Vizuál

Mozi a csillagok alatt – a Kertmozi15 ajánlata

2022.06.14. 15:30
Ajánlom
Ha nyár, akkor a mozi is jobban esik a szabadban. Nem is feltétlenül veretes alkotásokra vágyik ilyentájt a mozijáró, hanem inkább üdítő kis lélek-kalandra, apró szökésre a mindennapokból. Pontosan ezt az élményt kínálja a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház Kertmozija, június 23. és július 21. között.

Nyár, hőség és remek, fanyar magyar filmek. Kellhet több a kikapcsolódáshoz? Pontosan ezt kínálja a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház Kertmozi15 nyáresti ajánlata. Megdönteni Hajnal Tímeát, Becsúszó szerelem, Hab, Valami Amerika, Liza, a rókatündér – ilyen közönségkedvencek várják az mozizni vágyókat.

A Megdönteni Hajnal Tímeát sztorijára talán sokan emlékeznek még, egy gimnáziumi osztálytalálkozón indulnak a bonyodalmak, és persze, hogy nem érnek itt véget. A sokszorosra szaporodó szerelmi sokszögek egyik csúcspontját alkotja Hajnal Tímea, akit Osvárt Andrea játszik. Partnerei Simon Kornél és Szabó Simon.

OsvartAndreaHajnalTimeakent-143917.jpg

Osvárt Andrea Hajnal Tímeaként (Fotó/Forrás: port.hu)

Talán nem meglepő, hogy a Becsúszó szerelem témája is az örök érzelem, némi bonyodalommal karöltve. 

Nagy Viktor Oszkár játékfilmje a gyermektelen pár kicsi iránti vágyódásával indul, de természetesen itt is tövábbi fejlemények várhatók, lévén a történetben szerepel egy fociultra és egy szépséges cigánylány is, többek közt. A játékfilm főbb szereplői: Ötvös András, Thuróczy Szabolcs, Stefanovics Angéla és Rajkai Zoltán.

A Hab egy statisztikai tévedéssel indul, s a film végig ennek kiigazítására játszik:

mi következik, ha egy teszt képes kimutatni, hogy ki az a bizonyos nagy Ő az életünkben. De mi történik, ha az egyezés 99 százalékos alanya épp nősülni készül, s választottja valaki más?... Ezt a mulatságos kiindulást komédiázza körül Kerekes Vica, Mátray László, Gyarmati Erik és Elek Ferenc játéka, a Lakos Nóra rendezte vígjátékban.

Már igazi klasszikusnak számít a Kertmozi15 következő ajánlata, a közben több folytatást is megért Valami Amerika.

Valami-144315.jpg

Ónodi Eszter és Szervét Tibor a Valami Amerikában (Fotó/Forrás: port.hu)

A magyar származását egy darabig titkoló, tengerentúlra szakadt hazánkfiától remél anyagi segítséget a feltörekvő fiatal rendező, azonban a szigorúan szabott, súlyos feltételeknek mindössze pár nap alatt kell megfelelnie – testvéreit hívja segítségül, s persze nem hiányoznak a nők sem a sztoriból... Pindroch Csabát, Szabó Győzőt, Szervét Tibort, Ónódi Esztert és Oroszlán Szonját láthatjuk e film főbb szerepeiben.

A Kertmozi15 zárása igazi csemege, az Ujj Mészáros Károly által forgatott Liza, a rókatündér. Balsai Móni olyan szívvel-lélekkel komédiázik ebben a bájos vígjátékban, hogy sokáig őrizzük alakítását és a film egyszerre vígjátéki és mesés hangulatát.

A történet sem túl egyszerű, de már önmagában mosolyogtató: a szerény ápolónő (Balsai) hosszú évek óta ápolja a japán nagykövet feleségét (Molnár Piroska), de születésnapján kimenőt kap, és e naptól minden megváltozik. A történetnek nemcsak a japán énekes lesz szerves része, de a kopár japán hegyek elátkozott rókatündére is.

A Kertmozi15 előadásai csütörtökönként, 20:30-tól:

  • 2022. június 23.: Megdönteni Hajnal Tímeát
  • 2022. június 30.: Becsúszó szerelem
  • 2022. július 7.: Hab
  • 2022. július 14.: Valami Amerika
  • 2022. július 21.: Liza, a rókatündér 

Jegyek 500 forintos áron vásárolhatók – de ez az összeg levásárolható a Csokonai KultCaféban történő fogyasztáskor.

