Vizuál

Ragyogó design

2010.12.06. 20:58
Ajánlom
A fény a központi témája a Megvalósult művek 2010 című tárlatnak, amelyre most Ön is nyerhet egy belépőt.

A fényben, a világítás-megvilágítás-vetítés hármasságában rejlő lehetőségeket mutatja be az Iparművészeti Múzeum Megvalósult művek 2010 című tárlata. A kiállításon azon kiváló iparművészek munkáit láthatjuk, akiket a Nemzeti Kulturális Alapprogram (NKA) Iparművészeti Kollégiuma támogatásban részesített. A kiállításnak évek óta, stílszerűen és hagyományosan az Iparművészeti Múzeum ad otthont - és idén sincs ez másként. Bár a mustra apropója nem a karácsonyi készülődés, az idei fény tematika mégis nagyszerűen illik az ünnepi hangulathoz, ráadásul igazán különleges darabokon ismerhetjük meg a téma lehetőségeit. Mint a termekben kiállított tárgyak is mutatják, tehetséges kezekben ugyanazon cél sokféle alapanyaggal elérhető, legyen szó üvegről, porcelánról, papírról vagy textilről, és az eredmény formákat tekintve is legalább ennyire színes, hiszen az egyedi plasztikáktól a lámpán át a sorozatban gyártott használati tárgyakig húzódik.

Kérdésünk: Mi a fénysebesség határértéke?

A helyes megfejtést december 15-ig beküldők közül hárman partnerükkel együtt a Fidelio.hu vendégeként tekinthetik meg a Megvalósult művek 2010 című kiállítást az Iparművészeti Múzeumban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Vizuál galéria

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.