Vizuál

Mesés szentendrei program

2010.05.02. 14:07
Ajánlom
Mesés kiállítás nyílik Szentendrén.

A mesék és a szép rajzok kedvelőinek szól a Szentendrei Képtár május 8-tól látogatható új tárlata. A Képes mesék - Mesés képek című kiállításon Rényi Krisztina meseillusztrációit és festményeit tekinthetik meg az érdeklődők. Rényi Krisztina a nyolcvanas évektől folyamatosan illusztrál és azóta számos díjat gyűjtött be munkáival. Az ő rajzai tették még színesebbé és vonzóbbá Feuer Mária Sárkánymeséjét, Békés Pál A Félőlény című kötetét és Benedek Elek 1998-ban újból kiadott Táltos Jankóját, melyért 2000-ben az IBBY (International Board on Books for Young People - Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa) Honour List díjjal tüntette ki.
A kiállításhoz számtalan program kapcsolódik, melyek valószínűleg még varázslatosabbá teszik a látogatást a - fő közönségnek számító - gyerekek számára. Állandó része a tárlatnak az Olvasósarok, ahol a kiállított rajzok másolatai segítségével mesélhetünk a gyerekeknek, vagy a nagyobbak akár saját maguknak is, de „időszaki" programok közül is választhatunk. Így május 9-e vasárnap délután Mesedélutánra, utána pedig kézműves foglalkozásra, várják a gyerekeket, és ez nem lesz másképp a Gyereknapon (május 29.) és a Múzeumok Éjszakáján sem (június 19.).

Ha Ön is szeretne résztvenni a különleges programokon és látni Rényi Krisztina rajzait, játsszon a Fidelióval és nyerjen két belépőt a kiállításra!

Képes mesék - Mesés képek; Rényi Krisztina meseillusztrációi és festményei

Szentendrei Képtár

Nyitva: május 8-tól július 4-ig

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál downton abbey

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Vizuál székely

Panteon – kiállítás a Pesti Vigadóban

Idén nyáron kultúrtörténeti jelentőségű kiállítást rendeznek a Székely Nemzeti Múzeum képzőművészeti gyűjteményéből a Pesti Vigadóban.
Vizuál gyász

Meghalt Friedmann Endre fotóriporter

A World Press Photo-, Balázs Béla- és Táncsics Mihály-díjas fotóst, az MTI örökös tudósítóját 84 éves korában, vasárnap érte a halál - tudatta a család.
Vizuál videotéka

Egyetlen videokölcsönző maradt az egykori hatalmas amerikai hálózatból

Most már tényleg vége a kilencvenes éveknek: az egykor virágzó videokölcsönzők legnagyobbika, az amerikai Blockbuster lánc is bedobja a törülközőt, és bezárja utolsó boltjait.
Vizuál Film

Találtak egy Kubrick-forgatókönyvet, akár film is készülhetne belőle

Hatvan év után került elő a Burning Secret forgatókönyve, amelyet a rendező Calder Willingham regényíróval közösen írt.