Vizuál

Primadonnák az Andrássy úton

2010.09.22. 15:45
Ajánlom
LUK- Konténer Filmszínház Budapesten!

A konténer megfogalmazás némiképp pontatlan, ugyanis egy hírlapos bódét alakítottak át vetítőteremmé (bár a vetítőterem jelző meg túlzás a hatszékes kis bódéra). A hely méreteit taglaló részletek helyett lássuk a lényeget. Az újságosbódéból átalakított vetítőben egy, az Elmgreen és Dragset alkotópáros jegyezte, filmet nézhetünk meg. A Berlin-London bázisú alkotópáros, Michael Elmgreen és Ingar Dragset, a kilencvenes évek közepe óta dolgozik együtt. Sikereiket jól mutatja, hogy számtalan művészeti biennálén vettek részt, a Primadonnák pedig legutóbb a párizsi Pompidou Központban volt kiállítva.

A bő negyvenperces Primadonnák (eredeti címe: Drama Queens) egy színészek nélküli film, amiben az aktorok helyett hét 20. századi, emblematikus szobor szerepel, amik interakcióba keverednek egymással. Hogy ez élettelen tárgyak esetében mit jelent? Ki tudja, de egy szűk órát mindenképpen érdemes rászánni a kiderítésére, főleg úgy, hogy a „szereplőket" olyan alkotások ihlették mint Jeff Koons Nyúl, Alberto Giacometti Sétáló ember című szobrai vagy Andy Warhol Brillo doboza.

LUK- Konténer Filmszínház, VI., Andrássy út 1. A filmvetítések szeptember 18-a és 26- között, a minden órában kezdődnek, 12 és 20 óra között. A részvétel ingyenes. A projektről és a művészekről bővebben itt olvashatnak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál banksy

Nem Banksy, hanem a Kétfarkú műve az Orbán-karikatúra

A nap híre, miszerint Banksy Budapesten járt, és rendszerkritikus graffitiben hagyott nyomot, sajnos mégsem igaz.
Vizuál hírek

Úgy tűnik, Banksy megfestette Orbánt

Lehetséges, hogy Budapesten járt a titokzatos, rendszerkritikus falfestményeiről híres Banksy. Erre utal a Dob és Rumbach Sebestyén utca sarkán megjelent, aláírással ellátott graffiti.
Vizuál karlovy vary

Csecsemőrablós magyar road movie debütál Karlovy Vary-ban

Csuja László első nagyjátékfilmje amatőr, de nem ismeretlen szereplőkkel készült - a cseh filmfesztivál után nemsokára a magyar nézők is láthatják!
Vizuál instagram

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Vizuál múzeumok éjszakája

Múzeumban eddig soha nem látott Munkácsy-kép Szegeden

Az Egy tál meleg leves című festmény egy magángyűjtemény része. Egyelőre csupán a Múzeumok Éjszakáján láthatja a közönség.