Vizuál

Mozizzon ön is a nyílt ég alatt a Margitszigeten!

2023.07.31. 10:10
Ajánlom
Augusztus 1. és 14. között ismét megrendezik a Mozisziget elnevezésű vetítéssorozatot, amely során az elmúlt években készült nemzetközi filmeket láthatunk a Margitszigeti Atlétikai Centrum füvén.

Az EUNIC Hungary, az európai nemzeti kulturális intézetek hálózata és a Budapest Film Zrt. ingyenes filmvetítés-sorozatában idén francia, izraeli, osztrák, dél-koreai, német, finn, olasz, észt, svájci, szlovák, ukrán, japán, portugál és spanyol filmek szerepelnek,

amelyeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítenek.

A szervezők hangsúlyozták, érdemes saját pokróccal érkezni, ételt és italt kizárólag műanyag edényben szabad bevinni, üvegben nem. A kapunyitás minden nap 20 órától van, az első ötszáz nézőt tudják beengedni, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, előregisztrációra nincs lehetőség. A filmeket 18 éven felülieknek ajánlják. 

A két hét során láthatunk vígjátékot a szerelmét szamárháton üldöző szeretőről; ambíciók nélküli haknizenészből lett callboyról; absztinens vegetáriánusról a kolbászáról és pálinkájáról híres faluban; egy színtársulatról, amelynek minden tagja börtönbe kerül; pörgős tinivígjátékot három nővérről; animációs filmet egy varázsvirágról; drámát, amelyben egy mozgássérült férfi először találkozik barátnőjével; és történelmi filmet az 1941-es ukrajnai eseményekről.

A vetítéseket csak megfelelő időjárás esetén tartják meg.

Részletes program:

Augusztus 1.
Jó a szamár is / Antoinette dans les Cévennes (FRA) – Francia Intézet / Institut français de Budapest

Augusztus 2. 
Állványzat / Pigumim / Scaffolding (ISR) – JCC Budapest - Bálint Ház

Augusztus 3. 
Love Machine / Love Machine (AUT) - Osztrák Kulturális Fórum – Österreichisches Kulturforum Budapest

Augusztus 4. 
A rendező szándéka / 영화의 거리 (KOR) – Koreai Kulturális Központ (주헝가리 한국문화원)

Augusztus 5. 
Gubó / Kokon (GER) – Goethe-Institut Budapest

Augusztus 6. 
A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot / Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia (FIN) – FinnAgora

Augusztus 7. 
Életem nője / La donna per me (ITA) – Istituto Italiano di Cultura Budapest

Augusztus 8. 
Az éjszaka gyermekei / Öölapsed (EST) – Észt Intézet - Estonian Institute in Hungary

Augusztus 9. 
Kontinensek sodrában (délen) / La Dérive des Continents (au sud) (CHE) – Embassy of Switzerland in Hungary

Augusztus 10. 
Isten hozott itthon! / Vitaj doma, brate! - Szlovák Intézet (SVK) – Budapest / Slovenský inštitút v Budapešti Szlovák Intézet Budapest - Slovenský inštitút v Budapešti

Augusztus 11. 
Visszhang / Echoing (UKR) – Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége / Embassy of Ukraine in Hungary, IOM Hungary/ IOM Magyarország

Augusztus 12. 
Mary és a varázsvirág / Meari to majo no hana / メアリと魔女の花 (JPN) – Japán Alapítvány Budapest

Augusztus 13. 
A zsarnok apa / O pai tirano (PRT) – Instituto Camões Budapeste

Augusztus 14
A jó főnök / El buen patrón (ESP) – Embajada de España en Hungría

További részletek és hasznos információk a Mozisziget Facebook-oldalán.

Fejléckép: Filmvetítés a Margitszigeti Atlétikai Centrumban (Fotó/Forrás: Mozisziget)

Ilyen főnök csak a filmekben van

Kapcsolódó

Ilyen főnök csak a filmekben van

Javier Bardem felejthetetlen módon alakít A jó főnök című filmben, amely mindamellett, hogy rendkívül humoros és izgalmas, olyan témákról is beszél, mint az emberi méltóság, a hatalom személyiségtorzító ereje és a nagyvállalatok képmutatása.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Sörösüvegekből zenét csiholni – interjú Balogh Máté zeneszerzővel

A Renewable Music – V4 Composers for Sustainability elnevezésű projekt a fenntarthatóság témájában ösztönzi párbeszédre és cselekvésre a nemzetközi klasszikus zenei közösséget. A kezdeményezésben részt vevő egyik zeneszerzővel, Balogh Mátéval beszélgettünk.
Színház

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Centrál Színházban tér vissza a színpadra

A Nemzeti Színházban tavaly súlyos balesetet szenvedett színművészek apa-lánya párost alakítanak a Centrál Színház következő évadában. A Puskás Tamás rendezte előadás egy híres film adaptációja lesz. 
Klasszikus

Neves régizenei együttessel készített lemezt Daragó Zoltán

A fiatal kontratenor Bach-áriákat felvonultató lemeze Christophe Rousset vezényletével és a Les Talens Lyriques közreműködésével szeptemberben jelenik meg az Aparté Kiadónál.
Könyv

Pernye és fű – ősszel érkezik Závada Pál új regénye

Október 8-án a Magvető Kiadó gondozásában jelenik meg a Kossuth-díjas író legújabb regénye, amelynek története és karakterei ugyan fiktívek, ám a benne szereplő interjúk valóságosak – azokat Sipos András rendezővel készítették Statárium című, 1989-es filmjükhöz.
Plusz

Az utolsó szerelem mítosza

Az első szerelem minden líra egyik fő toposza, sőt népdaloktól regényekig, a first love az igazi, mert mindenkit érdeklő, lángba boritó téma. Azon gondolkozom, hogy miért nincs az elsőnek párja, azaz miért nincs igazi irodalma, lírai lenyomata az utolsó szerelemnek, ennek a fellobbanó érzelmi viharnak? Almási Miklós írása.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Velencében is zsűrizni fog Reisz Gábor

A Karlovy Vary-i után augusztus végén a rangos velencei filmfesztiválon is zsűritag lesz a magyar filmrendező, ráadásul abban a szekcióban, amelynek tavaly a fődíját hódította el Magyarázat mindenre című alkotásával.
Vizuál kritika

Pixelekbe zárt generáció

Jane Schoenbrun szemkápráztató vizualitással, egy egészen különleges, mégis átélhető allegórián keresztül képes beszélni az identitáskeresés és a média viszonyáról. I Saw the TV Glow kritika.
Vizuál ajánló

Tengerparti hangulat a Várkert Bazárban

A kötetlen nyáridő hangulatát és a vízpartok harmóniáját mutatja be festészeti remekművek segítségével a Várkapitányság és a Magyar Nemzeti Galéria közös, Nyár a parton – Folyók, tavak, tengerek magyar ecsettel című szabadtéri kiállítása.
Vizuál ajánló

A közelmúlt legjobb francia filmjeit vetítik a Tabánban

Franciadrazsé címmel egyhetes vetítéssorozatot tartanak a budapesti művészmoziban, ahol az elmúlt időszakban bemutatott alkotásokat, köztük vígjátékokat, romantikus történeteket és feszült thrillereket is láthat a közönség.
Vizuál hír

Falfestmény őrzi majd a II. kerületben Szenes Hanna emlékét

Új, ezúttal történelmi témájú akcióval jelentkezik a Színes Város Csoport. A tűzfalfestmény megalkotásával Szenes Hanna, a mártírhalált halt költő és ejtőernyős előtt tisztelegnek.