Vizuál

Nők a művészetben – Indul a Csokonai Művelődési Ház új sorozata

2022.08.26. 15:45
Ajánlom
A Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház szeptember 2-án indítja útjára a négyalkalmas eseményt, melyet a Nők ihlettek. Az első alkalommal iparművészek mesélnek majd alkotói munkájukról, illetve Szekeres Adrien koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők.
A könnyed, esti programsorozat minden alkalmán a NŐ áll a fókuszban, a műsor pedig pódiumbeszélgetésekből és egy koncertből tevődik össze. A szervezők célja, hogy
ösztönözzék az interaktivitást akár beszélgetés, akár egy alkotótevékenység formájában, minden alkalommal más-más művészeti ágat bemutatva.
A programsorozat első állomásán (a rossz időjárási körülmények miatt elmaradt júniusi időpont helyett) szeptember 2-án az iparművészet, és azon belül is az alkotó kezeké lesz a főszerep. A meghívott vendégek között szerepel Diós Gabriella, XV. kerületi keramikus iparművész, tanár és művészetterapeuta; illetve Nagy Adrien, a RIENNE Creations megálmodója, a kézzel készített, egyedi kiegészítőkre szakosodott prémium ékszermárka tulajdonosa.
Alkotásaikból kiállítás tekinthető meg, ami csak ezen az előadáson látható.
A szervezők olyan kérdésekre keresik a választ, mint például, hogy a művészek hogyan élik meg a kreativitás örömét, miként érték el a kiteljesedés élményét az alkotói folyamatukban, illetve
hogyan élik meg nőiességüket az alkotásaikban,
és azok milyen módon járultak hozzá a nőiességükhöz. Az est zenei fellépője nem más, mint Szekeres Adrien lesz, aki Nagy Adrien rendkívüli szépségű alkotásait viseli majd, valamint gyönyörű hangjával és dalaival teszi még kellemesebbé az estét.

Nők a művészetben – Alkotó kezek

Időpont: 2022. szeptember 2., péntek, 18.00–20.00
Helyszín: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház kertje
Támogatójegy: 1.000 Ft, mely ide kattintva megvásárolható.
További információk a 06 1 307 6191-es telefonszámon vagy a Csokonai Művelődési Ház honlapján. A Facebook-esemény itt érhető el.
A frissítő italokról a KultCafé gondoskodik.
Támogatott tartalom.
Fejléckép: Szekeres Adrien (Forrás: Jegy.hu)
Mélységek és magasságok – Visszatér a Kertmozi15

Kapcsolódó

Mélységek és magasságok – Visszatér a Kertmozi15

A Budapest Kertmozi támogatásával augusztus 25. és szeptember 22. között folytatódik a nagy sikerű Kertmozi15 sorozata a Csokonai Művelődési Ház kertjében. A késő nyári, kora őszi vetítéseken többek között olyan filmekkel találkozhatunk, mint a Mamma Mia!, a Forrest Gump és a Szerelmes Shakespeare.

Csokonai Nonprofit Kft.

Ha szigorúan a jogszabályokból következő tényeknél maradunk, akkor a Csokonai Nonprofit Kft. a XV. kerület közművelődési, kulturális és kommunikációs gazdasági társasága. Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán ellátja a kötelező, valamint az önként vállalt közművelődési, kulturális és tájékoztatási feladatokat.

Szabadabban fogalmazva: a Csokonai Nonprofit Kft. az a cég, amely igyekszik a közművelődési, kulturális és kommunikációs területek integrációjával a 21. század kihívásaira közösségteremtő válaszokat találni. Úgy, hogy ezek körül minőségi, kortárs rendezvények jöjjenek létre.

A Csokonai Nonprofit Kft. tudja, hogy a társadalmi és gazdasági környezet körülöttünk olyan mértékben változik, amelyhez az elmúlt évtizedekben kialakult módszerek már nem képesek alkalmazkodni. Ezért új utakat keres annak érdekében, hogy egy jó múltú intézmény közép és hosszú távon ne csak megőrizhesse értékeit, megóvhassa kis közösségeit, hanem méltó helyet foglaljon el a Főváros kulturális térképén.

