Vizuál

Szombat estig ingyen nézhetjük a francia mozi legjobbjait

2021.07.15. 15:10
Ajánlom
A MyFrenchFilmFestival.com oldal cannes-i különkiadása a fesztivál zárónapjáig, szombat éjfélig 24 olyan díjnyertes francia filmet kínál, amely korábban díjazott volt a Croisette-en. 

Július 17-ig világszerte elérhető az első francia nyelvű online filmfesztivál, a MyFrenchFilmFestival cannes-i különkiadása. A Cannes Special Edition válogatás segít felfedezni, vagy újra felfedezni Cannes legjobbjait, egészestés játékfilmeket, rövidfilmeket, dokumentumfilmeket kínál az elmúlt évek díjazott alkotásaiból. Válogatást láthatunk a hivatalos versenyprogramból, a rendezők kétnapos szekciójából, és a kritikusok hetéből is.

Lea Seydoux bár személyesen nem tud jelen lenni Cannes-ban, ahol négy premierje is lett volna, ebben a válogatásban kiemelkedő szerepet kap. A főszereplésével készült például Louis Garell 2010-es rövidfilmje, a The Little Tailor, csakúgy, mint a Dear Prudence, Rebecca Zlotowski bemutatkozó rendezése. 

A kínálat egyik érdekessége Tessa Louise-Salomé dokumentumfilmje, a Mr leos caraX, amely a világhírű, ám rejtélyes filmrendezőről fest látomásos portrét. Leos Carax hetedik játékfilmje, az Annette díszbemutatójával nyílt meg az idei fesztivál. Az animációs válogatásból kiemelendő a Kabul fecskéi című francia–luxemburgi–svájci animációs film. A Zabou Breitman és Eléa Gobbé-Mévellec rendezésében készült alkotás 1998 nyarán Kabulban játszódik, számos díja mellett korábban elnyerte a budapesti Anilogue fődíját is. A megrázó történetet legközelebb a KAFF versenyprogramjában láthatjuk, Kecskeméten. 

MyFrenchFilmFestival.com
2021. július 6-tól 17-ig.

 

Fejléckép: Lea Seydoux / Fotó: MyFrenchFilmFestival.com, facebook oldal

 

 

 

 

 

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

10+1 kihagyhatatlan program a Múzeumok Éjszakáján

Tárlatvezetések, komoly- és könnyűzenei koncertek, filmvetítések, táncelőadások, kézműves foglalkozások és még táncház is vár minket a 2022-es Múzeumok Éjszakáján. Összegyűjtöttünk 10+1 helyszínt, amelyet semmiképp sem érdemes kihagyni június 25-én. 
Vizuál

Bereményi Géza belemegy a játékba

Élvezetes, szerethető és szívet melengető portréfilm lett a Bereményi kalapja, amelyet elsősorban az irónia hat át, mintsem a túlzott komolyság és drámaiság. Mindazonáltal szép, őszinte pillanatoknak is szemtanúi lehetünk a napjaink egyik legnagyobb alkotójáról szóló filmben.
Klasszikus

Schiff András kapta az idei Bach-medált

A Lipcse városa által 2003-ban alapított díjat Johann Sebastian Bach műveinek kimagasló interpretációjáért ítélték oda Schiff Andrásnak. Korábban többek között Gustav Leonhardt, Sir John Eliot Gardiner, Ton Koopman, Nikolaus Harnoncourt vagy Robert Levin munkásságát ismerték el a díjjal.
Színház

Balázsovits Lajost választották a Nemzet Színészévé

Haumann Péter halála után a Nemzet Színészei június 22-én új tagot választottak maguk közé. A Nemzeti Színházban tartott közel 40 perces tanácskozás végére megszületett a döntés: Balázsovits Lajos Balázs Béla-díjas magyar színművész csatlakozik a 11 művész mellé.
Klasszikus

Baráth Emőke ad barokk koncertet a Müpában

Az évad művésze cím idei birtokosa, a nemzetközi hírű szoprán, Baráth Emőke a historikus zene egyik legkiemelkedőbb formációjával, a Fabio Biondi vezette Europa Galante zenekarral ad koncertet június 28-án.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál ajánló

A főváros egyetlen sörgyárát is bejárhatjuk a Múzeumok Éjszakáján

Idén is megnyitja kapuit a Dreher Söripari Emléktár a Múzeumok Éjszakáján. Ennek apropóján egy négy részből álló talkshow sorozatot indítanak Sztorik habbal címmel, amelyben építészetről, gasztrotörténelemről, képzőművaészetről és a múzeumok működéséről beszélgetnek.  
Vizuál magazin

KÉP-regény: A trombitavirág

A Fidelio sorozatában hétről hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos, akinek ezúttal egy falból előbukkanó váratlan vendégről az emberiség múltja, jelene és jövője jutott eszébe. 
Vizuál hír

Gergye Krisztián emlékezetkísérletbe kezdett

A táncművész-koreográfus Szent Iván éjjelére időzítette legújabb performanszának kezdetét: összekötve a múltat a jelennel, 40 festményt állított ki Kőszegen, kitéve az alkotásokat az időjárás viszontagságainak.
Vizuál ajánló

Nyári hangulat a Virág Judit Galériában

Egry József, Csók István, Vaszary János, Szőnyi István egy-egy műve is megidézi a kánikulát a Virág Judit Galéria legújabb kiállításán. Az idén huszonöt éves galéria új, ingyenesen megtekinthető kamaratárlatán minden egyes alkotás megvásárolható.
Vizuál ajánló

10+1 kihagyhatatlan program a Múzeumok Éjszakáján

Tárlatvezetések, komoly- és könnyűzenei koncertek, filmvetítések, táncelőadások, kézműves foglalkozások és még táncház is vár minket a 2022-es Múzeumok Éjszakáján. Összegyűjtöttünk 10+1 helyszínt, amelyet semmiképp sem érdemes kihagyni június 25-én.