Vizuál

Online tartja meg vasárnapi árverését a Virág Judit Galéria

2020.11.14. 16:00
Ajánlom
A járványügyi intézkedések miatt a Virág Judit Galéria online térbe helyezi át vasárnap esti árverését, amin telefonon keresztül, vételi megbízással vagy a honlapon történő regisztráció útján lehet részt venni.

A kortárs magyar alkotásokat aukcióra bocsátó Galéria olyan nagyszerű művészek munkáit vonultatja fel, mint Reigl Judit, Fajó Imre, Lakner László vagy épp Sarkadi Péter.

25-095017.jpg

Reigl Judit: Gomolygás, Csavarás, Oszlop, Fém, 1984 (Fotó/Forrás: Virág Judit Galéria)

Az idén elhunyt Reigl Judit az egyik legsikeresebb magyar származású kortárs alkotó volt, olyan múzeumok állították ki a műveit, mint a New York-i Modern Művészetek Múzeuma, a Metropolitan, a Guggenheim Múzeum vagy a londoni Tate. A 15 millió forint kikiáltási árról induló Gomolygás, Csavarás, Oszlop, Fény című alkotásának párdarabjai a Centre Pompidouban és a Musée d'Art Modern de la Ville de Paris-ban vannak kiállítva.

Lakner László szintén szép sikereket tudhat maga mögött, a stilizált rózsaformát ismétlő képsorozatát először egy kölni galéria vásárolta meg, később egy magyarországi műgyűjtőhöz került. Az árverésen egy négy képtáblából álló változatra lehet licitálni 12 millió forinttól. Szintén ennyiről indul Keserü Ilona jutavászonból készült Cérnás című műve, ami abból az időszakból származik, amikor a művész elkezdett kísérletezni a különböző művészeti ágak és technikák összemosásával.

Kísérletező alkotásáról ismert Fajó János és Nádler István is, előbbi a tér és a síkok egymásba játszásával foglalkozott, míg Nádler a geometria és az érzelmek oldaláról közelített. Sarkadi Péter árverésre kerülő képei a pop art stílusjegyeit viseli magán, míg Konkoly Gyula az alkotás témájával hívja fel magára a figyelmet: a második világháborút és az azt követő időszakot próbálja leképezni.

90-095014.jpg

Demény Miklós: Leány piros sapkával, 1968 (Fotó/Forrás: Virág Judit Galéria)

Az aukcióra november 15-én 18:00 órakor kerül sor, regisztrációra, valamint az aktuális aukció alkotásainak megtekintésére az alábbi oldalon van lehetőség.

Fejléckép: Sarkadi Péter: Ars poetica, „Jaj, cica...” című alkotása a Virág Judit Galéria aukcióján (forrás: Virág Judit Galéria)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Regény, film, opera? – Krasznahorkai-feldolgozást mutattak be Berlinben

Nemrég mutatták be a Berlini Állami Opera legújabb kortárs operaprojektjét, Marc-André Dalbavie Az ellenállás melankóliája című műve Krasznahorkai László azonos című regényéből készült. Július 4-én, a sorozat második előadásán jártunk.
Jazz/World

Harminc feltörekvő zenész léphet fel a Magyar Zene Háza külső és belső tereiben

Idén nyáron, a Fringe program keretében zeneiskolásoknak, hobbizenészeknek, feltörekvő zenekaroknak és utcazenészeknek adnak lehetőséget a fellépésre a Magyar Zene Ház különböző pontjain.
Zenés színház

Színházi előadás készült egy Kurtág-műből

Július elején mutatta be az Aix-en-Provence-i Fesztivál a Dalok és töredékek című produkciót, amely Kurtág György Kafka-Fragmente Peter Maxwell Davies Eight Songs for a Mad King című művére épül.
Vizuál

Hajdu Szabolcs Kálmán-nap című filmje is versenyez a palicsi filmfesztivál fődíjáért

A magyar film mellett további tíz alkotás vesz részt a versenyprogramban. Közülük választja ki a zsűri, ki kapja meg a legjobb filmnek járó Arany Torony díjat, a legjobb rendezőnek járó Palicsi Tornyot és a zsűri különdíját, emellett a közönség is szavazhat a legjobbnak ítélt alkotásra.
Plusz

Tízből kilenc gyerek rendszeresen hallgat zenét

Felmérés készült a gyerekek zenehallgatási szokásairól. Kiderült, hogy a magyar gyerekek kedvenc zenészei között túlsúlyban vannak a hazai előadók.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Hajdu Szabolcs Kálmán-nap című filmje is versenyez a palicsi filmfesztivál fődíjáért

A magyar film mellett további tíz alkotás vesz részt a versenyprogramban. Közülük választja ki a zsűri, ki kapja meg a legjobb filmnek járó Arany Torony díjat, a legjobb rendezőnek járó Palicsi Tornyot és a zsűri különdíját, emellett a közönség is szavazhat a legjobbnak ítélt alkotásra.
Vizuál magazin

Ezekről a kultfilmekről ma már mindenki szuperlatívuszokban beszél, pedig megbuktak a premierjük idején

Ma már nehéz elhinni, de számos kultikus remekmű alulteljesített premierje idején a mozikban. Cikkünkben ezek közül mutatunk be néhányat, rávilágítva arra is, milyen tényezők befolyásolhatják egy-egy produkció pénzügyi sikerét. 
Vizuál interjú

Mindig készen kell álljunk némi „zajt” csapni magunk körül – interjú Till Brönnerrel

Identitás – Európai látkép címmel nyílt meg, és augusztus 25-ig várja a látogatókat Till Brönner fotókiállítása a Ludwig Múzeumban. A jazztörténet egyik legsikeresebb német zenészét trombita-virtuózként tartják számon, a jazz és popzene számos nagyságával működött együtt, emellett fotográfusként is kiváló.
Vizuál hír

Budapesti múzeumokat látogatott meg John Malkovich

A hollywoodi filmcsillag a Szépművészeti Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában tett múzeumi sétát.
Vizuál hír

Vidnyánszky Attila egymilliárd forintból filmesíti meg az Úri murit

Úri muri, megazisten! címmel, Trill Zsolt, Szarvas József, Schnell Ádám és Berettyán Nándor főszereplésével készül film Móricz Zsigmond regényéből. Az NFI támogatást szavazott meg Sophy Romvari első nagyjátékfilmjének gyártására is.