Vizuál

Nők a művészetben – Indul a Csokonai Művelődési Ház új sorozata

2022.08.26. 15:45
Ajánlom
A Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház szeptember 2-án indítja útjára a négyalkalmas eseményt, melyet a Nők ihlettek. Az első alkalommal iparművészek mesélnek majd alkotói munkájukról, illetve Szekeres Adrien koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők.
A könnyed, esti programsorozat minden alkalmán a NŐ áll a fókuszban, a műsor pedig pódiumbeszélgetésekből és egy koncertből tevődik össze. A szervezők célja, hogy
ösztönözzék az interaktivitást akár beszélgetés, akár egy alkotótevékenység formájában, minden alkalommal más-más művészeti ágat bemutatva.
A programsorozat első állomásán (a rossz időjárási körülmények miatt elmaradt júniusi időpont helyett) szeptember 2-án az iparművészet, és azon belül is az alkotó kezeké lesz a főszerep. A meghívott vendégek között szerepel Diós Gabriella, XV. kerületi keramikus iparművész, tanár és művészetterapeuta; illetve Nagy Adrien, a RIENNE Creations megálmodója, a kézzel készített, egyedi kiegészítőkre szakosodott prémium ékszermárka tulajdonosa.
Alkotásaikból kiállítás tekinthető meg, ami csak ezen az előadáson látható.
A szervezők olyan kérdésekre keresik a választ, mint például, hogy a művészek hogyan élik meg a kreativitás örömét, miként érték el a kiteljesedés élményét az alkotói folyamatukban, illetve
hogyan élik meg nőiességüket az alkotásaikban,
és azok milyen módon járultak hozzá a nőiességükhöz. Az est zenei fellépője nem más, mint Szekeres Adrien lesz, aki Nagy Adrien rendkívüli szépségű alkotásait viseli majd, valamint gyönyörű hangjával és dalaival teszi még kellemesebbé az estét.

Nők a művészetben – Alkotó kezek

Időpont: 2022. szeptember 2., péntek, 18.00–20.00
Helyszín: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház kertje
Támogatójegy: 1.000 Ft, mely ide kattintva megvásárolható.
További információk a 06 1 307 6191-es telefonszámon vagy a Csokonai Művelődési Ház honlapján. A Facebook-esemény itt érhető el.
A frissítő italokról a KultCafé gondoskodik.
Támogatott tartalom.
Fejléckép: Szekeres Adrien (Forrás: Jegy.hu)
Mélységek és magasságok – Visszatér a Kertmozi15

Kapcsolódó

Mélységek és magasságok – Visszatér a Kertmozi15

A Budapest Kertmozi támogatásával augusztus 25. és szeptember 22. között folytatódik a nagy sikerű Kertmozi15 sorozata a Csokonai Művelődési Ház kertjében. A késő nyári, kora őszi vetítéseken többek között olyan filmekkel találkozhatunk, mint a Mamma Mia!, a Forrest Gump és a Szerelmes Shakespeare.

Csokonai Nonprofit Kft.

Ha szigorúan a jogszabályokból következő tényeknél maradunk, akkor a Csokonai Nonprofit Kft. a XV. kerület közművelődési, kulturális és kommunikációs gazdasági társasága. Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán ellátja a kötelező, valamint az önként vállalt közművelődési, kulturális és tájékoztatási feladatokat.

Szabadabban fogalmazva: a Csokonai Nonprofit Kft. az a cég, amely igyekszik a közművelődési, kulturális és kommunikációs területek integrációjával a 21. század kihívásaira közösségteremtő válaszokat találni. Úgy, hogy ezek körül minőségi, kortárs rendezvények jöjjenek létre.

A Csokonai Nonprofit Kft. tudja, hogy a társadalmi és gazdasági környezet körülöttünk olyan mértékben változik, amelyhez az elmúlt évtizedekben kialakult módszerek már nem képesek alkalmazkodni. Ezért új utakat keres annak érdekében, hogy egy jó múltú intézmény közép és hosszú távon ne csak megőrizhesse értékeit, megóvhassa kis közösségeit, hanem méltó helyet foglaljon el a Főváros kulturális térképén.

Jegyvásárlás

Legolvasottabb

Plusz

Újabb nyolc lábnyomot helyeztek el a Halhatatlanok sétányán

Az idei évben újabb nyolc taggal bővült a Halhatatlanok Társulata. Az új Örökös Tagok lábnyomát szeptember 23-án helyezték el a Nagymező utca Operettszínház előtti részén, a Halhatatlanok sétányán.
Színház

„Amire visszanézek, az az életem” – Csomós Mari 80 éves

Ma ünnepli 80. születésnapját Csomós Mari színművész, Kossuth- és Prima Primissima díjas érdemes művész, a Nemzet Színésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, aki nem szívesen ad interjút. Egyik ilyen ritka alkalomból megjelent beszélgetéséből szemezgettünk.
Vizuál

A legjobb film díját nyerte A játszma a pármai filmfesztiválon

Fazakas Tamás rendező személyesen vette át a Violetta d’Argento díjat. A zsűri indoklásában a rendezés és a színészi alakítások mellett a zenei megoldásokat is kiemelte. 
Klasszikus

Tíz Kurtág György-mű, amit mindenképp ismerned kell

A Samuel Beckett drámája nyomán született Fin de partie várva várt magyarországi premierje mellé most ajánlunk tíz másik Kurtág-művet is, melyek némi betekintést nyújtanak a kortárs magyar zene legendájának munkásságába.
Plusz

Ma indul a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Az országos rendezvénysorozat idei koncepciója a tudomány és a technológia témaköreihez kapcsolódik. Másfél hónapon keresztül közel 130 múzeum részvételével több mint 700-féle program csalogat múzeumi látogatásra.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál ajánló

Rofusz Ferenc lesz a XV. kerület Hollywood-sorozatának következő vendége

A Csokonai Rendezvényházban minden hónap negyedik csütörtökén hallgathat meg előadásokat Hollywood legendás magyarjairól. Az előadások ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. 
Vizuál ajánló

Latin-Amerika legjobb filmjei érkeznek az Urániába

Argentína, Brazília, Ecuador, Kolumbia, Peru és Venezuela filmjei mutatkoznak be a magyar közönségnek a 2. Latin-Amerikai Filmnapok során. A kínálat a politikai thriller műfajától a vígjátékon át a zenés dokumentumfilmig ível.
Vizuál hír

A legjobb film díját nyerte A játszma a pármai filmfesztiválon

Fazakas Tamás rendező személyesen vette át a Violetta d’Argento díjat. A zsűri indoklásában a rendezés és a színészi alakítások mellett a zenei megoldásokat is kiemelte. 
Vizuál hír

A fotózás Oscarjához kapcsolódó rangos elismerésben részesült a Fidelio állandó vendégszerzője

Hegedűs Ákos (morpho) Chicks (Csajok) című képét ismerték el az IPA döntnökei a professzionális kategóriában.
Vizuál magazin

KÉP-regény: Bye bye, Szása!

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal egy régi szovjet laktanyában szerzett élményeit eleveníti fel.