trojka Színházi Társulás online előadásában, amely bárki számára ingyenesen elérhető lesz június 11-én este.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál magazin

Kincsek Kolozsvárról

Lengyel Beatrix, a Magyar Nemzeti Múzeum történész-muzeológusa ezúttal egy tisztes polgári vállalkozót, Kolozsvár egykori társas életének fontos alakját idézi meg: az első könyvkiadót Erdélyben, aki honoráriumot fizetett a szerzőinek.
Vizuál Film

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Vizuál Film

Az egzotikus filmek magyar mestere - Korda Zoltán

Az angol filmipart meghatározó Korda fivérek egyike, a négy Oscar-díjra jelölt A dzsungel könyve alkotója. A bagdadi tolvaj című filmjükből a Disney Aladdin című rajzfilmje és A csillagok háborúja is merített. A filmrendező, producer 1895. június 3-án született.
Vizuál online

Próbáld ki a tudásod a Nemzeti Múzeum Trianon 100 kvízeivel!

Bár a múzeum kapui még mindig zárva tartanak, a Nemzeti Múzeum a virtuális térben továbbra is tartja a kapcsolatot látogatóival, határon innen és túlról. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából egy helyre gyűjtötték a témához kapcsolódó online tartamalmainkat, kvízeinket és játékos feladataikat.
Vizuál magazin

Hatszor nősült az egyik leghíresebb agglegényt alakító színész

A még kardigánjaiban is hódító angolt Szexi Rexinek becézték a lapok. Hasonlóan ironikus, hogy legismertebb alakításai között több musical is van, pedig saját bevallása szerint alig pár hangot tud énekelni. Rex Harrison neve egybe forrt a My Fair Lady Higgins professzorával.