Vizuál

Szombat estig ingyen nézhetjük a francia mozi legjobbjait

2021.07.15. 15:10
Ajánlom
A MyFrenchFilmFestival.com oldal cannes-i különkiadása a fesztivál zárónapjáig, szombat éjfélig 24 olyan díjnyertes francia filmet kínál, amely korábban díjazott volt a Croisette-en. 

Július 17-ig világszerte elérhető az első francia nyelvű online filmfesztivál, a MyFrenchFilmFestival cannes-i különkiadása. A Cannes Special Edition válogatás segít felfedezni, vagy újra felfedezni Cannes legjobbjait, egészestés játékfilmeket, rövidfilmeket, dokumentumfilmeket kínál az elmúlt évek díjazott alkotásaiból. Válogatást láthatunk a hivatalos versenyprogramból, a rendezők kétnapos szekciójából, és a kritikusok hetéből is.

Lea Seydoux bár személyesen nem tud jelen lenni Cannes-ban, ahol négy premierje is lett volna, ebben a válogatásban kiemelkedő szerepet kap. A főszereplésével készült például Louis Garell 2010-es rövidfilmje, a The Little Tailor, csakúgy, mint a Dear Prudence, Rebecca Zlotowski bemutatkozó rendezése. 

A kínálat egyik érdekessége Tessa Louise-Salomé dokumentumfilmje, a Mr leos caraX, amely a világhírű, ám rejtélyes filmrendezőről fest látomásos portrét. Leos Carax hetedik játékfilmje, az Annette díszbemutatójával nyílt meg az idei fesztivál. Az animációs válogatásból kiemelendő a Kabul fecskéi című francia–luxemburgi–svájci animációs film. A Zabou Breitman és Eléa Gobbé-Mévellec rendezésében készült alkotás 1998 nyarán Kabulban játszódik, számos díja mellett korábban elnyerte a budapesti Anilogue fődíját is. A megrázó történetet legközelebb a KAFF versenyprogramjában láthatjuk, Kecskeméten. 

MyFrenchFilmFestival.com
2021. július 6-tól 17-ig.

 

Fejléckép: Lea Seydoux / Fotó: MyFrenchFilmFestival.com, facebook oldal

 

 

 

 

 

Programkereső

Legolvasottabb

Plusz

Újra színpadon - Így élték meg a művészek a visszatérést

A pandémia miatti leállás során nemcsak mi, nézők szoktunk el a személyes kulturális élményektől, de bizony a művészeknek is újra kellett tanulniuk a színpadi jelenlétet és a közönséggel történő találkozást. Ennek a folyamatnak a lelki oldaláról kérdeztük őket.
Vizuál

75 év után újra Magyarországon Courbet festménye

Magyar magángyűjtő vásárolta meg, így 75 év után újra Magyarországra került az egykori Hatvany-gyűjtemény jeles darabja, Gustave Courbet Fürdőzők az erdőben című festménye. Rövidesen a magyar közönség is láthatja az értékes alkotást.
Jazz/World

Kizökkenés a mából – Megjelent Orbán Bori első albuma

A Kaláka Kiadó gondozásában látott napvilágot Orbán Bori első lemeze Ma chanson címmel. Az album készüléséről, terveiről és vágyairól faggattuk a fiatal énekesnőt.
Plusz

A nyugalom fesztiválja vár a Káli-medencében

Pál István Szalonna és Bandája, Nagy Feró, Ferenczi György és a Pesti Rackák, a Szent Efrém Férfikar, a Fonó zenekar, de Pély Barna is ott lesz a Kőfeszten, aminek idén is a Káli-medence ad otthont augusztus 4. és 8. között. A fesztivál tíz településen, ingyenes programokkal várja az érdeklődőket.
Klasszikus

Középpontban Liszt Ferenc és Dukay Barnabás munkássága Pannonhalmán

Augusztus 27-29. között rendezik meg az Arcus Temporum Pannonhalmi Kortárs Művészeti Fesztivált, amelynek zenei gerincét idén Liszt Ferenc és Dukay Barnabás munkássága adja. A programot Klukon Edit és Ránki Dezső művészházaspár állított össze. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

75 év után újra Magyarországon Courbet festménye

Magyar magángyűjtő vásárolta meg, így 75 év után újra Magyarországra került az egykori Hatvany-gyűjtemény jeles darabja, Gustave Courbet Fürdőzők az erdőben című festménye. Rövidesen a magyar közönség is láthatja az értékes alkotást.
Vizuál premier

Szarajevóban és Velencében is versenyez magyar film 

Grosan Cristina A legjobb dolgokon bőgni kell című filmjének a 27. Szarajevói Filmfesztivál versenyprogramjában, Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című első nagyjátékfilmjének a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Critics' Week programjában tartják a világpremierjét. 
Vizuál kiállítás

Jancsó Miklós acélbörtönben, Barcsay Jenő vaskarikában - Féner Tamás új portréi

Rendhagyó virtuális tárlatra invitál Féner Tamás fotóművész. A 34 új portré mellett történetek, anekdoták érzékeltetik a fotós és képein szereplők kapcsolatát: között lelkészt, szerzetest, rabbit, szociológust, történészt, írót, költőt, zeneszerzőt és bírót is találunk. 
Vizuál evolúció

A nemzetközi filmkritikusok nagy elismeréssel írnak az Evolúcióról

A tavalyi Oscar-jelölés után újra az amerikai szakma radarján Mundruczó Kornél rendező és Wéber Kata forgatókönyvíró. Világszerte felfigyeltek, és elismerő kritikák méltatják a Cannes-ban bemutatott Evolúciót.
Vizuál hír

Tablókon Mészöly Miklós élete

A 100 éve született Mészöly Miklós halálának 20. évfordulója alkalmából, az író életművéhez kapcsolódó szabadtéri kiállítás nyílt Budapesten.