Vizuál

Pénztelenség miatt bezár a zalai múzeumok nagy része

2010.11.22. 11:01
Ajánlom
Takarékossági okokból két kiállítóhely kivételével bezárták a zalai múzeumokat.

A bezárás oka, mint azt pénteki számában a Zalai Hírlap hírül adta, az, hogy nem tudják kifizetni a gáz- és villanyszámlákat, a szolgáltatók pedig már kilátásba helyezték a mérőórák leszerelését. A múzeumok többsége kedd óta csak előre bejelentett látogatókat fogad, a kehidakustányi Deák-kúria is csak egy-két hétig tart nyitva, és ha jelentősen csökken a látogatószám, bezárják a keszthelyi Balatoni Múzeumot is.

Vándor László megyei múzeumigazgató a lapnak azt nyilatkozta, hogy anyagi nehézségek miatt kényszerültek erre az intézkedésre. A bevételek nem a tervek szerint alakultak, és a fenntartótól is kevesebb támogatást kaptak idén. Ha nem érkezik anyagi segítség, a tartozás összege az év végéig jó néhány millió forintra nőhet.

Manninger Jenő, a megyei közgyűlés fideszes elnöke sajtónyilatkozata szerint az intézmény pénzügyi helyzete nem kellőképpen átlátható, így nem látják igazoltnak, hogy a múzeumigazgatóságnak nincs fedezete a közműszámlák kifizetésére. A pénzügyi helyzet tisztázásához a Zala Megyei Önkormányzat azt várja a múzeum vezetésétől, hogy egyértelműen mutassa be az idei gazdálkodását.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Vizuál galéria

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.