Vizuál

Műalkotások teafilterekből

2020.03.15. 16:50
Ajánlom
Ebben az influenzás időszakban nincs stílusosabb, mint Ruby Silvious miniatűr műalkotásai, amelyeket használt teafilterekre készít. A "vászon" eredeti funkcióját azonban nem lehet megmondani a képek alapján.
1184-150156.jpg

Teafilter havazással (Fotó/Forrás: Ruby Silvious)

Ruby Silvious 2015 január 3-án kezdett bele A tea 363 napja elnevezésű vizuális naplójába. Ezzel nemcsak a saját kreativitását akarta próbára tenni, hanem a közösségi oldalakon meg is osztotta a műveket, hogy ezzel is inspiráljon másokat.

Egy használt teafilter nem valami vonzó látvány. De amíg te talán csak egy átázott, foltos teafiltert látsz, számomra ez egy üres vászon"

- írta a BoredPanda oldalán bemutatva a kezdeményezést. "Ez a vizuális napló a  filtereket a pillanatnyi hangulataimat gyűjti egybe, amiket használt filtereken rögzítettem ezzel műalkotássá változtatva őket. Hangulatos, nosztalgikus, néha pedig szeszélyes rajzokat, festményeket és kollázsokat készítek erre a sajátos felületre.

Az embereknek határozott elképzelésük van arról, hogy milyen a hagyományos művészet. Szerintem ennek az újragondolása a kreativitás új formáit hozza létre.

Remélem, hogy azoknak, akik megnézik a műveimet megváltozik kicsit az elképzelése arról, mi is lehet művészet."

A New Yorkban élő és alkotó művész első sorozatát több tematikus széria követte: A tea 52 hete, A tea 26 napja Japánban, A tea 26 napja Franciaországban, A tea 9 napja Spanyolországban. Miniatűr alkotásai több könyvben is megjelentek. Több nemzetközi díjat is elnyert, műveit rendszeresen kiállítják. 

184-141418.jpg

Ruby Silvious (Fotó/Forrás: https://www.rubysilvious.com/book)

Megkeresésünkre Ruby Silvious elmondta, hogy a festmények és a rajzok mellett több kollázst is készített. A galériánkban látható néhány ilyen kép, főleg csokoládé- és bonbonpapírok felhasználásával alkot, de az is előfordul, hogy a teafilter papírtasakját használja kreatívan. Ruby Silvious elsősorban papírral, talált tárgyakkal és újrahasznosított anyagokkal dolgozik, de nyomtatványokat is készít.

(A cikkben látható képek a művész engedélyével kerültek felhasználásra)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Gyakran ismételt kérdések a hárfáról – Razvaljajeva Anasztázia válaszol

Új sorozatunkban, amelynek címe: Hangszertár, zenekari művészeket és szólistákat kértünk arra, mutassák be szakmájuk legfontosabb eszközét. Razvaljajeva Anasztázia a klasszikus zenei színtér egyik legizgalmasabb hangszerese. Egyértelmű volt, hogy ha hárfáról van szó, hozzá kell fordulnunk.
Színház

„Ami a szőnyeg alatt van” – Bíró Kriszta könyvet ír Molnár Piroskáról

Az életrajzi mű a Corvina Kiadónál készül, szerzője, az Örkény Színház többkötetes íróként is számon tartott művésze régóta jól ismeri Molnár Piroskát, így bizalmasan tud vele beszélgetni a szakmáról és életéről.
Könyv

Röhrig Géza karanténban - Élőben New Yorkból

Nyáry Krisztián online sorozata nem ismer országhatárokat. Ezúttal a New Yorkban élő költőt kérdezi arról, mit olvas a kényszerű otthonlét alatt.
Jazz/World

Fonogram-életműdíjat kapott Kovács Kati – Hallgasd meg a nyertes felvételeket!

Hobo, Rácz Gergő és Orsovai Reni, a Mörk, a Sárik Péter Trió, Lajkó Félix & Volosi, Krizso, a Bagossy Brothers Company is Fonogram-díjat kapott a szombaton az interneten tartott online eseményen. Életműdíjjal Kovács Katit, szakmai életműdíjjal Gőz Lászlót ismerték el.
Plusz

Könnyűzene a korona idején

Sok más minden mellett a koronvírus-járvány azt is befolyásolja, hogy hol és hogyan fogyasztunk könnyűzenét ezekben a hónapokban. A zeneipar teljes egészére meghatározó – és egyelőre sok tekintetben, de legalábbis számos szegmensére, úgy tűnik, sokkszerű és katasztrofális – hatással van az, ami pillanatnyilag a világon történik.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál magazin

A világ leghíresebb angyalai csak mellékszereplők Raffaello Sixtusi Madonnáján

A két kis kerub nagy karriert futott be, ahhoz képest, hogy épp csak ráfértek az 1512-ben festett műre. Alakjukhoz több anekdota is fűződik, festőjük ma 500 éve hunyt el.
Vizuál hír

„Nemcsak ez a helyzet kivételes, hanem az idei döntésünk is” - A MúzeumCafé idei díjazottjai

Mivel ez az időszak is rendhagyó – meg persze rendkívüli –, a MúzeumCafé című folyóirat idei díjkiosztása is csúszik a vészhelyzet feloldása utáni időkre. De már nyilvánosságra hozták, kinek ítélték oda 2020-ban a rangos MúzeumCafé-díjat.
Vizuál gyász

Elhunyt Shirley Douglas színésznő, Kiefer Sutherland édesanyja

A kanadai egészségbiztosítás megalapítójának lánya 86 éves volt. Fia azt közölte, tüdőgyulladással kapcsolatos komplikációk okozták az ünnepelt színésznő halálát, de nem a koronavírus-fertőzés.
Vizuál hír

Játékos műalkotások és művészi játékok - Pályázat fiatal képzőművészek számára

Művészet és játék címen ír ki fiatal alkotók számára képzőművészeti pályázatot a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a szentendrei MANK Galériában rendezendő kiállításon való részvételre.
Vizuál hír

Rendhagyó módon az interneten nyílt meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

A Műcsarnok szokásos évi kiállítását a járvány miatt sem kell kihagynod. Az alábbi linken bejárhatod a Szabadjáték című tárlatot!