Vizuál

Műalkotások teafilterekből

2020.03.15. 16:50
Ajánlom
Ebben az influenzás időszakban nincs stílusosabb, mint Ruby Silvious miniatűr műalkotásai, amelyeket használt teafilterekre készít. A "vászon" eredeti funkcióját azonban nem lehet megmondani a képek alapján.
1184-150156.jpg

Teafilter havazással (Fotó/Forrás: Ruby Silvious)

Ruby Silvious 2015 január 3-án kezdett bele A tea 363 napja elnevezésű vizuális naplójába. Ezzel nemcsak a saját kreativitását akarta próbára tenni, hanem a közösségi oldalakon meg is osztotta a műveket, hogy ezzel is inspiráljon másokat.

Egy használt teafilter nem valami vonzó látvány. De amíg te talán csak egy átázott, foltos teafiltert látsz, számomra ez egy üres vászon"

- írta a BoredPanda oldalán bemutatva a kezdeményezést. "Ez a vizuális napló a  filtereket a pillanatnyi hangulataimat gyűjti egybe, amiket használt filtereken rögzítettem ezzel műalkotássá változtatva őket. Hangulatos, nosztalgikus, néha pedig szeszélyes rajzokat, festményeket és kollázsokat készítek erre a sajátos felületre.

Az embereknek határozott elképzelésük van arról, hogy milyen a hagyományos művészet. Szerintem ennek az újragondolása a kreativitás új formáit hozza létre.

Remélem, hogy azoknak, akik megnézik a műveimet megváltozik kicsit az elképzelése arról, mi is lehet művészet."

A New Yorkban élő és alkotó művész első sorozatát több tematikus széria követte: A tea 52 hete, A tea 26 napja Japánban, A tea 26 napja Franciaországban, A tea 9 napja Spanyolországban. Miniatűr alkotásai több könyvben is megjelentek. Több nemzetközi díjat is elnyert, műveit rendszeresen kiállítják. 

184-141418.jpg

Ruby Silvious (Fotó/Forrás: https://www.rubysilvious.com/book)

Megkeresésünkre Ruby Silvious elmondta, hogy a festmények és a rajzok mellett több kollázst is készített. A galériánkban látható néhány ilyen kép, főleg csokoládé- és bonbonpapírok felhasználásával alkot, de az is előfordul, hogy a teafilter papírtasakját használja kreatívan. Ruby Silvious elsősorban papírral, talált tárgyakkal és újrahasznosított anyagokkal dolgozik, de nyomtatványokat is készít.

(A cikkben látható képek a művész engedélyével kerültek felhasználásra)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

„Fel kell találni magunkat” – Interjú Bretz Gáborral

Bretz Gábor az Opera állandó művésze, aki az elsők között kapta meg a Kamaraénekesi címet, egy-egy évad során több szerepet is alakít. Legutóbb a – címlapfotót is inspiráló – Don Carlos online premierjén láthattuk. A világhírű basszbaritonnal a pandémia teremtette kihívásokról, az énektanítás rejtelmeiről és arról is beszélgettünk, mit kívánna egy jótündértől.
Vizuál

Nézze meg ingyenesen az európai film legjobbjait a Lux-díj online csatornáján

A Lux Közönségdíj online mozicsatornáján május 16-ig ingyenesen megtekinthető három sokszorosan díjazott európai film: az Oscar- és Európa-díjas Még egy kört mindenkinek, az Oscar-jelölt Kollektíva és a Corpus Christi című alkotás. A közönség szavazatait is várják.
Klasszikus

„Újraéled a karanténba zárt kultúra”- kihirdette a Budapesti Fesztiválzenekar 2021–22-es évadát

Fischer Iván rendezte új operaelőadás, Richard Strauss-maraton és nemzetközi sztárok, köztük Danyiil Trifonov vagy Jordi Savall is szerepelnek a Budapesti Fesztiválzenekar 2021–22-es évadjában.
Színház

Lehoczky Zsuzsa a Nemzet Színésze

Május 11-én új tagot választottak a Nemzet Színésze cím birtokosai. A Törőcsik Mari halálával megüresedett helyre Lehoczky Zsuzsát választotta a jelenlegi tizenegy tag.
Színház

Új bemutatókkal kezdi jubileumi évadát a Vígszínház

Több mint 90 éves hagyományát követve a Vígszínház május 1-jén megkezdte a következő évad bérleteinek értékesítését. Bár egyelőre csak decemberig hirdettek műsort, az elmúlt időszak közönség előtt be nem mutatott előadásai mellett újdonságokat is tartogat a 2021/2022-es szezon.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

106 éves korában elhunyt Norman Lloyd amerikai színész-rendező

Az Emmy-díjra jelölt színészt Los Angeles-i otthonában érte a halál - adta hírül az MTI. Norman Lloyd pályafutása kezdetén együtt dolgozott Orson Wellesszel, Alfred Hitchcockkal és Charlie Chaplinnel is.
Vizuál Bartók Tavasz

6 ok, amiért Az aranyembert nem csak olvasni, de látni és hallani is kell!

Generációk nőttek fel úgy, hogy kötelező olvasmányként forgatták Jókai Mór nagy klasszikusát, Az arany ember című regényt. Az biztos, hogy meghatározó alkotás, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy még ma is képes parázs vitákat kiváltani az irodalmi életben. Szóval épp itt az idő, hogy valódi összművészeti élményként is találkozhassunk vele. A Bartók Tavasz keretében most lehetőségünk nyílik erre a műre teljesen más megvilágításban, kötelezettségektől mentesen, filmtörténeti csemegeként és egyben zenei kuriózumként tekinteni. És ha ez önmagában nem volna elég, akkor lássunk 6 olyan érvet, ami miatt feltétlenül látni kell a májusi produkció online bemutatóját.
Vizuál hír

Paul Almásy válogatott fotográfiáiból rendezett tárlatot a Mai Manó Ház

A Mai Manó Ház A képírás mestere – Paul Almásy címmel rendezett kiállítást a világhírű franciaországi magyar fotóriporter munkáiból, mely május 11. és június 6. között látogatható.
Vizuál lux-díj

Nézze meg ingyenesen az európai film legjobbjait a Lux-díj online csatornáján

A Lux Közönségdíj online mozicsatornáján május 16-ig ingyenesen megtekinthető három sokszorosan díjazott európai film: az Oscar- és Európa-díjas Még egy kört mindenkinek, az Oscar-jelölt Kollektíva és a Corpus Christi című alkotás. A közönség szavazatait is várják.
Vizuál újranyitás

Újra látogatható a Nemzeti Múzeum

Május elseje óta egymás után nyílnak meg a Magyar Nemzeti Múzeum országos intézményei, a budapesti főépület 2021. május 11-től várja az érdeklődőket, a járványügyi szabályok betartása mellett.