Vizuál

Online tartja meg vasárnapi árverését a Virág Judit Galéria

2020.11.14. 16:00
Ajánlom
A járványügyi intézkedések miatt a Virág Judit Galéria online térbe helyezi át vasárnap esti árverését, amin telefonon keresztül, vételi megbízással vagy a honlapon történő regisztráció útján lehet részt venni.

A kortárs magyar alkotásokat aukcióra bocsátó Galéria olyan nagyszerű művészek munkáit vonultatja fel, mint Reigl Judit, Fajó Imre, Lakner László vagy épp Sarkadi Péter.

25-095017.jpg

Reigl Judit: Gomolygás, Csavarás, Oszlop, Fém, 1984 (Fotó/Forrás: Virág Judit Galéria)

Az idén elhunyt Reigl Judit az egyik legsikeresebb magyar származású kortárs alkotó volt, olyan múzeumok állították ki a műveit, mint a New York-i Modern Művészetek Múzeuma, a Metropolitan, a Guggenheim Múzeum vagy a londoni Tate. A 15 millió forint kikiáltási árról induló Gomolygás, Csavarás, Oszlop, Fény című alkotásának párdarabjai a Centre Pompidouban és a Musée d'Art Modern de la Ville de Paris-ban vannak kiállítva.

Lakner László szintén szép sikereket tudhat maga mögött, a stilizált rózsaformát ismétlő képsorozatát először egy kölni galéria vásárolta meg, később egy magyarországi műgyűjtőhöz került. Az árverésen egy négy képtáblából álló változatra lehet licitálni 12 millió forinttól. Szintén ennyiről indul Keserü Ilona jutavászonból készült Cérnás című műve, ami abból az időszakból származik, amikor a művész elkezdett kísérletezni a különböző művészeti ágak és technikák összemosásával.

Kísérletező alkotásáról ismert Fajó János és Nádler István is, előbbi a tér és a síkok egymásba játszásával foglalkozott, míg Nádler a geometria és az érzelmek oldaláról közelített. Sarkadi Péter árverésre kerülő képei a pop art stílusjegyeit viseli magán, míg Konkoly Gyula az alkotás témájával hívja fel magára a figyelmet: a második világháborút és az azt követő időszakot próbálja leképezni.

90-095014.jpg

Demény Miklós: Leány piros sapkával, 1968 (Fotó/Forrás: Virág Judit Galéria)

Az aukcióra november 15-én 18:00 órakor kerül sor, regisztrációra, valamint az aktuális aukció alkotásainak megtekintésére az alábbi oldalon van lehetőség.

Fejléckép: Sarkadi Péter: Ars poetica, „Jaj, cica...” című alkotása a Virág Judit Galéria aukcióján (forrás: Virág Judit Galéria)

Programkereső

Legolvasottabb

Plusz

Kulka János tanítja újra beszélni a sztrókon átesett Lang Györgyit

Az énekesnő erről a Klubrádió Ötös című műsorában beszélt Falusi Mariannak, akivel korábban együtt vezették a műsort – számolt be róla a Színház Online.
Jazz/World

Gryllus Samu hangszerelte át Gryllus Dániel Weöres Sándor prózájára komponált dalsorozatát

Weöres Sándor költői prózájának, az 1945-ben publikált A teljesség felének sorai közmondásként ma is köztünk élnek. Ezeket a gondolatokat ültette át a zene nyelvére Gryllus Dániel csaknem 40 évvel ezelőtt, most pedig fia hangszerelésében lesznek hallhatóak február 5-én, a Magyar Zene Házában.
Klasszikus

59 éves korában elhunyt Patkós Sándor fagottművész

Tragikus hirtelenséggel, életének 59. évében, január 26-án elhunyt Patkós Sándor fagottművész, a Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagja.
Színház

Az eltűnt idő nyomába ered Hajduk Károly

Jancsó Júlia fordítása nyomán elevenedik meg Marcel Proust kultikus műve, Az eltűnt idő nyomában Fischer Iván Lakásszínházában, február 5-én.
Könyv

A sors kövei – 140 éve született Virginia Woolf

A modern angol próza és lélektani regény egyik megteremtőjeként is ismert Virginia Woolf a 20. század egyik legnagyobb hatású irodalmi alkotója, aki bár sikeres írói karriert tudhat maga mögött, az életében elszenvedett traumákat sosem tudta feldolgozni.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál kiállítás

A műgyűjtés szenvedély, izgalom, meglepetés – válogatás a Millot-Durrenberger kollekcióból

Madeleine Millot-Durrenberger Budapesten, a Mai Manó Házban mutatja be nem mindennapi fotográfiai gyűjteményének egy válogatását. A műgyűjtés szenvedélye című tárlat mégsem egyszerű tematikus válogatás, hanem magának a műgyűjtés folyamatának érzékeltetésére vállalkozik.
Vizuál hír

Most vagy soha! – 4,5 milliárdból készül grandiózus Petőfi-film

A Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk forgatókönyvéből készülő alkotás a márciusi ifjak sorsfordító napjának, 1848. március 15-nek állít emléket.
Vizuál ajánló

Helen Mirren közreműködésével elevenedik meg Anne Frank tragikus története

A január 27-től látható Anne Frank – Párhuzamos történetek című dokumentumfilm új perspektívából mutatja be az emberiség történetének egyik legsötétebb időszakát és a háborúban elhurcolt gyerekek tragikus sorsát.
Vizuál hír

Saját Banksy-képeit árverezteti el Robbie Williams

A három alkotás között szerepel a Girl With Balloon (Lány lufival) című kép is, amelyre a Sotheby's londoni árverésén lehet majd licitálni március 2-án.
Vizuál Zöldhullám

Válhat-e művész az állatokból?

Mindmáig úgy tudjuk, hogy az ember az egyetlen öntudattal bíró lény a Földön, így egyedül ő hozhat létre művészetet. Tekinthetjük-e mégis művésznek az énekesmadarakat vagy azt a csimpánzt, amelyik előszeretettel fejezte ki magát ecsettel?