Vizuál

Sophia Loren: „Ha szeretek játszani, miért hagynám abba?”

2020.11.16. 16:45
Ajánlom
Új filmje kapcsán készített interjút Sophia Lorennel a New York Times. Kiderült, hogy mi késztette tíz év után visszatérésre, és hogy gondolkodik-e a visszavonuláson.

Tíz év után újra filmet forgatott a 86 éves Sophia Loren. A színésznő egyik szerelme a film, a másik az élet – írja róla a New York Times. Az utóbbi időszakot családjának szentelte, az Émile Ajar (Romain Gary) regényéből készült Előttem az élet azonban részben családi vállalkozásnak is tekinthető: társírója és rendezője kisebbik fia, Edoardo Ponti.

A Netflix hozza Sophia Loren új filmjét

Kapcsolódó

A Netflix hozza Sophia Loren új filmjét

A Netflix vásárolta meg az Előttem az élet című világhírű regényből, Sophia Loren főszereplésével készülő új produkció forgalmazási jogait.

A rangos lap interjújából kiderül, hogy Sophia Loren azért készített egyre kevesebb filmet a nyolcvanas évektől kezdve, mert a fiaira fordította az energiáját.

Még mindig rengeteg forgatókönyvet kap, de egyik sem szólt úgy a szívéhez, mint az Előttem az élet. „Ezért nem dolgoztam tíz évig. Meg akartam találni a szerepet, ami inspirál és kihívás elé állít.” Fiatalon hatalmas élmény volt berobbannia az amerikai filmgyártásba, még a maga rozsdás akcentusával is, élvezte, hogy Frank Sinatrával, Gary Cooperrel dolgozhat. Ma már igényli, hogy egy szerepet „a csontjaiban érezzen”.

LifeAhead-122946.jpg

Jelenet az Előttem az élet c. filmből (Fotó/Forrás: Netflix)

Loren nem néz sok tévét, leginkább csak a híreket, de tetszett neki A korona (The Crown) című sorozat.

A mostani olasz rendezők közül Matteo Garrone és Paolo Sorrentino filmjeit kedveli leginkább.

Saját filmjei közül az Egy asszony meg a lányára büszke különösen, a Vittorio De Sica rendezte alkotásban egy egyedülálló anyát alakított a világháború idején, Oscar-díjat is kapott. Szereti a Marcello Mastroiannival közös filmjeit is, illetve az Egy különleges napot.

Tanácsot viszont nem tud adni a fiatalabbaknak. „Ha elhatározod, hogy színésznő leszel, mert ez egy olyan dolog, amit imádsz, akkor azt kell tenned, amit az elméd sugall, és bele kell helyezned magad abba, hogy csak színésznőként nézd a világot. Aztán kiderül, hogy megházasodsz-e vagy sem. Az élet nem egyetlen dolog, hanem több, néha minden együttvéve.”

Az is kiderült, hogy nem tervez visszavonulni. „Ha szeretek játszani, miért hagynám abba?”

85 évesen is filmet forgat Sophia Loren

Kapcsolódó

85 évesen is filmet forgat Sophia Loren

Születésnapját ünnepli az olasz film egyik legnagyobb sztárja, akit szókimondó, határozott nőként ismerünk a filmvásznon. Sophia Loren hatvanéves karrierje mögött egy fegyelmezett, tudatos nő áll.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Az online térbe költözött a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria is

Tárlatvezetések, virtuális kiállítások, útvonaltippek, oktatási segédanyagok, valamint a Textúra színházi program előadásai is elérhetők a járványügyi korlátozások miatt bezárt Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria honlapjain.
Színház

Mi jár a fejedben? – indul a Rózsavölgyi Szalon online műsora

Szombat esténként online beszélgetésekkel jelentkezik a Rózsavölgyi Szalon, Mi jár a fejedben? címmel. Csiby Gergely és Józan László a november 21-i adásban Zimányi Zsófiával, a Rózsavölgyi Szalon alapítójával, művészeti vezetőjével, a Pro Urbe Budapest kitüntetettjével, Pokorny Lia és Ágoston Péter színművésszel és Pájer Alma Virág bábszínésszel beszélgetnek.
Jazz/World

Elhunyt Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa

73 éves korában elhunyt Mihály Tamás, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, az Omega basszusgitárosa – tudatta Facebook oldalán a zenekar.
Színház

110 éve született Both Béla

1910. november 21-én született A tanú című film Bástya elvtársa, az érdemes és kiváló művész Both Béla.
Vizuál

Átadták a 17. Verzió Filmfesztivál díjait

Hat alkotó vehetett át díjat november 20-án a most záruló 17. Verzió Filmfesztivál keretén belül. Aki valamiért lemaradt a vetítésekről, annak sem kell csüggednie, hiszen az online megtartott seregszemle filmjeit még vasárnapig láthatják az érdeklődők.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál interjú

A hely szelleme, avagy a Dreher DNS-e

Mi közük a boszorkányoknak a sörfőzéshez? Hogyan fejtették meg a Dreher logóban található háromszög rejtélyét? S igaz-e a legenda, hogy miért nem koccintunk sörrel? A kőbányai Dreher Antal úton található Dreher Sörmúzeumban ezekre a kérdésekre is választ kaptam.
Vizuál hír

Döntött a bizottság, Horvát Lili filmjével nevezünk az Oscar-díjra

Az elmúlt hónapokban valóságos diadalkörutat járó Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film képviseli Magyarországot a 93. Oscar-versenyben.
Vizuál magazin

Neki köszönhetjük a Monty Python animációit – Terry Gilliam 80 éves

Az egyéni látásmódú amerikai-brit filmrendező, forgatókönyvíró a Monty Python csoport tagjaként lett ismert.
Vizuál hír

Átadták a 17. Verzió Filmfesztivál díjait

Hat alkotó vehetett át díjat november 20-án a most záruló 17. Verzió Filmfesztivál keretén belül. Aki valamiért lemaradt a vetítésekről, annak sem kell csüggednie, hiszen az online megtartott seregszemle filmjeit még vasárnapig láthatják az érdeklődők.
Vizuál hír

Kiosztották a Magyar Speciális Független Filmszemle díjait

Huszonkét alkotót díjaztak a speciális filmes, parafilmes és professzionális filmes versenyszekciókban az idén online térben megrendezett Magyar Speciális Független Filmszemlén, ami november 17. és 19. között zajlott.