Vizuál

Mi van veletek most? – Készíts te is közösségi filmet a koronavírusról

2020.03.19. 09:35
Ajánlom
Felelősség - Érzetek címmel, a Józsefváros Újság videós szerkesztősége közösségi videó létrehozására invitál. A közösen elkészítendő film témája az, amihez mindannyiunknak köze van: a koronavírus. 

Az együtt elkészítendő közösségi film a koronavírus terjedése miatt megváltozott életmódunkat szeretné megmutatni. 

Ott van minden nap a gondolatainkban, a cselekedeteinkben, az érzéseinkben. Radikálisan megváltoznak a hétköznapjaink."

– írják a felhívásukban, és folytatják: „Fizikailag távolodnunk kell egymástól: nem megyünk be az iskolába, sokan a munkahelyükre sem, nem ülünk be este sörözni a haverokkal, vagy étterembe a családdal, és aligha megyünk hétvégén színházba vagy moziba. Sőt, vasárnap lehet, hogy a rokonainkkal sem találkozunk, nehogy megfertőzzük őket. Sokan egyedül maradnak – fizikailag is és az érzéseikkel is.

Mutassuk meg egymásnak, mit kezdünk a hétköznapokkal ebben az új helyzetben! Osszuk meg egymással azokat a perceket, amik nem történtek volna meg a veszélyhelyzet kihirdetése nélkül.”

61634557_470515010389739_7926837906885312512_n-132305.jpg

Felelősség-Érzetek felhívás (Fotó/Forrás: Józsefvárosi Újság)

A pályázat kiírói mobiltelefonnal, vagy kamerával készített pár perces felvételeket várnak, arról, hogy kivel mi történik most az otthonában vagy a munkahelyén, falun vagy városban, tömegközlekedési eszközön vagy biciklin. Ki mivel tölti az idejét, és kinek tud segítséget nyújtani.

Kiért vagytok felelősek és hogyan támogatjátok őt? Mivé változik a szabadidő fogalma ebben az időszakban? Mutassátok meg, mi van veletek most!

A cím, ahová a filmet vagy a feltöltött anyag linkjét várják: jozsefvarosujsag@gmail.com
Az email tárgya legyen: Felelősség-Érzetek

A beküldött felvételeket összevágják, és rövid, pár perces videókként (néhány naponta) jelentetik meg Facebook oldalukon, majd legvégül egy nagy közösségi dokumentumfilmmé szerkesztik össze, amit a Facebookon és a YouTube-on is megosztanak majd.

A technikai és adatvédelmi tudnivalók ITT  olvashatók:

Posted by Józsefváros újság on Saturday, March 14, 2020

 

Fejléckép: (Fotó: Józsefvárosi Újság)

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Van neve annak, ami vagyok – Székely Kriszta kiállása

A Katona József Színház rendezője, Székely Kriszta is felszólalt június 14-én, a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény elleni tüntetésen.
Zenés színház

58 év, 52 napló – beszélgetés Marton Évával

Egy férj, Dr. Marton Zoltán, aki azt mondja élete párjáról: „58 éve őt szolgálom”. És egy feleség, akit úgy hívnak: Marton Éva. S máris kirajzolódhat minden olvasó fejében a folytatás.
Színház

A Globe Színház szerint minden Shakespeare-mű rasszista

Úgy tűnik, hogy a rasszizmus elleni harc Shakespeare műveit is elérte, a Globe Színház ugyanis bejelentette, hogy „dekolonizálják” a szerző munkáit.
Vizuál

150 millió forintért kelt el egy Tihanyi-csendélet

A Kieselbach Galéria június 14-i aukcióján az egyik legdrágább tétel Tihanyi Lajos Csendélet cserepes virággal, kancsóval és citromokkal című festménye volt, melyet a festő 1909-ben készített.
Vizuál

Meghívták Rudolf Olivér diplomafilmjét a cannes-i fesztivál válogatásába

A FONICA M-120 című alkotást is beválogatták a cannes-i fesztivál Cinéfondation programja. A világ legnagyobb presztízsű filmes seregszemléje évről évre izgalmas válogatást mutat be a legfiatalabb generáció munkáiból.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál magazin

KÉP-regény: Messziről nem látja senki

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal egy elfeledett, mégis az egyik legsúlyosabb magyarországi környezetszennyezés emlékeit idézi fel, amikor a véletlen a garéi veszélyeshulladék-lerakóhoz vezette.
Vizuál hír

Szergej Polunyin a díszvendége a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválnak

A jubileumi ünnepre való tekintettel húsz helyszínen szervezik meg az idén a 20. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) megnyitóját, a seregszemle díszvendége a spanyol filmművészet és nemzedékének legtehetségesebb táncosaként számon tartott Szergej Polunyin ukrán művész lesz.
Vizuál ajánló

A kortársművészet lelki aspektusaira figyel a Gallery Weekend

"A kortárs művészet engem fejez ki" mottóval indul pénteken a Gallery Weekend Budapest, amelyen tizennégy fővárosi kortárs galéria kiállításai, rendhagyó galériatúrák és tárlatvezetések várják a látogatókat vasárnapig.
Vizuál ajánló

Habkönnyű magyar filmeket tett ingyenesen elérhetővé a Filmio

Június 17-20. között bárki számára elérhető a Veri az ördög a feleségét, A veréb is madár, valamint a Mit csinált a feleséged 3-tól 5-ig? című vígjáték.
Vizuál hír

Madame Tussauds nyílik Budapesten

Várhatóan 2022 első negyedévében a Dorottya utcában is megnyílik az élethű viaszszobrairól híres Madame Tussauds, amely azért is különleges, mert a budapesti múzeum lesz a világ első teljesen franchise-rendszerben működő Madame Tussauds-ja – adta hírül a Telex.