Vizuál

Murikami-Origami

2011.11.14. 11:27
Ajánlom
Keserü Piroska fotográfus tárlata november 30-ig látható a Szputnyik D-20 galériában.

A Szputnyik D-20 egy design butik egy benne rejlő galériával. Az üzlet egy szokatlan színfolt a hazai ruházkodás színterén érdekességre vágyóknak. Az elgondolás mögött meghúzódó célkitűzés, hogy különleges vintage ruhák, kiegészítők, valamint egyedi, limitált számú új darabok kombinációját kínálják az érdeklődőknek. Első kiállításuk témáját névadójuk, Murakami Haruki Szputnyik, szívecském! című könyvének tiszteletére a japán kultúra misztikus világa köré szervezték.

A fiatal művész, Keserü Piroska ipari termék- és formatervezőként diplomázott, azóta grafikai tervezéssel és fotózással foglalkozik. Most nyíló, Murikami-Origami című kiállítását a japán origami művészet letisztult és változatos formavilága ihlette. A fény és a különböző papírfigurák geometrikus formái együttesen feldarabolt, síkokra bontott izgalmas térbeli kompozíciókat alkotnak, amelyek a képekben manifesztálódnak. A fotók vörös és fekete háttérszínei és a különböző anyagfelületek kiemelik és drámai hangulatot kölcsönöznek a fehér anyagból hajtogatott, szoborszerű lényeknek, amelyek egy lemodellezett, kísérleti világba visznek minket, elrugaszkodva a hétköznap valóságától.

Az önálló galáriarészen a fotók témájához kapcsolódó egyedi ruhakölteményekkel, tárgyakkal teszik még érdekesebbé és látványosabbá a Szputnyik D-20-ban töltött időt.

Murikami-Origami (a kiállítás a PortfolioPoints programsorozat része)
Szputnyik D-20 Fashion Store & Gallery - 2011. november 12-30.
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 11-20 óráig, szombaton 11-17 óráig

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

„Tökéletlen csaknem az alapjaiig” – Könyvek, amelyeket megbántak íróik

Kit kellett megölnie Sir Arthur Conan Doyle-nak, hogy végre nyugodtan írhasson? Miért tagadta meg főműveit Lev Tolsztoj? Mitől borzong Krasznahorkai László?
Vizuál

Látványos magyar sci-fi érkezik a mozikba márciusban

A 129 című film történelmet ír azzal, hogy az első olyan magyar sci-fi , amelynek szinte minden jelenetében látványos CGI elemeket láthatunk, kizárólag magyar szakemberek munkája nyomán. A neves színészgárdával készült alkotás március elején debütál.
Tánc

Ifjú tehetségek nyertek felvételt a Magyar Táncművészeti Egyetemre

Több mint 90 gyermek és szüleik részvételével zajlott januárban a Magyar Táncművészeti Egyetem felvételije a felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész, valamint a moderntánc és színházi tánc szakirányra.
Klasszikus

Túlvilági utazás a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával

Három 19. századi zenemű szerepel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és vezető karmesterüknek, Riccardo Frizzának február 8-i koncertműsorán, melyek mindegyike gyönyörű dallamokkal szól az elmúlásról.
Színház

Tabudöngető előadások érkeznek Szabadkáról a Bethlen Téri Színházba

A Kosztolányi Dezső Színház két Urbán András-rendezést és egy friss Hegymegi Máté-előadást hoz magával a VII. kerületi teátrum 11. Vendégváró Fesztiváljára. A felkavarónak ígérkező produkciókat február 17-19. között láthatják az érdeklődők.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál ajánló

Látványos magyar sci-fi érkezik a mozikba márciusban

A 129 című film történelmet ír azzal, hogy az első olyan magyar sci-fi , amelynek szinte minden jelenetében látványos CGI elemeket láthatunk, kizárólag magyar szakemberek munkája nyomán. A neves színészgárdával készült alkotás március elején debütál.
Vizuál hír

Elek Judit munkássága előtt tiszteleg a rotterdami filmfesztivál

A rendezvény közönsége retrospektív sorozatban láthatja a Kossuth-díjas játék- és dokumentumfilmrendező tizennyolc alkotását.
Vizuál hír

Ők kapták a 2022-es Barcsay-díjakat

Január 26-án átadták a 2022-es Barcsay-díjakat, ezzel egy időben pedig megnyitották a három díjazott, Krizbai Gergely Krizbo képzőművész, M. Kiss Márti és Szabó Franciska festőművészek kiállítását a szentendrei ÚjMűhely Galériában.
Vizuál hír

Hátrányos helyzetű fiataloknak szerveznek ingyenes vetítést a Larry készítői

Bernáth Szilárd filmje szemléletformáló hatású lehet a nehéz sorsú tinédzserek számára. A vetítésen való részvétel regisztrációhoz kötött, a programra intézményvezetők, illetve nevelők jelentkezhetnek.
Vizuál ajánló

Kern András előtt tiszteleg a FILMIO

A Nemzeti Filmintézet streaming platformján négy napig ingyenesen láthatunk három, Kern András főszereplésével készült magyar filmet.