Vizuál

Ne maradj le! - Múzeumok Éjszakája az Iparművészeti Múzeumban

2013.06.14. 14:30
Ajánlom
Színes programokkal vár kicsiket és nagyokat június 22-én az Iparművészeti Múzeum: divatshow, koncertek, filmvetítések, előadások, gyerekfoglalkozások, gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban. Fókuszban Franciaország és India. Kezdje itt az éjszakát!

Június 22-én, szombaton este hattól egész estén át várják a közönséget francia témájú programok sorával az Iparművészeti Múzeumban. A kortárs iparművészek népszerű vására, a Creative Arts Fair már a kora délutáni nyitástól fogadja az érdeklődőket, míg a családi nap 16 és 20 óra között várja a legkisebbeket az udvaron.

A BodiEs Divatshow-ja kétóránként jelentkezik az este folyamán, a bemutatók között zenei programokon lehet lazítani. Akik ezen az estén is inkább ismereteiket kívánják bővíteni, a múzeum francia nevű tárgyainak eredetéről hallgathatnak majd előadást a múzeum könyvtárában Sezlon, zseton, rekamié címmel.

A francia új cirkusz műfaját is bemutatják, videóbejátszásokkal tarkítva Szonday Szandra cirkuszkutató, esztéta prezentációját. Sötétedés után a romantikus komédiáké a pálya: Audrey Tautou és Nathalie Baye főszereplésével 10 órától a Mosás, vágás, ámítást vetítik, éjféltől pedig a Szauna Párizsban című mozifilm látható - jó idő esetén a múzeum lebilincselő hangulatú udvarán.

S ha ez mind nem elég, lesz még pétanque, Eiffel, macaron és boulangerie, hozzá a legjobb francia borok, s akkor az est valódi főszereplőiről, lenyűgöző kiállításainkról (köztük a Szecesszió mestereiről és a párizsi utcák csodálatos épületkerámiáiról, a Bigot-pavilonról) még szó sem esett.

Az Iparművészeti Múzeum programjairól ide kattintva olvashat bővebben!

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Sonya Yoncheva kiáll Domingo mellett

A fiatal bolgár szoprán, Sonya Yoncheva szerint, aki majdnem tíz éve dolgozik a spanyol tenorral, Domingo igazi úriember. Anna Nyetrebko vagy Daniel Barenboim viszont hallgat. Európában nem mondták le az énekes koncertjeit.
Klasszikus

„Atyaúristen” – Ilyen volt nekem idén Kaposfest

„Atyaúristen” – nyögte a templomi csöndben egy hölgy két tétel között. Ugyanis jó zenét hallott, meg én is, sokat. Naplószerűség Kaposfest első két napjáról.
Színház

Elhunyt Boda-Szász Kriszta színművész

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház művésze 42 éves volt. Két gyermeket hagyott hátra.
Könyv

Előkerültek Saint-Exupéry rajzolt vázlatai a kis hercegről

Rábukkantak Antoine de Saint-Exupéry világhírű regényéhez, A kis herceghez készült rajzok vázlataira egy ódon házban a svájci Winterthurban.
Plusz

Összeköt és feszültséget teremt – Dejcsics Konrád bencés szerzetes az Arcus Temporum csendjéről 

Egy pillanatnyi csendre hív meg a művészet és az élet forgatagában az Arcus Temporum művészeti fesztivál augusztus 23. és 25. között Pannonhalmán. Dejcsics Konrád fesztiváligazgatóval beszélgettünk a Főapátság és a kortárs kultúra kapcsolatáról, és a fesztivál eszmeiségéről.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál kolozsvár

„A fotográfus a valóság kiszolgáltatottja” - Megnyílt Korniss Péter fotókiállítása Kolozsváron

Két háznyira Korniss Péter szülőházától, a Kolozsvári Szépművészeti Múzeumban látható szeptember 12-ig a művész Változások című fotókiállítása. 
Vizuál hír

Locarnói nagydíj A létezés eufóriájáért

Szabó Réka dokumentumfilmje nyerte locarnói fesztivál Kritikusok Hete programjának nagydíját. A Tünet Együttes 2015-ben bemutatott táncszínház előadásának próbafolyamatát feldolgozó egészestés film rendezője személyesen vette át a rangos elismerést szombaton Locarnóban.
Vizuál Film

140 éve született a sztárokat felfedező Samuel Goldwyn

Megalapította az MGM stúdiót, majd inkább függetlenként dolgozott. Aranyköpéseit máig emlegeti a szakma. 1879. augusztus 17-én született Samuel Goldwyn, a film hőskorának egyik legsikeresebb független producere. 
Vizuál fényképTár

Az 1800-as évek aktív újságolvasói

A Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának munkatársai ezúttal arról az időszakról mesélnek, amikor az újságok az önkéntes vidéki "tudósítók" jóvoltából értesültek a helyi hírekről. Sőt, a lelkes amatőr fotósok képeket is küldtek, hiszen önmagában a megjelenés is dicsőség volt.
Vizuál szobor

Nemecsek Ernő szobrot kapott a Füvészkertben

Már megint megfürdették nemecsek ernőt. A Pál utcai fiúk bandájának közlegényéről a Füvészkertben mintáztak szobrot.