Vizuál

Murikami-Origami

2011.11.14. 11:27
Ajánlom
Keserü Piroska fotográfus tárlata november 30-ig látható a Szputnyik D-20 galériában.

A Szputnyik D-20 egy design butik egy benne rejlő galériával. Az üzlet egy szokatlan színfolt a hazai ruházkodás színterén érdekességre vágyóknak. Az elgondolás mögött meghúzódó célkitűzés, hogy különleges vintage ruhák, kiegészítők, valamint egyedi, limitált számú új darabok kombinációját kínálják az érdeklődőknek. Első kiállításuk témáját névadójuk, Murakami Haruki Szputnyik, szívecském! című könyvének tiszteletére a japán kultúra misztikus világa köré szervezték.

A fiatal művész, Keserü Piroska ipari termék- és formatervezőként diplomázott, azóta grafikai tervezéssel és fotózással foglalkozik. Most nyíló, Murikami-Origami című kiállítását a japán origami művészet letisztult és változatos formavilága ihlette. A fény és a különböző papírfigurák geometrikus formái együttesen feldarabolt, síkokra bontott izgalmas térbeli kompozíciókat alkotnak, amelyek a képekben manifesztálódnak. A fotók vörös és fekete háttérszínei és a különböző anyagfelületek kiemelik és drámai hangulatot kölcsönöznek a fehér anyagból hajtogatott, szoborszerű lényeknek, amelyek egy lemodellezett, kísérleti világba visznek minket, elrugaszkodva a hétköznap valóságától.

Az önálló galáriarészen a fotók témájához kapcsolódó egyedi ruhakölteményekkel, tárgyakkal teszik még érdekesebbé és látványosabbá a Szputnyik D-20-ban töltött időt.

Murikami-Origami (a kiállítás a PortfolioPoints programsorozat része)
Szputnyik D-20 Fashion Store & Gallery - 2011. november 12-30.
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 11-20 óráig, szombaton 11-17 óráig

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.
Klasszikus

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Zenés színház

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Plusz

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál ludwig múzeum

Szavazzon, hogy a Ludwig múzeumé legyen a legjobb kiállítás díja!

A Global Fine Art Awards (GFAA) 2019 díjra A Permanens Forradalom. Mai ukrán képzőművészet című válogatást jelölték 31 ország további 93 nomináltjával együtt. Január 27-ig a közönség is szavazhat az egyik díjra.
Vizuál hír

Mégsem Klimt-domborművet találtak Budapesten?

Két Klimt-szakértő szerint nem Gustav Klimt munkája az a Budapesten talált dombormű, amelyet kedden mutattak be a Magyar Belsőépítész Egyesület közgyűlésén - írta a The Art Newspaper.
Vizuál ajánló

Februárban kerül a mozikba Bud Spencer életrajzi filmje

Hatvan év után a magyar alkotás az első portréfilm, amely Bud Spencer egész életét feldolgozza és bemutatja azt az arcát, amelyet a filmjeiből nem ismerhettünk.
Vizuál BIDF

Ha kíváncsi vagy a nagyvilágra, nézz dokumentumfilmeket

Csaknem 40 film, köztük hét rövid dokumentumfilm száll versenybe az idei Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon (BIDF), amelyet január 28. és február 3. között rendeznek Budapesten a Cinema City Aréna moziban.
Vizuál berlinale

Társadalmi, politikai kérdéseket feszegetnek a 69. Berlinale versenyfilmjei

Összeállt a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) versenyprogramja, az Oscar-díjas francia színésznő, Juliette Binoche vezette zsűrinek 17 alkotás közül kell kiválasztania a legjobbat. A magyar filmet Mészáros Márta, Buda Flóra Anna, Tóth Luca és Tasnádi Zsófia képviseli.