Vizuál

Pest helyett Budán a Godot

2011.01.10. 11:57
Ajánlom
Tizenegy év után partot váltott a Godot Galéria.

A Godot Galéria több mint egy évtizedet töltött a Madách téren. A kiállítóhely neve összefonódott a Godot kávézóval és ezen keresztül némiképpen a stand up comedy-vel. Hogy ebből a többfunkciós létből mit visz tovább a galéria, azt nem tudni, ami biztos, hogy január 19-én, este 8 órakor nyitja meg kapuit az új Godot Galéria a XI., Bartók Béla út 11. szám alatt.

Az új helyszín első kiállítása egy több mint két tucat művész munkáit felvonultató csoportos tárlat lesz a galéria művészeinek és fiatal alkotók munkáiból, amelyeket magángyűjtők eladásra kínált képei egészítenek ki. Így született meg az igen hosszú kiállítói lista, többek között olyan nevekkel, mint Bukta Imre, El Kazovszkij, Nagy Kriszta ‒ xT, Győrffy László, Szurcsik József vagy Váli Dezső. A Zacc címet viselő tárlaton pedig nemcsak nézhetik, hanem az érdeklődők meg is vásárolhatják a képeket, amelyek árai a szervezők ígérete szerint a "karácsony utáni leértékelésekét" fogja idézni.

A kiállítás február 26-ig látogatható. Atárlat megnyitóján a dokumentumgyűjtőknek egy különlegességgel kedveskedik a galéria: néhány példánnyal a korábbi meghívókból.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

„Nincs kitől többé megtanulni, hogyan bocsáthatnánk meg egymásnak” – Konrád Györgyre emlékezve

Pályatársakat, kortárs művészeket, barátokat kértünk meg, hogy pár sorban írjanak Konrád Györgyről, Konrád Györgyhöz.
Klasszikus

Szokolay Ádám nyerte az idei Bartók Világversenyt

A nemzetközi zsűri a szombati nagyzenekari döntő után hozta meg a végső határozatot. A második díjat Balogh Ádám, a harmadikat pedig Peter Klimo kapta.
Klasszikus

Mikor kezdtünk el ráadást követelni a hangversenyeken?

Megszokott dolog: ha a műsor megengedi, addig tapsolunk, míg a muzsikus újra színpadra nem jön, és ráadást ad. Mint minden hagyomány, ez is elkezdődött valamikor.
Klasszikus

Online elérhető a Fischer Ivánról és a BFZ-ről készült film

2014-ben egy stáb egy éven keresztül követte a Budapesti Fesztiválzenekart és karmesterüket bepillantást engedve munkájukba.
Vizuál

Átadták a hazai szinkronszakma legrangosabb díjait

A közönség és a kuratórium is szavazott, többek között díjat kapott Bobby Ewing magyar hangja és a Csernobil című sorozat szinkronja is.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál

Átadták a hazai szinkronszakma legrangosabb díjait

A közönség és a kuratórium is szavazott, többek között díjat kapott Bobby Ewing magyar hangja és a Csernobil című sorozat szinkronja is.
Vizuál hír

Tizenkettedik a Saul fia a száz legjobb film közül a Guardian szerint

A The Guardian kritikusai a 21. század legjobb filmjeinek listáját állították össze, ebben a százas gyűjtésben azonban csak a 2000 után született alkotásokat vették figyelembe. Nemes Jeles László Tarantinoval, Ang Lee-vel, Iñárritu-val és Almodóvar-ral egy mezőnyben!
Vizuál morphoto

KÉP-regény: Elefánt kaland

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezen a héten arról mesél, mit tanult az afrikai szafariján az elefántokról..
Vizuál ajánló

Lesznai Anna élete talákozik Zoób Kati nagymamájával

Péntektől látogatható a Lesznai Anna életművéből és Zoób Kati divattervező száz évvel későbbi, az egykori író, költő és iparművész által is inspirált kollekciójából nyíló tárlat a kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén.
Vizuál Film

Menekülés az arisztokráciába

Végre ismét megpillanthatjuk a Downton Abbey ismerős sziluettjét, kószálhatunk a tökéletes angol gyepen, és már szélesvásznon csodálhatjuk a tökéletes szereplők tökéletes jelmezeit. Kérdés, hogy ez elég-e? Kérdés, hogy akarunk-e egyáltalán többet?