Vizuál

Megújul a Kovács Margit gyűjtemény

2010.08.17. 12:52
Ajánlom
Változatlan tartalommal, de új formában várja a látogatókat ősztől a szentendrei Kovács Margit Múzeum.

Majd negyven éve, 1973-ban nyitotta meg kapuit a Kovács Margit Múzeum Szentendrén. Az elmúlt évtizedekben azonban nem sok változott az intézmény életében. 1979-ben kibővítették a hajdan a Vastagh családnak, ma a műtárgyaknak, otthont adó épületet, de a gyűjtemény modern formában történő bemutatására ez idáig nem voltak törekvések.
Ezen változtat most a múzeumot gondozó Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága. Terveik szerint nem csak az épület bővül, hanem a szolgáltatások köre is. Ezen változtatások közé tartozik, hogy ősztől a múzeumban interaktív formában juthatnak a látogatók információhoz, ráadásul több nyelven, emellett különösen nagy hangsúlyt fektetnek egy látogató- és családbarát múzeum kialakítására, amely célon belül kiemelt figyelmet szentelnek a gyerekek igényeinek. Végül, de nem utolsó sorban, a változtatások sorában meg kell említenünk, hogy egy külön teremben hiteles másolatok segítségével, a vakok és gyengénlátók is megismerkedhetnek a műtárgyakkal.

A megújult intézményt, a tervek szerint, ez év november 30-án Kovács Margit (1902-1977) születésének 108. évfordulója alkalmából adják át a nagyközönségnek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál videó

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.
Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.