Vizuál

Online tartja meg vasárnapi árverését a Virág Judit Galéria

2020.11.14. 16:00
Ajánlom
A járványügyi intézkedések miatt a Virág Judit Galéria online térbe helyezi át vasárnap esti árverését, amin telefonon keresztül, vételi megbízással vagy a honlapon történő regisztráció útján lehet részt venni.

A kortárs magyar alkotásokat aukcióra bocsátó Galéria olyan nagyszerű művészek munkáit vonultatja fel, mint Reigl Judit, Fajó Imre, Lakner László vagy épp Sarkadi Péter.

25-095017.jpg

Reigl Judit: Gomolygás, Csavarás, Oszlop, Fém, 1984 (Fotó/Forrás: Virág Judit Galéria)

Az idén elhunyt Reigl Judit az egyik legsikeresebb magyar származású kortárs alkotó volt, olyan múzeumok állították ki a műveit, mint a New York-i Modern Művészetek Múzeuma, a Metropolitan, a Guggenheim Múzeum vagy a londoni Tate. A 15 millió forint kikiáltási árról induló Gomolygás, Csavarás, Oszlop, Fény című alkotásának párdarabjai a Centre Pompidouban és a Musée d'Art Modern de la Ville de Paris-ban vannak kiállítva.

Lakner László szintén szép sikereket tudhat maga mögött, a stilizált rózsaformát ismétlő képsorozatát először egy kölni galéria vásárolta meg, később egy magyarországi műgyűjtőhöz került. Az árverésen egy négy képtáblából álló változatra lehet licitálni 12 millió forinttól. Szintén ennyiről indul Keserü Ilona jutavászonból készült Cérnás című műve, ami abból az időszakból származik, amikor a művész elkezdett kísérletezni a különböző művészeti ágak és technikák összemosásával.

Kísérletező alkotásáról ismert Fajó János és Nádler István is, előbbi a tér és a síkok egymásba játszásával foglalkozott, míg Nádler a geometria és az érzelmek oldaláról közelített. Sarkadi Péter árverésre kerülő képei a pop art stílusjegyeit viseli magán, míg Konkoly Gyula az alkotás témájával hívja fel magára a figyelmet: a második világháborút és az azt követő időszakot próbálja leképezni.

90-095014.jpg

Demény Miklós: Leány piros sapkával, 1968 (Fotó/Forrás: Virág Judit Galéria)

Az aukcióra november 15-én 18:00 órakor kerül sor, regisztrációra, valamint az aktuális aukció alkotásainak megtekintésére az alábbi oldalon van lehetőség.

Fejléckép: Sarkadi Péter: Ars poetica, „Jaj, cica...” című alkotása a Virág Judit Galéria aukcióján (forrás: Virág Judit Galéria)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Ókovács Szilveszter azonnali hatállyal felmondta Kesselyák Gergely szerződését

A karmester-operarendező, aki korábban a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is volt, maga is pályázott az Opera élére, és a szakértői bizottság a legtöbb szavazattal támogatta. CIKKÜNK FRISSÜLT ÓKOVÁCS SZILVESZTER KÖZLEMÉNYÉVEL!
Színház

„Önök minden pályázatunkat elutasították” – Közös nyílt levelet írtak a független társulatok

A huszonöt színházi társulat levelét azoknak az „ismeretlen kurátoroknak” címezte, akik a közelmúltban nulla forint támogatást ítéltek meg nekik. A Rózsavölgyi Szalon is beszámolt arról, őket hogyan érintette a döntés. CIKKÜNK FRISSÜLT!
Zenés színház

Rost Andrea nem lép fel a Magyar Állami Operaházban a jövő évadban

Az énekesnő döntéséről tájékoztatta az intézmény főigazgatóját, Ókovács Szilvesztert, és az idén nyárra meghirdetett Varázsfuvola-előadásokból is kilép.
Klasszikus

A zeneélet kivételes művészei fogtak össze a magyar klasszikus zene helyzetének javítása érdekében

Hét Kossuth-díjas művész elnökségével megalakult a Magyar Muzsikusok Szövetsége, melynek célja a klasszikus zene társadalmi elfogadottságának emelése, a magyar zene értékeinek megőrzése és fejlesztése egy átfogó stratégia megalkotásával.
Klasszikus

Száz év hét napban – a BMC Ligeti Fesztiválján jártunk

A Ligeti György születésének századik évfordulója alkalmából rendezett eseménysorozat csúcspontja a Budapest Music Centerben rendezett egyhetes fesztivál volt. Négy, igencsak különböző típusú koncerten jártunk

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál gyász

Elhunyt Szűcs Endre építész

Életének 80. évében elhunyt Szűcs Endre Ybl Miklós-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja – tette közzé a hírt a köztestület.
Vizuál magazin

KÉP-regény: Az argentin aranyháromszög

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal háromrészes sorozatba kezd Argentína legnagyobb exportcikkeiről.
Vizuál ajánló

Egy kettészakadt ország képe rajzolódik ki Reisz Gábor új filmjében

Október 5-én kerül a hazai mozikba a Rossz versek rendezőjének új filmje, amelyben egy tizennyolc éves fiú érettségi vizsgája botrányba torkollik.
Vizuál hír

Pipás Pistáról szóló sorozat készül Tarr Béla közreműködésével

A sorozat egyebek közt arra keresi a választ, tekinthetjük-e hősnek a szegedi tanyavilág legendás bérgyilkosnőjét. A produkciós csapat jelenleg finanszírozási partnereket gyűjt.
Vizuál kritika

Nem ébredhetsz fel, ha el sem aludtál – kritika az Asteroid Cityről

Wes Anderson legújabb filmjében nagyjából azt kapjuk, amit már megszokhattunk tőle: egy szerethető, bolondos történetet, amelynek, meglehet, súlya igazából nincs, de legalább van egy picike szíve.