Vizuál

Miklós Hajnal az új K&H ösztöndíjas

2011.06.27. 11:33
Ajánlom
Ötödik alkalommal osztotta ki alkotói ösztöndíját a K&H Csoport.

Ötödik alkalommal ítélték oda a K&H Csoport féléves alkotói ösztöndíját. A fél éven át, havonta 125 ezer forintos ösztöndíjat ‒ Sándor Krisztián, Födő Gábor, Kovács Budha Tamás és Navratil Judit után ‒ Miklós Hajnal kapta meg.

Az ösztöndíj mellett műtárgyvásárlással is támogatta a kortárs művészetet a K&H. A pénzügyi csoport évek óta építi gyűjteményét, azonban most először hirdettek pályázatot műtárgyvásárlásra is. Erre az opcióra is számtalan munka érkezett, melyek közül, a zsűri javaslatai alapján, Csató József Hoztam neked virágot (2010), Szabó Klára Petra Chillin, Olvasható ruhák sorozat (2010) és Misetics Mátyás Mesterséges fények no.5 (2007) című alkotásai kerültek a vállalati gyűjteménybe.

A pályázattól függetlenül pedig négy további mű is gazdagítja a kollekciót: Révész László Memóriagyakorlat (2009), Csiszér Zsuzsi With Christo (2011), Ferenczy Zsolt Landover IV. (2009) és a legutóbbi ösztöndíjas, Navratil Judit Könnygyári munkás (2010) című műve.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál ajánló

Csendes áramlat

Idén lenne 85 éves Nagy B. István Munkácsy-díjas festőművész, akinek tiszteletére Csendes áramlat címmel rendezett emlékkiállítást a Pesti Vigadó galériája.
Vizuál banksy

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.
Vizuál forbes

Scarlett Johansson a világ legjobban fizetett színésznője

A Forbes magazin 2018-as listája szerint Angelina Jolie, Jennifer Anniston és Jennifer Lawrence is a legjobban kereső színésznők között vannak.
Vizuál Film

Kalapács alá kerül a világ első filmplakátja

Árverésre bocsátja a Sotheby's a világ első filmplakátját augusztus végén Londonban. A poszterért annyit kell fizetni, amennyi egy kisebb vidéki lakás ára.
Vizuál mesterségek ünnepe

Mesés mesterségek őrzői

Augusztus 17-20. között 32. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét a Budai Várban, ahol nyolc ország, köztük Irán népművészei is bemutatkoznak. Rubovszky Éva, az iráni programok szervezője mesélt lapunknak a több ezer éves perzsa civilizációról és annak tárgyi kultúrájáról.