Vizuál

Ötödik Negyed6Negyed7

2012.11.13. 09:05
Ajánlom
Idén december 8. és 16. között a Klauzál térre koncentrál a hatodik és a hetedik kerület kulturális és közösségi tereit összekötő, Hanuka alkalmából rendezett fesztivál. A Marom Klub Egyesület és partnerei által szervezett esemény részeként fotópályázatot is kiírtak, a határidő november 22. éjfél.

A programok között cserepiac, installációk, kisiparosok nyílt napja, kiállítások, felolvasóestek és performanszok is lesznek. A képzőművészeti installációt a Marom szervezői a Social Action Exchange csoporttal közösen készíti a térre. A projekt célja, hogy a lakókkal készített interjúk és a beszélgetések által megelevenedett ötletek, emlékek, jövőképek kiállításra kerüljenek és információul szolgáljanak az ott élők és a teret látogatók számára is, megnyitva ezzel a párbeszéd és közös gondolkodás lehetőségét. A hanukai bolhapiac a tér és a környék lakóinak részvételével nyílik majd meg, ahol a portékák mellett gondolatok és ötletek is gazdát cserélhetnek. A téren működő kisiparosok, vendéglátóegységek és szolgáltatók bevonásával hosszabbított nyitva tartású nyílt nap kerül megrendezésre, ahol az áruk és az árusok mellett a kis üzletek történetét, múltját és jelenét is meg lehet ismerni.

A korábbi évekhez hasonlóan a Klauzál tér mellett a negyed szórakozóhelyein és közösségi tereiben kulturális és civil programok sokasága valósul meg, a városi séták során pedig a negyed szakrális helyszíneit is be lehet majd járni, megismerve a kerületek multikulturális vonatkozásait vagy éppen a helyben működő mesteremberek munkáját. A Negyed6Negyed7 Fesztivál pályázatot is kiírt: a Pict'Oral című fotópályázati felhívás arra hívja a jelentkezőt, hogy pótolja ki saját családja fotóalbumának hiányzó oldalait, képeit, vagy alkossa meg, rekonstruálja egy olyan család elveszett fotóalbumát, mely a Klauzál téren élt, vagy élhetett volna. A pályamunkákat bemutató kiállítás december 8-16. között lesz látható a Massolit Books and Café-ban, a Nagydiófa utca 30. szám alatt. A leadási határidő: november 22. csütörtök éjfél, részleteket a fesztivál oldalán lehet találni.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Petíció indult és tüntetést szerveznek a kulturális élet totális átszervezése ellen

Teljesen ellehetetlenítené a függetlenek működését, de a kőszínházak műsorpolitikáját is felülről irányítaná a kormány egy új törvényjavaslat szerint. Ennek megakadályozására szerveznek december 9-én tüntetést a fővárosi kőszínházak – emellett petíció is indult a törvényjavaslat elfogadása ellen. FRISSÍTVE
Színház

„Kezdenek visszaköszönni a ’70-es évek” – színházi emberek tiltakoznak

Kováts Adél, Mácsai Pál, Pintér Béla és Ónodi Eszter is megszólal abban a videóban, amelyet a Nemzeti Kulturális Alap kiszivárgott, radikális átalakítása miatt meghirdetett december 9-i demonstráció kapcsán tettek közzé.
Plusz

Átadták az idei Prima Primissima Díjakat

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.
Színház

Újszínházi zaklatási ügyről ír a HVG

A lap úgy tudja, egy állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész zaklathatott egy nem színész alkalmazottat az Újszínházban.
Színház

Vidnyánszky az igazságtalanságok megszüntetését várja a törvénytervezettől

A Magyar Teátrumi Társaság elnöke az M1-nek nyilatkozott az új színháztörvénnyel kapcsolatban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál magazin

Keleti Éva: Csak én vagyok meg a fényképezőgépem

Meg több teremnyi legendás magyar művész és egy csokornyi feltörekvő tehetség. És ami összeköti őket: Keleti Éva kamerája. A fotóművész retrospektív kiállításának december 10-i megnyitója előtt exkluzív tárlatvezetést tartott a Fideliónak.
Vizuál berlin

Az elegancia és az abszurd humor jegyében adták át az Európai Filmdíjakat

Az európai film legnagyobb ünnepéről számol be helyszíni tudósítónk Berlinből, ahol szombat este, a 32. Európai Filmdíj átadóján összegyűlt az európai filmes szcéna színe-java. A helyszín, mint mindig, az ezer nézőt befogadó Nyugat-Berlini színházépület, a Haus der Berliner Festspiele volt.
Vizuál hír

Megették a 120 ezer dollárt érő kiállítási tárgyat – egy banánt

Megette egy látogató Maurizio Cattelan alkotását, egy ragasztószalaggal falra erősített banánt egy Miamiban rendezett kiállításon, ahol előzőleg egy francia műgyűjtő 120 ezer dollárért megvásárolta az olasz képzőművész Comedian (Komédiás) című művét.
Vizuál képregény

KÉP-regény: A lovak meg a sirály

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezen a héten arról mesél, hogy milyen az, amikor teljesen mást akar lefotózni, mint ami végül megjelenik a képen.
Vizuál Film

Online elérhető magyar filmek (nem csak) külföldieknek

Mindig is meg akartad mutatni a külföldi ismerőseidnek, hogy miért jók a hazai mozifilmek? Itt a lehetőség!