Vizuál

Műalkotások teafilterekből

2020.03.15. 16:50
Ajánlom
Ebben az influenzás időszakban nincs stílusosabb, mint Ruby Silvious miniatűr műalkotásai, amelyeket használt teafilterekre készít. A "vászon" eredeti funkcióját azonban nem lehet megmondani a képek alapján.
1184-150156.jpg

Teafilter havazással (Fotó/Forrás: Ruby Silvious)

Ruby Silvious 2015 január 3-án kezdett bele A tea 363 napja elnevezésű vizuális naplójába. Ezzel nemcsak a saját kreativitását akarta próbára tenni, hanem a közösségi oldalakon meg is osztotta a műveket, hogy ezzel is inspiráljon másokat.

Egy használt teafilter nem valami vonzó látvány. De amíg te talán csak egy átázott, foltos teafiltert látsz, számomra ez egy üres vászon"

- írta a BoredPanda oldalán bemutatva a kezdeményezést. "Ez a vizuális napló a  filtereket a pillanatnyi hangulataimat gyűjti egybe, amiket használt filtereken rögzítettem ezzel műalkotássá változtatva őket. Hangulatos, nosztalgikus, néha pedig szeszélyes rajzokat, festményeket és kollázsokat készítek erre a sajátos felületre.

Az embereknek határozott elképzelésük van arról, hogy milyen a hagyományos művészet. Szerintem ennek az újragondolása a kreativitás új formáit hozza létre.

Remélem, hogy azoknak, akik megnézik a műveimet megváltozik kicsit az elképzelése arról, mi is lehet művészet."

A New Yorkban élő és alkotó művész első sorozatát több tematikus széria követte: A tea 52 hete, A tea 26 napja Japánban, A tea 26 napja Franciaországban, A tea 9 napja Spanyolországban. Miniatűr alkotásai több könyvben is megjelentek. Több nemzetközi díjat is elnyert, műveit rendszeresen kiállítják. 

184-141418.jpg

Ruby Silvious (Fotó/Forrás: https://www.rubysilvious.com/book)

Megkeresésünkre Ruby Silvious elmondta, hogy a festmények és a rajzok mellett több kollázst is készített. A galériánkban látható néhány ilyen kép, főleg csokoládé- és bonbonpapírok felhasználásával alkot, de az is előfordul, hogy a teafilter papírtasakját használja kreatívan. Ruby Silvious elsősorban papírral, talált tárgyakkal és újrahasznosított anyagokkal dolgozik, de nyomtatványokat is készít.

(A cikkben látható képek a művész engedélyével kerültek felhasználásra)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amikor Pavarottit kifütyülték a milánói Scalában

Mindenkinek lehet gyenge pillanata, még az isteni Lucianónak is, az olasz operaközönség azonban nem elnéző. 1992-ben, egy Don Carlos előadáson még őt is kifütyülték.
Színház

Folytatódik a vita az SZFE körül, ezek a legújabb fejlemények

Megszólalt a kinevezett kuratórium két tagja, az egyetem diákjai videóban válaszoltak.
Zenés színház

„A művészet szépsége, hogy korlátok között szabadok lehetünk”

Az államalapítás ünnepének előestéjén, augusztus 19-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon felcsendülnek a Bánk bán című opera csodaszép, minden magyar számára ismerős dallamai. A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila rendezésében létrejövő produkció főbb szerepeiben Molnár Levente mellett Fischl Mónikát és Mester Viktóriát is láthatja majd a közönség. Az előadás karmesterével, a Liszt Ferenc-díjas, Érdemes Művész Kesselyák Gergellyel a közelgő premier kapcsán beszélgettünk.
Színház

Színházi összefogás a koronavírus terjedése ellen

A Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság részvételével egyeztettek a budapesti teátrumok a nézőket és a színházakat érintő ajánlásokról.
Színház

Ősbemutatókkal és különlegességekkel készül új évadára a Thália

Augusztus 10-től teljes gőzzel zajlik a munka a Thália Színházban – ettől a naptól folytatódnak a Gyilkosság az Orient Expresszen című nagyszabású produkció próbái, és hamarosan elkezdődnek a felújítópróbák is.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Tudtad, hogy Steve Martin a színészet és az írás mellett Grammy-díjas bendzsójátékos?

Vígjátékait mindenki ismeri, de azt kevesen tudják, hogy Robin Williams oldalán játszott a Godot-ra várvában a Broadwayn. Bár a Tágra zárt szemek főszerepét végül nem kapta meg, Kubrik imádta a humorát. Augusztus 14-én ünnepli hetvenötödik születésnapját Steve Martin. 
Vizuál gyász

Elhunyt a Keménykalap és krumpliorr rendezője, Bácskai Lauró István

A filmrendezőt életének 88. évében érte a halál. Nevéhez olyan sikeres alkotások fűződnek, mint a Gyula vitéz télen-nyáron, A Hamis Izabella vagy a Nápolyt látni és... című alkotás.
Vizuál magazin

75 éves lett nemzedékének egyik legnagyobb német rendezője, Wim Wenders

Neki köszönhetjük többek között a Berlin fölött az ég, a Párizs, Texas, A Föld sója című alkotásokat és a Pina Bausch-ról készült dokumentumfilmet is.
Vizuál gyász

Elhunyt Sváby Lajos Kossuth-díjas festőművész 

Elhunyt Sváby Lajos festőművész. A Kossuth- és Prima Primissima díjas alkotó életének 85. évében, hosszú betegség után halt meg - tudatta csütörtökön közösségi oldalán fia, Sváby András televíziós újságíró.
Vizuál hír

Raffaello nem szerette az orrát, ezért retusálta azt önarcképein

A reneszánsz olasz festő valószínűleg saját orrának "idealizált" változatát festette meg önarcképein, vélik olasz kutatók.