Vizuál

Múzeumok Majálisa 2012

2012.05.18. 14:02
Ajánlom
A Múzeumkertben és a Magyar Nemzeti Múzeumban május 19-én és 20-án kerül sor a múzeumok egész hétvégét betöltő seregszemléjére, ami több mint másfél évtizede a családok egyik legkedveltebb tavaszi programja.

Közel száz hazai közgyűjtemény vállalkozik arra, hogy a maga által berendezett sátrában kamaratárlatokkal, interaktív játékokkal, kézműves foglalkozásokkal várja és szórakoztassa vendégeit reggel 9-től egészen koraestig. Eközben a nagyszínpadon egymást követik a gyerek- és felnőtt zenés-táncos produkciók és lesznek természetesen vásári finomságok és portékák is, melyek elmaradhatatlan kellékei a Múzeumok Majálisának.

Meg lehet ismerkedni "Az év múzeumával" és "Az év kiállításával" is, a kiemelt téma pedig a hungarikumok, amelyet a múzeumok közös jelenlétükkel is képviselnek. A Múzeumok Majálisa rendezvény alatt a Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállításaira a belépés ingyenes, a XXX. Sajtófotó Kiállítás pedig harminc százalékos kedvezménnyel tekinthető meg ezen a két napon. A Magyar Nemzeti Múzeum - hagyományteremtő szándékkal - 1996 májusában rendezte meg első alkalommal a Múzeumok Majálisát, mely szorosan kötődik az ICOM, a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa által több mint fél évszázada minden évben meghirdetett Múzeumi Világnaphoz (május 18.). Az ICOM 2012. évi, a Múzeumi Világnaphoz kapcsolódó központi jelszava: "Múzeumok a változó világban: új kihívások - új inspirációk."

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Tudod, mit énekel latinul a kórus a Mr. Bean-sorozat főcímében?

Az eredeti Mr. Bean-sorozat főcímében elhangzik egy latin nyelvű kórus, amelynek a szövegére senki sem figyelt. Pedig mély mondanivalót hordoz!
Zenés színház

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.
Színház

“Kasszasiker” az Átriumban!

Új bemutatóra készül az Átrium, a Kasszasiker című vígjátékát június 17-én mutatja be színház.
Vizuál

Hosszú taps fogadta az Egy férfi és egy nő újabb folytatását Cannes-ban

Hatalmas sikerrel vetítette Claude Lelouch több mint fél évszázados Oscar-díjas filmjének újabb folytatását a Cannes-i filmfesztivál. Az Egy élet legszebb évei című film főszereplői ezúttal is Jean-Louis Trintignant és Anouk Aimée. 
Tánc

A kiégett szerelemmel szembesít az izraeliek könyörtelen táncelőadása

Sharon Eyal legújabb koreográfiájában, a Love Chapter 2-ban azt az élményt foglalja táncba, amikor a szerelem már csak egy „utóbetegség, miután már minden elveszett”. Az előadás három alkalommal látható a Trafóban május 24. és 26. között.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál kritika

Egy sorozatgyilkos sármja

Ted Bundy harminc nő meggyilkolását ismerte be, mielőtt villamosszékbe került, de a valódi szám valószínűleg jóval meghaladja ezt. A sorozatgyilkos, akiért ennek ellenére rajongtak a nők, megmutatta Amerikának, hogy a jó modor és a kellemes arc semmit nem jelent.
Vizuál fotó

Egy kis napfény – Budapesti életképek 1945–1949

Budán még javában zajlott az ostrom, amikor Pesten már megnyílt az első mozi, a következő napon megindult az első villamosjárat, majd Buda felszabadulása után öt nappal fogadta vendégeit az első kávéház is. A Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának munkatársai ezúttal az 1945 és 1949 közötti néhány békés évből válogattak fotókat.
Vizuál videó

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Vizuál rövidfilm

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Vizuál Film

Boksz, zene, Porrajmos - kezdődik a Budapesti Nemzetközi Cigány Filmfesztivál

Hogyan él az európai romaság? Milyen a Porrajmos emlékezete? Kilencedik alkalommal rendezik meg csütörtöktől vasárnapig a Budapesti Nemzetközi Cigány Filmfesztivált - a Romani Film Festet az Art+ Cinema moziban Budapesten.