Jegyvásárlás

Legolvasottabb

Színház

„A politika félelmetes szinten átszőtt mindent” – Vecsei H. Miklós is megszólalt a Junior Prima-közlemény kapcsán

A Junior Prima Díj átadóján Vilmányi Benett nem vette át a kitüntetést, amelyre a korábbi díjazottak közös közleményben reagáltak. Az aláírók között volt Vecsei H. Miklós is, aki közösségi oldalán fejtette ki véleményét az ügyről.
Színház

„Elkötelezett hívei vagyunk a vélemény- és szólásszabadságnak” – közleményt adtak ki a Junior Prima Díj birtokosai

A Junior Prima szeptember 20-án tartott díjátadó ünnepségén az egyik díjazott, Vilmányi Benett személyes nézeteire hivatkozva nem vette át a kitüntetést. Az elismerés birtokosai most közleményben reagáltak az esetre – adta hírül a Színház Online.
Klasszikus

Időutazás Anna Netrebkóval

Különösen személyes hangvételű estet adott Anna Netrebko szeptember 25-én este a Magyar Állami Operaházban, a mostanában a hírekben politikai állásfoglalása (vagy annak hiánya) miatt szereplő orosz szoprán néhány órára visszarepítette a nézőket a boldog békeidőkbe.
Színház

A Candide és a Szólít a szörny nyerte az eSzínház Fesztivál fődíját

Második alkalommal rendezték meg a virtuális térben az eSzínház Fesztivált, melynek keretében szeptember 16. és 25. között 18 színház 19 produkcióját láthatta a közönség. Az online szemlét négy kontinens 23 országából követték a nézők, a fesztivál végével a zsűri és a közönség döntött a legjobb produkciókról és alkotókról.
Színház

„Nem a csönd, a némaság jelzi a díj függetlenségét” – újabb reakciók Vilmányi Benett visszautasított elismerése kapcsán

A korábbi Junior Prima díjasok közleménye után Tompa Andrea, Gábor György és Kovács Bálint is közzétette gondolatait a véleményszabadságról, a díjak függetlenségéről és a színészszakma összefogásáról.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál ajánló

Nem fordíthatjuk el a fejünket – Film készült az időskori demenciáról

Valós történetet dolgoz fel Vámos Zoltán orvos, filmrendező és forgatókönyvíró időskori demenciáról szóló kisjátékfilmje, amelyet szeptember 28-tól láthatnak az érdeklődők.
Vizuál hír

A gép szívében című filmet indítja az Oscar-díjért Bulgária

Martin Makariev alkotását indítja az Anya című film helyett Bulgária a 2023-as Oscar-díj legjobb nemzetközi film kategóriájában. A történet a kommunista Bulgáriába kalauzolja el a nézőket, ahol egy fegyenccsoport túszdrámába keveredik.
Vizuál ajánló

Artists in Residence – különleges programmal készül a Babel Camp Balatonbogláron

A boglári Babel Camp főképp azért csatlakozott a VEB2023 EKF Kultháló programjához, hogy a szezonon kívül is kulturális programokat biztosíthassanak a tó déli partján. Ennek kapcsán szeptember 25. és október 25. között összművészeti alkotótáborral várják a művészetek iránt érdeklődőket.
Vizuál ajánló

Art Market Budapest 2022 – A kortárs képzőművészet hazai csúcstalálkozója

Október 6. és 9. között 30 országból érkező mintegy 120 kiállító, több mint 500 művész több ezer alkotásával várja a közönséget a Bálna Budapest épületének négy emeletén, összesen mintegy 8000 négyzetméteren – ezzel Közép- és Kelet-Európa vezető kortárs képzőművészeti vására tovább erősíti meghatározó szerepét a régióban.
Vizuál ajánló

„Anyu, én nem akarok háborút!” – Gyerekrajzokból nyílt kiállítás a Lengyel Intézet előtt

Hibrid kiállítás nyílt a budapesti Lengyel Intézet előtt és az online kiállítótérben „Anyu, én nem akarok háborút! 1939-45 Lengyelország / 2022 Ukrajna” címmel. A lengyel-ukrán levéltári projekt saját országuk háborús gyerekrajzait mutatja be.