Vizuál

Pályázzon kiállításra!

2011.04.27. 17:06
Ajánlom
Egyéni- és csoportos tárlatokra írt ki pályázatot az Újlipótvárosi Galéria.

Az Újlipótvárosi Klub-Galéria, a JAMK, Városház- és RAM Galériák kortárs képzőművészeti tárlatokra írt ki pályázatot, melyek célja, hogy a megvalósuló kiállítások„egészen különböző művészeti tendenciákat és irányokat" mutassanak be.
Minden pályázó legfeljebb öt művének jó minőségű 1 MB-nál nem nagyobb reprodukciójával és részletes szakmai önéletrajzzal, valamint egy maximum ötmondatos kiállítási szinopszissal pályázhat. A beérkezett pályamunkákat szakmai zsűri és a galériák vezetője együtt bírálják el.
A kuratórium összesen 38 - egyéni, páros vagy csoportos - kiállítás megvalósulásának biztosít teret és lehetőséget, ami magában foglalja a szervezést, a kivitelezést és lebonyolítást. A kuratórium szakmai döntése alapján a hat legtöbb szavazatot kapott pályázó önálló kiállítási lehetőséget kap az Újlipótvárosi Klub-Galériában 2012 áprilisától kezdődően.

A kuratórium külön figyelmet szentel a XIII. kerületben élő és vagy alkotó művészek pályaműveinek, ezek közül a hat legkiválóbb a legmagasabb protokoll helyszíneken - RAM és, Városháza -, önálló kiállítás formájában mutathatják be alkotásaikat. (A pályázatra kizárólag fotó-, festmény vagy grafikai anyagot várunk)
A kuratórium a fenti kiállítási lehetőségektől teljesen függetlenül csoportos, a következő témák szerinti gyűjteményes kiállításához is vár pályaműveket:


1. Bohócok, artisták, idomárok, azaz „cirkusz az egész világ"
2. Hommage á Radnóti Miklós
3. Végpontok
4. Számmisztika és numerológia
5. XXI. századi miniatúrák
6. Múlt és jelen a XIII. kerületben
7. Ex libris, 2012
8. Zene - képek
9. Színház az egész világ
10. Adventi képzőművészeti vásár december első két hétvégéjén

A pályázatokat személyesen vagy postán katalógus/CD/DVD formájában és/vagy e-mailen a kult13@windowslive.com címre várják, ahogy az esetleg felmerülő kérdéseket is.

A pályázatok leadási határideje: 2011. május 15., a pályázókat május 31-ig értesítik az eredményről.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál

Réz András: Az utolsó mozielőadás

Nem kell pánikolni, ez az írás nem Peter Bogdanovich azonos című 1971-es filmjének elemzése. És nem is apokaliptikus vízió, amelyben az utolsó mozielőadást a világvége miatt nem követik továbbiak. Hanem Réz András elmélkedik a mozi jövőjéről.
Vizuál ajánló

Csendes áramlat

Idén lenne 85 éves Nagy B. István Munkácsy-díjas festőművész, akinek tiszteletére Csendes áramlat címmel rendezett emlékkiállítást a Pesti Vigadó galériája.
Vizuál banksy

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.
Vizuál forbes

Scarlett Johansson a világ legjobban fizetett színésznője

A Forbes magazin 2018-as listája szerint Angelina Jolie, Jennifer Anniston és Jennifer Lawrence is a legjobban kereső színésznők között vannak.
Vizuál Film

Kalapács alá kerül a világ első filmplakátja

Árverésre bocsátja a Sotheby's a világ első filmplakátját augusztus végén Londonban. A poszterért annyit kell fizetni, amennyi egy kisebb vidéki lakás ára.