Vizuál

Pereg a film... zene

2012.10.09. 16:36
Ajánlom
Szubjektív zenés filmtörténet a Rózsavölgyi Szalonban október 27-én és november 3-án.

A szervita téri kultúrszalon újabb műfaj előtt tárta ki kapuját. Az idei évad újdonságaként Sándor Pál Kossuth-díjas filmrendező szubjektív, zenés mozitörténeti összeállítása látható. A színpadon egy nő és egy férfi, Hegyi Barbara és Kolovratnik Krisztián, akik szóban és dalban idézik fel a filmtörténet klasszikusait. Az est mozizongoristája Szilassy Nelly, a dramaturg Lőrinczy Attila.

Felcsendülnek az elmúlt százhúsz év legnagyobb filmslágerei a mozi ihlette irodalmi idézetekkel tarkítva, Karinthytól Heltai Jenőn és Jékely Zoltánon át Mándy Ivánig. Sztorik és elhíresült mondások a mozgókép varázslatos világából. Pereg a film, dalol a mozi, miközben megidéződik Sonny boy, Gelsomina és Miki egér, Humphrey Bogart, Chaplin és Marilyn Monroe, Karády Katalin és Garas Dezső. Sándor Pál így vall az estekről: "Nekem csodálatos moziélményeim vannak. Hogy ott egy nagy fehér vászon, előtte pedig a sötét moziteremben sok ember, akikkel együtt sírunk és együtt nevetünk. Ezt a közösségi élményt, ami számomra a mozit olyan vonzóvá és feledhetetlenné teszi, ezt próbáljuk itt a szalon bensőséges terében megteremteni."

Pereg a film.. zene
2012. október 27. 16:30 és 19:30; november 3., 26. 19:30 - Rózsavölgyi Szalon

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál videó

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.
Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.