Vizuál

Nem mű élvezet

2010.11.18. 17:29
Ajánlom
A Budapest Art Fair ismét kortárs műalkotásokkal és kiváló programokkal várja a látogatókat.

A művészeti vásárok a világon mindenhol kiemelt eseményei a műkereskedő szakmának, ám ezen a műfajon belül is különösen érdekesek a kortárs vásárok. Ezen alkalmakkor ugyanis minden művészetek közül is a legizgalmasabbal, a mellettünk alakuló, jövőbe nyújtózó alkotások összeségéből kaphatunk ízelítőt, azaz a kortárs művészetből.

Nem lesz ez másként a Budapest Art Fair esetében sem, amelyet november 25-28-a között ismét a Műcsarnokban rendeznek meg. A kiállítók között, a külföldi galeristák mellett a budapesti galériák színe-java felvonul, így többek között a 2B, az Inda, a Videospace, a Vintage és a Kieselbach Galéria.

A kiváló alkotások mellett lesz tárlatvezetés, speciális WAMP, filmek, előadás és az Optimizmus kora című nagyszerű kísérő kiállítás, amely Alexander Rodcsenko és kortársainak fotómunkáit mutatja be, kiválóan összefoglalva az orosz fotográfia 1920-30-as évekbeli történetét.

Kérdésünk: Melyik stílusirányzat köthető Rodcsenko nevéhez?

A helyes választ november 23-ig megjelölő olvasóink közül öten partnerükkel együtt a Fidelio.hu vendégeként vehetnek részt az eseményen.

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően. 

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Elhunyt Marton László

A Vígszínház egykori igazgatóját hosszú, méltósággal viselt betegség után érte a halál. 76 éves volt.
Zenés színház

Gyerekszereplők mesélnek a távozó Billy Elliot musicalről

Az évek során több gyerek is játszott a musicalben, amelyre szeptember 22-én lejár az Operaház szerződése. Búcsúzóul nézd meg, milyen volt a darabban játszani.
Klasszikus

Mikor kezdtünk el ráadást követelni a hangversenyeken?

Megszokott dolog: ha a műsor megengedi, addig tapsolunk, míg a muzsikus újra színpadra nem jön, és ráadást ad. Mint minden hagyomány, ez is elkezdődött valamikor.
Könyv

„Nincs kitől többé megtanulni, hogyan bocsáthatnánk meg egymásnak” – Konrád Györgyre emlékezve

Pályatársakat, kortárs művészeket, barátokat kértünk meg, hogy pár sorban írjanak Konrád Györgyről, Konrád Györgyhöz.
Klasszikus

Ők a Bartók Világverseny finalistái

Balogh Ádám, Peter Klimo és Szokolay Ádám jutott be a Zeneakadémia által szervezett Bartók Világverseny szombati nagyzenekari döntőjébe.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál

Átadták a hazai szinkronszakma legrangosabb díjait

A közönség és a kuratórium is szavazott, többek között díjat kapott Bobby Ewing magyar hangja és a Csernobil című sorozat szinkronja is.
Vizuál hír

Tizenkettedik a Saul fia a száz legjobb film közül a Guardian szerint

A The Guardian kritikusai a 21. század legjobb filmjeinek listáját állították össze, ebben a százas gyűjtésben azonban csak a 2000 után született alkotásokat vették figyelembe. Nemes Jeles László Tarantinoval, Ang Lee-vel, Iñárritu-val és Almodóvar-ral egy mezőnyben!
Vizuál morphoto

KÉP-regény: Elefánt kaland

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezen a héten arról mesél, mit tanult az afrikai szafariján az elefántokról..
Vizuál ajánló

Lesznai Anna élete talákozik Zoób Kati nagymamájával

Péntektől látogatható a Lesznai Anna életművéből és Zoób Kati divattervező száz évvel későbbi, az egykori író, költő és iparművész által is inspirált kollekciójából nyíló tárlat a kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén.
Vizuál Film

Menekülés az arisztokráciába

Végre ismét megpillanthatjuk a Downton Abbey ismerős sziluettjét, kószálhatunk a tökéletes angol gyepen, és már szélesvásznon csodálhatjuk a tökéletes szereplők tökéletes jelmezeit. Kérdés, hogy ez elég-e? Kérdés, hogy akarunk-e egyáltalán többet?