Vizuál

Szórakozzon az Etyek-Hollywood tengelyen!

2012.03.10. 10:11
Ajánlom
Kevés olyan érdekes szakma van, mint a filmes: a Korda Filmpark látványos kiállításának bejárása mellett mostantól azt is ki lehet próbálni, mennyire - indul a Filmbuilding.

A már ötödik éve működő etyeki Korda Stúdió múlt év júliusában nyitotta meg a filmgyártás iránt érdeklődő közönség számára a szórakoztatóipari komplexumként működő Korda Filmparkot. A jubileum alkalmával most tovább bővül az itt átélhető interaktív attrakciók köre: a látogatók maguk is részt vehetnek a filmgyártás legérdekesebb folyamataiban. Egyedülálló látványosságként a következő forgatási időszak megkezdéséig kibővül az eddigi stúdiótúra a Jeremy Irons főszereplésével készült Borgiák (The Borgias) című TV-sorozat kültéri, középkori díszletváros újonnan épült - eddig a nagyközönségnek még be nem mutatott - részeivel is. Etyeken forgott többek között a Pokolfajzat 2 - Az Aranyhadsereg című játékfilm, Az idők végezetéig - A katedrális című TV-sorozat folytatása, valamint számos magyar és külföldi produkció, videóklip és reklámfilm.

Közép-Kelet-Európa egyetlen filmes tematikus parkja mostantól be is vonhat a filmkészítés egyes gyártási folyamataiba. Ki ne vágyott volna már arra, hogy egyszer mozisztár legyen, vagy a kamera másik oldalán álljon, stábtagként?  A Filmbuilding elnevezésű új program keretében rövid-játékfilm készül, ahol az arra jelentkező látogatók belekóstolhatnak a forgatások hangulatába, a színészek és a forgató stábtagok munkájába. A résztvevők a kapott forgatókönyv és a rendező utasításai alapján, a szükséges technikai eszközök, jelmezek, kellékek, díszletelemek segítségével aktív részesei lehetnek saját filmjük elkészítésének, akár stábtagként, akár színészként.

Megnyitja ajtaját a látogatók előtt a Korda Stúdió hangstúdiója is, Wild Tracks, vagyis  Vadsáv néven. A program majd két évtizedes hollywoodi múlttal rendelkező hangmérnöke Lukács Ferenc , aki második éve a Borgiák magyarországi utószinkron hangmérnöke. Pályafutása során számtalan alkotás hangutómunkájában vett részt, így például a Valami Amerikai 2., a Made in Hungária, a Kaméleon, vagy az Utazó (The Tourist) című produkciók kapcsán. A programban híres magyar és nemzetközi filmalkotásokból választott több szereplős részletek utószinkronizálására kerül sor a hangmérnök-szinkronrendező irányításával - mindez különleges csapatmunkára ad lehetőséget. Az utószinkron hangfelvétele az akusztikailag speciálisan kialakított hangstúdióban történik. A komplett felvétel több hangsávon készül, így természetesen a teljes utófelvétel tartalmazni fogja az eredeti felvétel zaj-zörej effektjeit is, vagyis egy komplett vizuális és hangélményt élhetnek át a résztvevők az elkészült anyag „ősbemutatóján", a felvételek vetítésén a moziteremben. Mindkét program végeredményét DVD-n vehetik át a programokra jelentkezők.

"Szeretnénk azt az örömet és ünnepi hangulatot, amit a Korda Stúdió ötéves jubileuma jelent számunkra a látogatóinkkal is megosztani. Büszkék vagyunk az elmúlt időszakban nálunk készült produkciókra, és azt szeretnék, ha a filmgyártás izgalmas perceit minden érdeklődő átélné velünk!" nyilatkozta Somkuti András, a Korda Filmpark (Filmközpont Kft.) ügyvezetője.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Ők az idei Junior Prima Díjasok színház- és filmművészet kategóriában

„Senki sem születik egyedülálló művésznek, hanem a családjának, környezetének és nem utolsósorban persze önmaga kitartó, kemény munkájának köszönhetően válhat azzá” – vallja Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, aki a szeptember 14-i díjátadó ünnepségen hat fiatal művésznek adta át a színház- és filmművészet kategória pénzjutalommal is járó Junior Prima Díját.
Színház

A sudár mosonmagyaróvári naiva – Rujder Vivien portréja

A budapesti Katona József Színház fiatal művésze Junior Prima Díjat vehetett át szeptember 14-én. A Takarékbank Zrt. támogatásával megvalósuló díjátadón Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója méltatta Rujder Vivien tehetségét.
Színház

Ragyogó és huncut angyal – Mentes Júlia Virginia portréja

Zenésszínész-osztályában végzett, de nem zenés színészként gondol magára. Alakításai a szakma nagyjait is meggyőzik, tehetségét szeptember 14-én a Takarékbank Zrt. által támogatott Junior Prima Díjjal ismerték el.
Színház

Szívesen látják el szerepekkel – Gyöngyösi Zoltán portréja

A Vígszínház művészének szakmai szempontból igazán jól indult az évad: másfél hete komoly színészi helyzetben bizonyíthatott, amikor a Szerelmek városa főszerepében lépett színpadra, kiváló teljesítménnyel, szeptember 14-én pedig Junior Prima Díjat vehetett át a Takarékbank Zrt. jóvoltából. Az elismerést Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója adta át.
Színház

Kíváncsian villanó, világos szempár – Rózsa Krisztián portréja

Mohácsi János nem visz színre olyan darabot a Miskolci Nemzeti Színházban, amelyben Rózsa Krisztián ne kapna szerepet – nem véletlenül. A fiatal színművész tehetségét a Takarékbank Zrt. támogatásával Junior Prima Díjjal ismerték el szeptember 14-én.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

18-as karika kerülhet Almodóvar filmjeire

Megjelentek a Médiatanács korhatár-besorolással kapcsolatos ajánlásai, a példák között több filmklasszikust is említ az NMHH – tudatta a HVG.
Vizuál hír

Átadták a magyar származású művészeket díjazó Szervátiusz Jenő-díjat

A kárpát-medencei születésű magyar alkotókat elismerő Szervátiusz Jenő Alapítvány díját idén a kárpátaljai Homoki Gábor festőművész, rajztanár és a moldvai csángó származású Petrás Alina keramikus, népdalénekes vehette át – tudatta az MTI.
Vizuál premier

Ilyen még nem volt – Online közönségtalálkozó Enyedi Ildikóval

Az országos premier napján, szeptember 23-án egy egészen különleges online, élő, streamelt közönségtalálkozón egyszerre hét mozi nézői beszélgethetnek Enyedi Ildikóval új filmje, A feleségem története vetítése után.
Vizuál hír

Elhunyt Olescher Tamás festőművész

A Munkácsy-díjas festőművészt, díszlettervezőt, perforemert hosszan tartó betegség után, szeptember 14-én, életének 67. évében érte a halál – tudatta családja.
Vizuál kritika

Az emberarcú természet pusztulása – Szurcsik József képeiről

Az Időkép című kiállítás egy sokoldalú és termékeny Munkácsy Mihály-díjas képzőművész elmúlt másfél évtizedének munkáiból válogat. A hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Ház és Könyvtár Galériájában az eltorzított emberi arcok alakváltozatait különféle modorban megjelenítő vásznak, fa tondók és acélszobrok mellett az újabb, (poszt)apokaliptikus hangulatú festmények világába is betekintést nyerhetünk.