Vizuál

Más képek, más terek

2011.04.20. 21:42
Ajánlom
Ismét Portfolio Points, ismét különleges kiállítóhelyeken.

Idén negyedik alkalommal töltik meg kiállítások Budapest kocsmáit és szórakozóhelyeit a Portfolio Points rendezvénysorozat keretében. A szervezők elképzelése egyszerű volt, ám a kivitelezése mégsem ment minden zökkenő nélkül. Pedig csak arra gondoltak, hogy ki kéne vinni a kortárs művészetet a galériák világából a hétköznapok közegébe, hogy azok is találkozhassanak a kortárs alkotók munkáival akiknek vagy idegen a galériák világa vagy eszükbe sem jutna elmenni egybe, mert azt gondolják, hogy a kortárs művészet úgyis érthetetlen és magas nekik.

A nehézségek ellenére a terv valóra vált és sikert aratott úgy a közönség mind a befogadóhelyek körében, amelyekből idén már hatvan darabbal büszkélkedhet az április 19-e és 23-a közötti Portfolio Points. Mint Jankovics Barnabás, a program főszervezője, elmondta a szépszámú részvételben minden bizonnyal része van annak is, hogy a befogadó helyek maguk választhatják ki a portfólióból, hogy kit szeretnének kiállítani, véleményük szerint melyik művész passzol hozzájuk. A befogadóhelyek pedig mint említettük nem galériák, hanem kocsmák, pontosabban zömében kávézók és kocsmák, amik mellett bőven elfér pár design bolt is. A helyek és a kiállító művészek számát tekintve nehéz lenne a felsorolás, a teljes lista megtalálható itt, ahogy a folyamatosan nyíló kiállítások időpontjai is.

A különleges helyszínek sorát bővíti a LOFFICE, ahol a Portfolio Points-hoz kapcsolódó Portfolio Review pályázat elődöntőseinek és nyerteseinek munkái láthatók. A pályázatra 53 alkotó jelentkezett, amiből a zsűri (Aknai Katalin, Fenyvesi Áron, Nemes Attila, Winkler Nóra) végül kilenc művészt (Balázs Imre Barna, Felsmann István, Koralevics Rita, Navratil Judit, Korcsmár Eszter, Réthelyi Prikkel Tamás, Dömölky Dániel, Bácsi Róbert László, Szurcsik Erika) nyilvánított győztesnek, melyek a továbbiakban egy egészen érdekes vándorkiállításra indulnak.

 A Klementz nővérek által vezetett BAH (Bring the Art Home) program keretében különböző nagyvállalatok irodáinak és tárgyalóinak falát fogják díszíteni, kiteljesítve az eredeti gondolatot, hogy a kortárs képzőművészet kimozduljon a hétköznapokba.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál

Réz András: Az utolsó mozielőadás

Nem kell pánikolni, ez az írás nem Peter Bogdanovich azonos című 1971-es filmjének elemzése. És nem is apokaliptikus vízió, amelyben az utolsó mozielőadást a világvége miatt nem követik továbbiak. Hanem Réz András elmélkedik a mozi jövőjéről.
Vizuál ajánló

Csendes áramlat

Idén lenne 85 éves Nagy B. István Munkácsy-díjas festőművész, akinek tiszteletére Csendes áramlat címmel rendezett emlékkiállítást a Pesti Vigadó galériája.
Vizuál banksy

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.
Vizuál forbes

Scarlett Johansson a világ legjobban fizetett színésznője

A Forbes magazin 2018-as listája szerint Angelina Jolie, Jennifer Anniston és Jennifer Lawrence is a legjobban kereső színésznők között vannak.
Vizuál Film

Kalapács alá kerül a világ első filmplakátja

Árverésre bocsátja a Sotheby's a világ első filmplakátját augusztus végén Londonban. A poszterért annyit kell fizetni, amennyi egy kisebb vidéki lakás ára.