Vizuál

Mozi a csillagok alatt – a Kertmozi15 ajánlata

2022.06.14. 15:30
Ajánlom
Ha nyár, akkor a mozi is jobban esik a szabadban. Nem is feltétlenül veretes alkotásokra vágyik ilyentájt a mozijáró, hanem inkább üdítő kis lélek-kalandra, apró szökésre a mindennapokból. Pontosan ezt az élményt kínálja a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház Kertmozija, június 23. és július 21. között.

Nyár, hőség és remek, fanyar magyar filmek. Kellhet több a kikapcsolódáshoz? Pontosan ezt kínálja a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház Kertmozi15 nyáresti ajánlata. Megdönteni Hajnal Tímeát, Becsúszó szerelem, Hab, Valami Amerika, Liza, a rókatündér – ilyen közönségkedvencek várják az mozizni vágyókat.

A Megdönteni Hajnal Tímeát sztorijára talán sokan emlékeznek még, egy gimnáziumi osztálytalálkozón indulnak a bonyodalmak, és persze, hogy nem érnek itt véget. A sokszorosra szaporodó szerelmi sokszögek egyik csúcspontját alkotja Hajnal Tímea, akit Osvárt Andrea játszik. Partnerei Simon Kornél és Szabó Simon.

OsvartAndreaHajnalTimeakent-143917.jpg

Osvárt Andrea Hajnal Tímeaként (Fotó/Forrás: port.hu)

Talán nem meglepő, hogy a Becsúszó szerelem témája is az örök érzelem, némi bonyodalommal karöltve. 

Nagy Viktor Oszkár játékfilmje a gyermektelen pár kicsi iránti vágyódásával indul, de természetesen itt is tövábbi fejlemények várhatók, lévén a történetben szerepel egy fociultra és egy szépséges cigánylány is, többek közt. A játékfilm főbb szereplői: Ötvös András, Thuróczy Szabolcs, Stefanovics Angéla és Rajkai Zoltán.

A Hab egy statisztikai tévedéssel indul, s a film végig ennek kiigazítására játszik:

mi következik, ha egy teszt képes kimutatni, hogy ki az a bizonyos nagy Ő az életünkben. De mi történik, ha az egyezés 99 százalékos alanya épp nősülni készül, s választottja valaki más?... Ezt a mulatságos kiindulást komédiázza körül Kerekes Vica, Mátray László, Gyarmati Erik és Elek Ferenc játéka, a Lakos Nóra rendezte vígjátékban.

Már igazi klasszikusnak számít a Kertmozi15 következő ajánlata, a közben több folytatást is megért Valami Amerika.

Valami-144315.jpg

Ónodi Eszter és Szervét Tibor a Valami Amerikában (Fotó/Forrás: port.hu)

A magyar származását egy darabig titkoló, tengerentúlra szakadt hazánkfiától remél anyagi segítséget a feltörekvő fiatal rendező, azonban a szigorúan szabott, súlyos feltételeknek mindössze pár nap alatt kell megfelelnie – testvéreit hívja segítségül, s persze nem hiányoznak a nők sem a sztoriból... Pindroch Csabát, Szabó Győzőt, Szervét Tibort, Ónódi Esztert és Oroszlán Szonját láthatjuk e film főbb szerepeiben.

A Kertmozi15 zárása igazi csemege, az Ujj Mészáros Károly által forgatott Liza, a rókatündér. Balsai Móni olyan szívvel-lélekkel komédiázik ebben a bájos vígjátékban, hogy sokáig őrizzük alakítását és a film egyszerre vígjátéki és mesés hangulatát.

A történet sem túl egyszerű, de már önmagában mosolyogtató: a szerény ápolónő (Balsai) hosszú évek óta ápolja a japán nagykövet feleségét (Molnár Piroska), de születésnapján kimenőt kap, és e naptól minden megváltozik. A történetnek nemcsak a japán énekes lesz szerves része, de a kopár japán hegyek elátkozott rókatündére is.

A Kertmozi15 előadásai csütörtökönként, 20:30-tól:

  • 2022. június 23.: Megdönteni Hajnal Tímeát
  • 2022. június 30.: Becsúszó szerelem
  • 2022. július 7.: Hab
  • 2022. július 14.: Valami Amerika
  • 2022. július 21.: Liza, a rókatündér 

Jegyek 500 forintos áron vásárolhatók – de ez az összeg levásárolható a Csokonai KultCaféban történő fogyasztáskor.

Online jegyvásárlás és részletes program itt»»

Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház

1153 Budapest, Eötvös utca 64-66.

Támogatott tartalom.

Fejléckép: Balsai Móni, rókatündérként (fotó/forrás: port.hu)

Csokonai Nonprofit Kft.

Ha szigorúan a jogszabályokból következő tényeknél maradunk, akkor a Csokonai Nonprofit Kft. a XV. kerület közművelődési, kulturális és kommunikációs gazdasági társasága. Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán ellátja a kötelező, valamint az önként vállalt közművelődési, kulturális és tájékoztatási feladatokat.

