Vizuál

Szórakozzon az Etyek-Hollywood tengelyen!

2012.03.10. 10:11
Ajánlom
Kevés olyan érdekes szakma van, mint a filmes: a Korda Filmpark látványos kiállításának bejárása mellett mostantól azt is ki lehet próbálni, mennyire - indul a Filmbuilding.

A már ötödik éve működő etyeki Korda Stúdió múlt év júliusában nyitotta meg a filmgyártás iránt érdeklődő közönség számára a szórakoztatóipari komplexumként működő Korda Filmparkot. A jubileum alkalmával most tovább bővül az itt átélhető interaktív attrakciók köre: a látogatók maguk is részt vehetnek a filmgyártás legérdekesebb folyamataiban. Egyedülálló látványosságként a következő forgatási időszak megkezdéséig kibővül az eddigi stúdiótúra a Jeremy Irons főszereplésével készült Borgiák (The Borgias) című TV-sorozat kültéri, középkori díszletváros újonnan épült - eddig a nagyközönségnek még be nem mutatott - részeivel is. Etyeken forgott többek között a Pokolfajzat 2 - Az Aranyhadsereg című játékfilm, Az idők végezetéig - A katedrális című TV-sorozat folytatása, valamint számos magyar és külföldi produkció, videóklip és reklámfilm.

Közép-Kelet-Európa egyetlen filmes tematikus parkja mostantól be is vonhat a filmkészítés egyes gyártási folyamataiba. Ki ne vágyott volna már arra, hogy egyszer mozisztár legyen, vagy a kamera másik oldalán álljon, stábtagként?  A Filmbuilding elnevezésű új program keretében rövid-játékfilm készül, ahol az arra jelentkező látogatók belekóstolhatnak a forgatások hangulatába, a színészek és a forgató stábtagok munkájába. A résztvevők a kapott forgatókönyv és a rendező utasításai alapján, a szükséges technikai eszközök, jelmezek, kellékek, díszletelemek segítségével aktív részesei lehetnek saját filmjük elkészítésének, akár stábtagként, akár színészként.

Megnyitja ajtaját a látogatók előtt a Korda Stúdió hangstúdiója is, Wild Tracks, vagyis  Vadsáv néven. A program majd két évtizedes hollywoodi múlttal rendelkező hangmérnöke Lukács Ferenc , aki második éve a Borgiák magyarországi utószinkron hangmérnöke. Pályafutása során számtalan alkotás hangutómunkájában vett részt, így például a Valami Amerikai 2., a Made in Hungária, a Kaméleon, vagy az Utazó (The Tourist) című produkciók kapcsán. A programban híres magyar és nemzetközi filmalkotásokból választott több szereplős részletek utószinkronizálására kerül sor a hangmérnök-szinkronrendező irányításával - mindez különleges csapatmunkára ad lehetőséget. Az utószinkron hangfelvétele az akusztikailag speciálisan kialakított hangstúdióban történik. A komplett felvétel több hangsávon készül, így természetesen a teljes utófelvétel tartalmazni fogja az eredeti felvétel zaj-zörej effektjeit is, vagyis egy komplett vizuális és hangélményt élhetnek át a résztvevők az elkészült anyag „ősbemutatóján", a felvételek vetítésén a moziteremben. Mindkét program végeredményét DVD-n vehetik át a programokra jelentkezők.

"Szeretnénk azt az örömet és ünnepi hangulatot, amit a Korda Stúdió ötéves jubileuma jelent számunkra a látogatóinkkal is megosztani. Büszkék vagyunk az elmúlt időszakban nálunk készült produkciókra, és azt szeretnék, ha a filmgyártás izgalmas perceit minden érdeklődő átélné velünk!" nyilatkozta Somkuti András, a Korda Filmpark (Filmközpont Kft.) ügyvezetője.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Zoboki Gábor: „A művészeti intézményeknek általában Kelet-Európában az a legnagyobb bajuk, hogy művészemberek állnak az élén”

Hosszú interjúban nyilatkozott a ma hatvanéves Zoboki Gábor építészi munkájáról, zenei kötődéseiről, és azt is elárulta, miért gondolja, hogy egy építész ideális jelölt lenne a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára.
Zenés színház

Közeleg az Operaház Prokofjev-bemutatója, a Háború & béke

Január 28-án mutatja be a Magyar Állami Operaház Prokofjev monumentális operáját, a Háború & békét. A Genfi Nagyszínházzal koprodukcióban készült előadást a katalán rendező, Calixto Bieito állította színre.
Zenés színház

„Minden színésznő álma egy igazi nadrágszerep” – interjú Lévai Enikővel a Mária főhadnagy bemutatója kapcsán

Lévai Enikő századik születésnapját ünneplő színháza centenáriumi gálaestjén lép színpadra február közepén, egy hónappal később pedig a Mária főhadnagy címszerepében mutatkozik be.
Vizuál

Túl a barátságon – kritika A sziget szellemeiről

Martin McDonagh új filmje a tisztességről szól. Arról, hogy bárhogy is viseljük a ránk mért sorsot, egymással szemben nem szabad kegyetlennek lennünk. A sziget szellemei joggal érdemelte ki a kilenc Oscar-jelölést.
Vizuál

Cate Blanchett, Steven Spielberg és Martin McDonagh is esélyes az Oscarra – Megvannak az idei jelöltek

A sziget szellemei, A Fabelman család, a Tár és a Minden, mindenhol, mindenkor is nagyot nyerhet a március 13-i Oscar-gálán. Az amerikai filmakadémia közzétette a rangos filmes elismerés jelöltjeit.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál ajánló

Kern András előtt tiszteleg a FILMIO

A Nemzeti Filmintézet streaming platformján négy napig ingyenesen láthatunk három, Kern András főszereplésével készült magyar filmet.
Vizuál hír

John Williams Oscar-történelmet írt

A Fabelman család filmzenéjéért ismét megnyerheti az arany szobrocskát a legendás zeneszerző, aki immár a legidősebb ember, akit valaha Oscar-díjra jelöltek.
Vizuál ajánló

Maradandót alkotni – a 100 éve született Berekméri Zoltán fotóiból nyílt kiállítás a Mai Manóban

Száz éve született a magyar fotográfia történetének egyik legjelentősebb alakja, Berekméri Zoltán, aki az 1940-es évektől a ’80-as évek végéig alkotott.
Vizuál hír

A Capa Központban búcsúztatják Móricz-Sabján Simon fotográfust

A tavaly év végén, 42 éves korában elhunyt, Capa-nagydíjas fotográfus búcsúztatása február 5-én, vasárnap 15 órától lesz a Nagymező utcai Capa Központban.
Vizuál kritika

Túl a barátságon – kritika A sziget szellemeiről

Martin McDonagh új filmje a tisztességről szól. Arról, hogy bárhogy is viseljük a ránk mért sorsot, egymással szemben nem szabad kegyetlennek lennünk. A sziget szellemei joggal érdemelte ki a kilenc Oscar-jelölést.