Vizuál

Ragyogó design

2010.12.06. 20:58
Ajánlom
A fény a központi témája a Megvalósult művek 2010 című tárlatnak, amelyre most Ön is nyerhet egy belépőt.

A fényben, a világítás-megvilágítás-vetítés hármasságában rejlő lehetőségeket mutatja be az Iparművészeti Múzeum Megvalósult művek 2010 című tárlata. A kiállításon azon kiváló iparművészek munkáit láthatjuk, akiket a Nemzeti Kulturális Alapprogram (NKA) Iparművészeti Kollégiuma támogatásban részesített. A kiállításnak évek óta, stílszerűen és hagyományosan az Iparművészeti Múzeum ad otthont - és idén sincs ez másként. Bár a mustra apropója nem a karácsonyi készülődés, az idei fény tematika mégis nagyszerűen illik az ünnepi hangulathoz, ráadásul igazán különleges darabokon ismerhetjük meg a téma lehetőségeit. Mint a termekben kiállított tárgyak is mutatják, tehetséges kezekben ugyanazon cél sokféle alapanyaggal elérhető, legyen szó üvegről, porcelánról, papírról vagy textilről, és az eredmény formákat tekintve is legalább ennyire színes, hiszen az egyedi plasztikáktól a lámpán át a sorozatban gyártott használati tárgyakig húzódik.

Kérdésünk: Mi a fénysebesség határértéke?

A helyes megfejtést december 15-ig beküldők közül hárman partnerükkel együtt a Fidelio.hu vendégeként tekinthetik meg a Megvalósult művek 2010 című kiállítást az Iparművészeti Múzeumban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Elhunyt Marton László

A Vígszínház egykori igazgatóját hosszú, méltósággal viselt betegség után érte a halál. 76 éves volt.
Zenés színház

Maxon a regény eksztázisa: ilyen A nagy Gatsby a Vígben

Gatsby pesti milleniál 2019-ből. Gatsby Fitzgerald klasszikus alakja. Gatsby visszafele úszik, az idővel szemben. A Vígszínház új előadásában Gatsby jól énekel.
Vizuál

Menekülés az arisztokráciába

Végre ismét megpillanthatjuk a Downton Abbey ismerős sziluettjét, kószálhatunk a tökéletes angol gyepen, és már szélesvásznon csodálhatjuk a tökéletes szereplők tökéletes jelmezeit. Kérdés, hogy ez elég-e? Kérdés, hogy akarunk-e egyáltalán többet?
Zenés színház

Gyerekszereplők mesélnek a távozó Billy Elliot musicalről

Az évek során több gyerek is játszott a musicalben, amelyre szeptember 22-én lejár az Operaház szerződése. Búcsúzóul nézd meg, milyen volt a darabban játszani.
Klasszikus

Mikor kezdtünk el ráadást követelni a hangversenyeken?

Megszokott dolog: ha a műsor megengedi, addig tapsolunk, míg a muzsikus újra színpadra nem jön, és ráadást ad. Mint minden hagyomány, ez is elkezdődött valamikor.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál

Átadták a hazai szinkronszakma legrangosabb díjait

A közönség és a kuratórium is szavazott, többek között díjat kapott Bobby Ewing magyar hangja és a Csernobil című sorozat szinkronja is.
Vizuál hír

Tizenkettedik a Saul fia a száz legjobb film közül a Guardian szerint

A The Guardian kritikusai a 21. század legjobb filmjeinek listáját állították össze, ebben a százas gyűjtésben azonban csak a 2000 után született alkotásokat vették figyelembe. Nemes Jeles László Tarantinoval, Ang Lee-vel, Iñárritu-val és Almodóvar-ral egy mezőnyben!
Vizuál morphoto

KÉP-regény: Elefánt kaland

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezen a héten arról mesél, mit tanult az afrikai szafariján az elefántokról..
Vizuál ajánló

Lesznai Anna élete talákozik Zoób Kati nagymamájával

Péntektől látogatható a Lesznai Anna életművéből és Zoób Kati divattervező száz évvel későbbi, az egykori író, költő és iparművész által is inspirált kollekciójából nyíló tárlat a kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén.
Vizuál Film

Menekülés az arisztokráciába

Végre ismét megpillanthatjuk a Downton Abbey ismerős sziluettjét, kószálhatunk a tökéletes angol gyepen, és már szélesvásznon csodálhatjuk a tökéletes szereplők tökéletes jelmezeit. Kérdés, hogy ez elég-e? Kérdés, hogy akarunk-e egyáltalán többet?