Vizuál

Online tartja meg vasárnapi árverését a Virág Judit Galéria

2020.11.14. 16:00
Ajánlom
A járványügyi intézkedések miatt a Virág Judit Galéria online térbe helyezi át vasárnap esti árverését, amin telefonon keresztül, vételi megbízással vagy a honlapon történő regisztráció útján lehet részt venni.

A kortárs magyar alkotásokat aukcióra bocsátó Galéria olyan nagyszerű művészek munkáit vonultatja fel, mint Reigl Judit, Fajó Imre, Lakner László vagy épp Sarkadi Péter.

25-095017.jpg

Reigl Judit: Gomolygás, Csavarás, Oszlop, Fém, 1984 (Fotó/Forrás: Virág Judit Galéria)

Az idén elhunyt Reigl Judit az egyik legsikeresebb magyar származású kortárs alkotó volt, olyan múzeumok állították ki a műveit, mint a New York-i Modern Művészetek Múzeuma, a Metropolitan, a Guggenheim Múzeum vagy a londoni Tate. A 15 millió forint kikiáltási árról induló Gomolygás, Csavarás, Oszlop, Fény című alkotásának párdarabjai a Centre Pompidouban és a Musée d'Art Modern de la Ville de Paris-ban vannak kiállítva.

Lakner László szintén szép sikereket tudhat maga mögött, a stilizált rózsaformát ismétlő képsorozatát először egy kölni galéria vásárolta meg, később egy magyarországi műgyűjtőhöz került. Az árverésen egy négy képtáblából álló változatra lehet licitálni 12 millió forinttól. Szintén ennyiről indul Keserü Ilona jutavászonból készült Cérnás című műve, ami abból az időszakból származik, amikor a művész elkezdett kísérletezni a különböző művészeti ágak és technikák összemosásával.

Kísérletező alkotásáról ismert Fajó János és Nádler István is, előbbi a tér és a síkok egymásba játszásával foglalkozott, míg Nádler a geometria és az érzelmek oldaláról közelített. Sarkadi Péter árverésre kerülő képei a pop art stílusjegyeit viseli magán, míg Konkoly Gyula az alkotás témájával hívja fel magára a figyelmet: a második világháborút és az azt követő időszakot próbálja leképezni.

90-095014.jpg

Demény Miklós: Leány piros sapkával, 1968 (Fotó/Forrás: Virág Judit Galéria)

Az aukcióra november 15-én 18:00 órakor kerül sor, regisztrációra, valamint az aktuális aukció alkotásainak megtekintésére az alábbi oldalon van lehetőség.

Fejléckép: Sarkadi Péter: Ars poetica, „Jaj, cica...” című alkotása a Virág Judit Galéria aukcióján (forrás: Virág Judit Galéria)

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Elhunyt Balázs Fecó

Életének 70. évében elhunyt Balázs Fecó énekes, zenész, zeneszerző – közölte a hírt a család nevében Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője.
Klasszikus

Egy nap Beethovennel – Élő közvetítés a Concerto Budapesttel

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a Concerto Budapest előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség.
Színház

Jogsértő lett volna a félév semmissé tétele, de segít Vidnyánszkynak az éj leple alatt kiadott kormányrendelet

Hiába állítják az SZFE hallgatói, hogy az egyeztetés nélkül kinevezett kuratóriumnak nem áll jogában felfüggeszteni az oktatást, Vidnyánszkyék könnyedén megtehetik ezt a kormány friss rendeletének segítségével.
Színház

Birtoksértő magatartás miatt tett feljelentést Novák Emil és Szarka Gábor

Eljárást kezdeményezett Novák Emil, az SZFE rektorhelyettese és Szarka Gábor kancellár az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke ellen – ezt maga Csernai Mihály osztotta meg Facebookon, hozzátéve, hogy „a dolog több szempontból pikáns”.
Színház

Csak akkor tanítanak, ha orvoslatot kap az egyetem autonómiája

Nem az egyetem hivatalos honlapján, hanem a Független Szabad Egyetem közösségi oldalon tették közzé az SZFE tanárai, kik indítanának osztályt a következő tanévben.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Újra látható az ellopott Klimt-festmény

23 évvel az ellopása után újra kiállítják Klimt Bildnis einer Freu (Egy hölgy arcképe) című festményét a piacenzai Ricci-Oddi Modern Művészeti Galériában. A portréra kertészek találtak rá tavaly decemberben a galéria udvarán.
Vizuál gyász

Elhunyt a Star Wars Darth Vadere, David Prowse

85 éves korában meghalt David Prowse színész, akit leginkább a Csillagok háborúja Darth Vadereként ismerhetnek a nézők. Az eredeti trilógia Sötét Nagyura rövid betegség után hunyt el.
Vizuál ajánló

A négyzetrácsos papírtól a virtuális valóságig – A hálózati vizualizáció története dióhéjban

Bár jelenleg zárva tart a Ludwig Múzeum, így a Barabási Albert-László hálózatkutatói munkásságának vizualizációs anyagát bemutató kiállítás is, jó hír, hogy a mielőbbi újranyitás reményében a múzeum március végéig meghosszabbította a tárlatot. Addig is, amíg újra személyesen átélhetjük a tudomány és a művészet találkozásának varázsát, ismerkedjünk meg a hálózati vizualizáció fejlődéstörténetével.
Vizuál hír

Firenzében díjazták Lakos Nóra filmjét

Lakos Nóra HAB című alkotása nyerte a nagy múltú firenzei Cinema e Donne nemzetközi filmfesztivál legjobbjának járó Gilda-díjat.
Vizuál magazin

Aki egyszer legyőzte Chuck Norrist – ma lenne 80 éves Bruce Lee

Alig néhány szerep fűződik a nevéhez, Bruce Lee-t azonban a legnagyobbak között tartja számon a filmipar. Sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy harcművészként, színészként, rendezőként, producerként és forgatókönyvíróként is megállta a helyét. Mindössze 32 éves volt, amikor elhunyt, halálának körülményei pedig máig tisztázatlanok.