Vizuál

Pest helyett Budán a Godot

2011.01.10. 11:57
Ajánlom
Tizenegy év után partot váltott a Godot Galéria.

A Godot Galéria több mint egy évtizedet töltött a Madách téren. A kiállítóhely neve összefonódott a Godot kávézóval és ezen keresztül némiképpen a stand up comedy-vel. Hogy ebből a többfunkciós létből mit visz tovább a galéria, azt nem tudni, ami biztos, hogy január 19-én, este 8 órakor nyitja meg kapuit az új Godot Galéria a XI., Bartók Béla út 11. szám alatt.

Az új helyszín első kiállítása egy több mint két tucat művész munkáit felvonultató csoportos tárlat lesz a galéria művészeinek és fiatal alkotók munkáiból, amelyeket magángyűjtők eladásra kínált képei egészítenek ki. Így született meg az igen hosszú kiállítói lista, többek között olyan nevekkel, mint Bukta Imre, El Kazovszkij, Nagy Kriszta ‒ xT, Győrffy László, Szurcsik József vagy Váli Dezső. A Zacc címet viselő tárlaton pedig nemcsak nézhetik, hanem az érdeklődők meg is vásárolhatják a képeket, amelyek árai a szervezők ígérete szerint a "karácsony utáni leértékelésekét" fogja idézni.

A kiállítás február 26-ig látogatható. Atárlat megnyitóján a dokumentumgyűjtőknek egy különlegességgel kedveskedik a galéria: néhány példánnyal a korábbi meghívókból.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál videó

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.
Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.