Vizuál

Mi van veletek most? – Készíts te is közösségi filmet a koronavírusról

2020.03.19. 09:35
Ajánlom
Felelősség - Érzetek címmel, a Józsefváros Újság videós szerkesztősége közösségi videó létrehozására invitál. A közösen elkészítendő film témája az, amihez mindannyiunknak köze van: a koronavírus. 

Az együtt elkészítendő közösségi film a koronavírus terjedése miatt megváltozott életmódunkat szeretné megmutatni. 

Ott van minden nap a gondolatainkban, a cselekedeteinkben, az érzéseinkben. Radikálisan megváltoznak a hétköznapjaink."

– írják a felhívásukban, és folytatják: „Fizikailag távolodnunk kell egymástól: nem megyünk be az iskolába, sokan a munkahelyükre sem, nem ülünk be este sörözni a haverokkal, vagy étterembe a családdal, és aligha megyünk hétvégén színházba vagy moziba. Sőt, vasárnap lehet, hogy a rokonainkkal sem találkozunk, nehogy megfertőzzük őket. Sokan egyedül maradnak – fizikailag is és az érzéseikkel is.

Mutassuk meg egymásnak, mit kezdünk a hétköznapokkal ebben az új helyzetben! Osszuk meg egymással azokat a perceket, amik nem történtek volna meg a veszélyhelyzet kihirdetése nélkül.”

61634557_470515010389739_7926837906885312512_n-132305.jpg

Felelősség-Érzetek felhívás (Fotó/Forrás: Józsefvárosi Újság)

A pályázat kiírói mobiltelefonnal, vagy kamerával készített pár perces felvételeket várnak, arról, hogy kivel mi történik most az otthonában vagy a munkahelyén, falun vagy városban, tömegközlekedési eszközön vagy biciklin. Ki mivel tölti az idejét, és kinek tud segítséget nyújtani.

Kiért vagytok felelősek és hogyan támogatjátok őt? Mivé változik a szabadidő fogalma ebben az időszakban? Mutassátok meg, mi van veletek most!

A cím, ahová a filmet vagy a feltöltött anyag linkjét várják: jozsefvarosujsag@gmail.com
Az email tárgya legyen: Felelősség-Érzetek

A beküldött felvételeket összevágják, és rövid, pár perces videókként (néhány naponta) jelentetik meg Facebook oldalukon, majd legvégül egy nagy közösségi dokumentumfilmmé szerkesztik össze, amit a Facebookon és a YouTube-on is megosztanak majd.

A technikai és adatvédelmi tudnivalók ITT  olvashatók:

Posted by Józsefváros újság on Saturday, March 14, 2020

 

Fejléckép: (Fotó: Józsefvárosi Újság)

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Felmondások és tiltakozás az SZFE-n Vidnyánszky Attila kinevezése miatt

Zsámbéki Gábor rendező 41 év tanítás után hagyja ott az Egyetemet, és követi példáját Gáspár Máté megbízott intézetvezető is, aki lemondásával az SZFE modellváltásának elve és gyakorlati megvalósítása ellen is tiltakozik. Mindez azután, hogy a minisztérium bejelentette: Vidnyánszky Attila vezetheti az Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumát.
Zenés színház

Először vezényel női karmester a Salzburgi Ünnepi Játékokon

A világ legnagyobb komolyzenei fesztiváljának, az idén százéves Salzburgi Ünnepi Játékok programsorozatának szervezői a koronavírus-járvány árnyékában számos biztonsági intézkedést rendeltek el a fellépők és a nézők egészségének megóvása érdekében.
Színház

Otthagyja a Nemzetit Bánsági Ildikó

A színésznő a közösségi oldalán jelentette be, hogy felmondott a Vidnyánszky Attila vezette teátrumban.
Zenés színház

Pietro Mascagni sosem tudta felülmúlni a Parasztbecsület sikerét

Mascagni számos műfajban alkotott: első fia emlékére írt gyászmisét, komponált zongoradarabot, szimfóniát, kantátát, egyházi zenét, dalokat, operettet, sőt filmzenét is, ennek ellenére szinte csak erről az operájáról ismert. Hetvenöt éve, 1945. augusztus 2-án halt meg Pietro Mascagni olasz zeneszerző, a Parasztbecsület komponistája. 
Jazz/World

Barabás Lőrinc: Úgy énekelsz, amilyen ember vagy

Hajlamos egyedül maradni a színpadon, a zenéjét is belső utazásnak tartja. Barabás Lőrinc trombitáján úgy szól a jazz, hogy arra a popra éhes fülek is megnyílnak. Augusztus 13-án a Kultkikötő badacsonyi színpadán lép fel a Random Szerda. Csütörtökön.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál portré

Az Apokalipszis most sztárja egy érsek után választotta nevét

Két évig még díszletmunkásként is dolgozott mielőtt Coppola filmje meghozta számára a sikert. Két fia követte őt a szakmában. Martin Sheen amerikai színész augusztus 3-án ünnepli 80. születésnapját. 
Vizuál ajánló

Herceg a vasfüggöny mögül – Róna Viktor kiállítás

A Petőfi Irodalmi Múzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet új időszaki kiállítását Róna Viktor balettművésznek szenteli.
Vizuál magazin

Angyalszív, Madárka, Evita - Alan Parker legjobb filmjei

Hetvenhat éves korában, július 31-én meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, akinek nevéhez olyan kult filmek fűződnek mint a Pink Floyd:Fal, az Angyalszív vagy az Evita.
Vizuál Film

75 éve halt meg Csortos Gyula - PORTRÉ

Hetvenöt éve, 1945. augusztus 1-jén halt meg Csortos Gyula, a két világháború közötti korszak egyik legkedveltebb magyar színésze, a Hyppolit, a lakáj című film főszereplője. 
Vizuál interjú

Fontos a fiatal művészek önmenedzselése

„Magyarországon, és persze a legkiemelkedőbb gócpontban, Budapesten a jelenkor művészetével, kultúrájával egy igen behatárolható közeg foglalkozik, és jár el kiállításokra, megnyitókra, előadásokra. Ismerjük egymást látásból, és ezek a személyes kapcsolódások gyakran felértékelhetik az alkotói produktumot” – mondta el Pócs Veronika művészettörténész, a MANK Galériában augusztus 2-ig látogatható kiállítás kurátora. Hozzátette: elengedhetetlen az önmenedzselés, sok energiát kell ebbe is fektetniük a fiataloknak. A 35 éven aluli művészek számára meghirdetett pályázat eredményeként létrejött szentendrei kiállítás munkáinak válogatásakor fontos szempont volt a sokszínűség.