Online jegyvásárlás és részletes program itt»»

Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház

1153 Budapest, Eötvös utca 64-66.

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Balsai Móni, rókatündérként (fotó/forrás: port.hu)

Csokonai Nonprofit Kft.

Ha szigorúan a jogszabályokból következő tényeknél maradunk, akkor a Csokonai Nonprofit Kft. a XV. kerület közművelődési, kulturális és kommunikációs gazdasági társasága. Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán ellátja a kötelező, valamint az önként vállalt közművelődési, kulturális és tájékoztatási feladatokat.

Szabadabban fogalmazva: a Csokonai Nonprofit Kft. az a cég, amely igyekszik a közművelődési, kulturális és kommunikációs területek integrációjával a 21. század kihívásaira közösségteremtő válaszokat találni. Úgy, hogy ezek körül minőségi, kortárs rendezvények jöjjenek létre.

A Csokonai Nonprofit Kft. tudja, hogy a társadalmi és gazdasági környezet körülöttünk olyan mértékben változik, amelyhez az elmúlt évtizedekben kialakult módszerek már nem képesek alkalmazkodni. Ezért új utakat keres annak érdekében, hogy egy jó múltú intézmény közép és hosszú távon ne csak megőrizhesse értékeit, megóvhassa kis közösségeit, hanem méltó helyet foglaljon el a Főváros kulturális térképén.

Jegyvásárlás

Legolvasottabb

Zenés színház

VeszprémFest 2023: jön Alvaro Soler, Mariza, Anna Netrebko, Joss Stone, Norah Jones és Rost Andrea

2023-ban 20 éves a VeszprémFest. A kétévtizedes prémium zenei fesztivál július 12. és 16. között a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt zenei rendezvényeként fennállásának egyik legváltozatosabb programjával ünnepel.
Tánc

„Könnyeken átívelő nevetés” – interjú Boris Eifmannal

Ritka és egyedülálló balett érkezik Budapestre június 10-től: a világhírű koreográfus, Boris Eifman 2019-es premierje, A Pygmalion-hatás. A művészt arról kérdeztük, mi a kötődése a komikumhoz, a groteszkhez, és milyen lesz a 21. század táncnyelve.
Zenés színház

Fiatal tehetségek gálakoncertjével köszöntik a nyolcvanéves Marton Évát

Egykori és jelenlegi növendékei, valamint a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny díjazottjainak fellépésével köszönti születésnapja alkalmából az énekesnőt a Magyar Állami Operaház.
Tánc

Összművészeti ünnepi esttel zárul a 10. Színházi Olimpia

Június 24-én nívós zenei kísérettel megvalósuló táncelőadásokkal és Szent Iván éji mulatsággal zárul az idei év legnagyobb színházi eseménye, a 10. Színházi Olimpia. A színpadi produkcióknak és az azokat követő rendhagyó programoknak a Margitszigeti Színház ad otthont.
Vizuál

Elhunyt a Petrocellit alakító Barry Newman

A 92 éves Newman május 11-én természetes halállal hunyt el egy New York-i kórházban – közölte a hírt a színész felesége a Hollywood Reporterrel, vette észre a HVG.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Retrospektív vetítéssorozattal tisztelegnek Tarr Béla előtt Los Angelesben

Június 6. és 10. között a Kossuth-díjas magyar rendező hét felejthetetlen alkotását láthatja az amerikai közönség, méghozzá felújított formában.
Vizuál hír

Ami a fa mögött szárazon marad – Fusz Mátyás a 2023-as Leopold Bloom Képzőművészeti Díj nyertese

Hetedik alkalommal adták át a Leopold Bloom Képzőművészeti Díjat, amit az alapító ír házaspár azzal a céllal hozott létre, hogy a kortárs magyar képzőművészeket támogassa és jelenlétüket erősítse a nemzetközi művészeti színtéren.
Vizuál gyász

Elhunyt a Petrocellit alakító Barry Newman

A 92 éves Newman május 11-én természetes halállal hunyt el egy New York-i kórházban – közölte a hírt a színész felesége a Hollywood Reporterrel, vette észre a HVG.
Vizuál magazin

KÉP-regény: A punk mókamester

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal a Green Day együttes kissé őrült énekeséről nosztalgiázott, egy friss sztori kapcsán. 
Vizuál ajánló

Év végén érkezik a magyar mozikba Justine Triet Arany Pálma-díjas filmje

A Mozinet a közeljövőben négy, a cannes-i filmfesztiválon bemutatott alkotást is elhoz Magyarországra, köztük a szemle idei fődíjas krimijét is. Mutatjuk, mikor láthatja a filmeket a hazai közönség.