Vizuál

Múzeumok Éjszakája 2013 - Ne aludja át!

2013.06.13. 10:00
Ajánlom
Játsszon a Fidelióval, és legyen ott a nagy sikerű Múzeumok Éjszakája programjain június 22-én! Az esemény országszerte háromszáz helyszínen, több ezer programmal idén is élvezetesebb alternatívát kínál az alvásnál.

Kapott ön már szelleműző fűszert ajándékba? Nyomtatott már bankjegyet a saját arcképével? Tudja, mi az a harmonográf? Hogy milyen egyenruhát visel egy montreali jegyellenőr? Érdekli, hogyan lehet bájitalfőzettel szerelmet varázsolni? És hogy kiből lesz a kém? Hallott már bronzkori fogadalomtételt? És Ady-dalokat Novák János előadásában?

Mindezeket megteheti június 22-én, idén ugyanis ekkor lesz a Múzeumok Éjszakája. A népszerű rendezvény idején országszerte több száz múzeum, emlékház, kiállító terem gyűjteményén alapuló program mellett rendhagyó tárlatvezetéseket, előadásokat, foglalkozásokat és koncerteket szervez, hogy minél több látogatót becsalogasson. Csak Budapesten száznál is több helyszínen több mint ezer program közül választhatunk ezen az estén, melyekre egységes belépő érvényes: 6 éven aluliak számára a belépés ingyenes, a 6-18 év közöttiek 600, a 18 éven felüliek 1500 forintért válthatnak az intézményeknél vagy a BKK jegypénztáraiban.

Böngésszen tehát a http://muzej.hu honlapon, és tervezze meg előre június 22-i programját, hogy minél több kulturális élményben lehessen része!

Amennyiben az alábbi kérdésre 2013. június 20-án 12 óráig helyesen válaszol, esélye lehet rá, hogy partnerével vegyen részt a Múzeumok Éjszakáján június 22-én.

Kérdésünk: Hol van a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum?

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál

Réz András: Az utolsó mozielőadás

Nem kell pánikolni, ez az írás nem Peter Bogdanovich azonos című 1971-es filmjének elemzése. És nem is apokaliptikus vízió, amelyben az utolsó mozielőadást a világvége miatt nem követik továbbiak. Hanem Réz András elmélkedik a mozi jövőjéről.
Vizuál ajánló

Csendes áramlat

Idén lenne 85 éves Nagy B. István Munkácsy-díjas festőművész, akinek tiszteletére Csendes áramlat címmel rendezett emlékkiállítást a Pesti Vigadó galériája.
Vizuál banksy

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.
Vizuál forbes

Scarlett Johansson a világ legjobban fizetett színésznője

A Forbes magazin 2018-as listája szerint Angelina Jolie, Jennifer Anniston és Jennifer Lawrence is a legjobban kereső színésznők között vannak.
Vizuál Film

Kalapács alá kerül a világ első filmplakátja

Árverésre bocsátja a Sotheby's a világ első filmplakátját augusztus végén Londonban. A poszterért annyit kell fizetni, amennyi egy kisebb vidéki lakás ára.