Szabadabban fogalmazva: a Csokonai Nonprofit Kft. az a cég, amely igyekszik a közművelődési, kulturális és kommunikációs területek integrációjával a 21. század kihívásaira közösségteremtő válaszokat találni. Úgy, hogy ezek körül minőségi, kortárs rendezvények jöjjenek létre.

A Csokonai Nonprofit Kft. tudja, hogy a társadalmi és gazdasági környezet körülöttünk olyan mértékben változik, amelyhez az elmúlt évtizedekben kialakult módszerek már nem képesek alkalmazkodni. Ezért új utakat keres annak érdekében, hogy egy jó múltú intézmény közép és hosszú távon ne csak megőrizhesse értékeit, megóvhassa kis közösségeit, hanem méltó helyet foglaljon el a Főváros kulturális térképén.

Jegyvásárlás

Legolvasottabb

Zenés színház

Súlyosan megsérült a Budapesti Operettszínház egyik táncosa a terézvárosi házomlásnál

Június 27-én, a reggeli órákban leomlott egy ház tetőszerkezete a 6. kerületi az Aradi utca és Jókai utca sarkán. A leeső szerkezeti elemek a Jókai utcára zuhantak, maguk alá temetve a Budapesti Operettszínház egyik táncművészét, aki éppen próbára tartott.
Színház

„Kételyek és kétségek visznek előre” – Beszélgetés Blaskó Péterrel

Hamarosan a Nemzeti Színházban is látható lesz Blaskó Péter „családi előadása”, a GRANE – Képzelgések a Peer Gynt nyomán, amelyet lánya, Blaskó Borbála rendezett, és fia is szerepel a Bethlen Téri Színház produkciójában. A színművésszel ősztől Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című drámájában is találkozhatunk, Udvaros Dorottya oldalán.
Klasszikus

Új vizekre hajózhatunk a Nemzeti Filharmonikusok új évadában

Régi és új zene, különleges hangszeres művek és egész estés operaprodukciók, beavatókoncertek és kórushangversenyek várják a közönséget a 2022/23-as évadában a Nemzeti Filharmonikusok koncertjein.
Vizuál

Itt születik a zseni – Megnéztük Baz Luhrmann Elvis-filmjét

Ki volt Elvis? És miért lehet fontos nekünk, itt és most? Egyáltalán mit tudunk a Királyról – teszi fel a kérdést Baz Luhrmann rendező, aki hollywoodi szuperprodukcióban dolgozta fel Elvis Presley életét. A vibráló, feszítő, eksztatikus alkotást a nyár egyik legjobb filmjének tartjuk.
Vizuál

Last Minute kiállítások június utolsó hetére

Ezúttal olyan ritkaságszámba menő csoportos és egyéni tárlatokra hívjuk fel a figyelmet, amelyek ezen a héten még megnézhetők. A válogatásban szerepel vadonatúj kiállítótér rég nem látott művésszel, jól ismert galéria 24 kortárs művész munkáját bemutató tárlattal, valamint digitális művészeti triennálé.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál ajánló

Amikor pancsolni indul a kislány

Fabulon naptej, Bambi, NDK-s hűtőláda, Orion rádió és falatnyi bikiniben napozó nők ­– igazi retró hangulatú szabadtéri kiállításon jártunk a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjének déli panorámateraszán.
Vizuál kritika

Itt születik a zseni – Megnéztük Baz Luhrmann Elvis-filmjét

Ki volt Elvis? És miért lehet fontos nekünk, itt és most? Egyáltalán mit tudunk a Királyról – teszi fel a kérdést Baz Luhrmann rendező, aki hollywoodi szuperprodukcióban dolgozta fel Elvis Presley életét. A vibráló, feszítő, eksztatikus alkotást a nyár egyik legjobb filmjének tartjuk.
Vizuál ajánló

NÉGY-SZÖG: Gáspár György, Halmi-Horváth István, Kóródi Zsuzsanna és Victor Vasarely kiállítása

Negyven műalkotás, üvegszobrok, festmények, grafikai munkák a geometria jegyében – megnyílt a NÉGY-SZÖG, Gáspár György, Halmi-Horváth István, Kóródi Zsuzsanna és Victor Vasarely közös kiállítása a Veszprémi Művészetek Házában. Az alkotások 2022. szeptember 11-ig várják az érdeklődőket.
Vizuál ajánló

Last Minute kiállítások június utolsó hetére

Ezúttal olyan ritkaságszámba menő csoportos és egyéni tárlatokra hívjuk fel a figyelmet, amelyek ezen a héten még megnézhetők. A válogatásban szerepel vadonatúj kiállítótér rég nem látott művésszel, jól ismert galéria 24 kortárs művész munkáját bemutató tárlattal, valamint digitális művészeti triennálé.
Vizuál ajánló

A főváros egyetlen sörgyárát is bejárhatjuk a Múzeumok Éjszakáján

Idén is megnyitja kapuit a Dreher Söripari Emléktár a Múzeumok Éjszakáján. Ennek apropóján egy négy részből álló talkshow sorozatot indítanak Sztorik habbal címmel, amelyben építészetről, gasztrotörténelemről, képzőművészetről és a múzeumok működéséről beszélgetnek.