Vizuál

Szülinapi dizájncenterrel ünnepel a MODEM

2016.09.20. 13:20
Ajánlom
Adja kölcsön Fábry Sándornak az otthon tárolt, dizájncenterbe illő mütyürjeit és akassza el a showman szavát!

A 10. születésnapját ünneplő debreceni MODEM szeptember 23-án és 24-án minden órában az ötvenes évek egy-egy évére emlékezik. Erősen szubjektív tárlatvezetést tart többek közt Soma Mamagésa A szabadság szigete című kiállításhoz kapcsolódva, fe Lugossy László, Ferenczi Károly és Gergye Krisztián pedig performansszal jelentkeznek.

tornasor2

tornasor2

A múzeum emellett szeptember 24-én délig várja az ötvenes évekből származó, a leírás szerint „tartalmában szocialista, formájában nemzeti” dísztárgyakat, relikviákat, sőt műveket. A maximum 1x1 méteres dobozba csomagolt, egy ember által felemelhető tárgyakat névvel és telefonszámmal lehet leadni a MODEM kávézójában vagy a ruhatárban és a következő héten vissza is kapja a tulajdonos.

A beérkező tárgyak felhasználásával a humorista szombaton 16 órakor tart rögtönzött dizájncentert a múzeum 2008-ban nyílt szocreál, Hétköznapi kommunizmus és Hogyan tovább, Oroszország? című kiállításaihoz kapcsolódva.

A születésnapra tekintettel pénteken ingyenesen tekinthetőek meg a múzeum tárlatai, szombaton pedig 600, illetve 300 forintos "ünnepi" áron. A részletes program a www.modemart.hu oldalon található.

Programkereső

Legolvasottabb

Könyv

Ők kapják idén a Baumgarten-emlékdíjat

Harmadik alkalommal jelentették be a Kukorelly Endre kezdeményezésére létrehozott elismerés díjazottjait. A teljes egészében közösségi adományokból finanszírozott Baumgarten-emlékdíjak átadására a vírushelyzet miatt később kerül sor.
Klasszikus

Kicsoda Oksana Lyniv, Itália első női zeneigazgatója?

A napokban kezdte meg a munkát a bolognai operaházban az ukrán Oksana Lyniv, aki az első női zeneigazgató Olaszországban. Neve a magyar közönségnek is ismerős lehet, hiszen járt már nálunk.
Színház

Anatolij Vasziljev osztályvezető lesz az SZFE-n

A világhírű orosz alkotó a színházrendező szakos hallgatók osztályvezetőjeként érkezik az intézménybe – közölte a Színház- és Filmművészeti Egyetem.
Könyv

Nyáry Krisztián tiltott szerelmekről ír

Február 14-én különleges kötet jelenik meg a Corvina Kiadó gondozásában. A Tiltott irodalom – Klasszikus irodalmi művek az azonos neműek közötti szerelemről című antológia a „Nem kötelező” sorozat második darabjaként kerül a könyvesboltok polcaira.
Színház

Némafilmek színházi köntösben

Egyedülálló produkció a színházi palettán: egy néma, fekete-fehér előadás, amely zenével és különlegesen izgalmas, a némafilmek stílusát idéző játékkal mesél, s közben a néző fantáziáját használja eszközként ahhoz, hogy kibontakozzon egy egyszerre mulatságos és megindító történet.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál ajánló

„Járt-e Cecile a Török utcában?” - film készült a Kék rókából 

A megújuló Duna televízióban látható először Herczeg Ferenc legnépszerűbb művéből, a Kék rókából készült egészestés romantikus játékfilm. Pacskovszky József filmes adaptációja a '30-as évek Budapestjén játszódó izgalmas szerelmi történet közepébe, egy „modern házassági sokszögbe" repít vissza.
Vizuál gyász

Elhunyt Ricardo Bofill spanyol sztárépítész

A posztmodern mesterének tartott sztárépítészt 82 éves korában, pénteken, Barcelonában érte a halál.
Vizuál videó

Online nézhető az utóbbi évek egyik legszebb hazai természetfilmje

Tavaly került a mozikba Fehér Zoltán hazánk vadvizeit bemutató filmje, a Vad víz – Aqua Hungarica melyet most már otthonról is megtekinthet a közönség.
Vizuál hír

Még mindig kevés a nő a filmes szakemberek között

A filmrendezők kevesebb mint negyede nő az európai filmgyártásban - mutatott rá legújabb jelentésében az Európai Audiovizuális Megfigyelőközpont. A filmes szakemberek körében a legkevesebb nő éppen a zeneszerzők között található.
Vizuál hír

François Ozon új filmjével nyit a Berlinale

Élőben, de szigorú biztonsági megszorításokkal rendezik meg az idei Berlinalét. A nemzetközi filmfesztivál szakmai programja 6 napra rövidül, a mozikban felére csökkentik a nézőszámot, a vörös szőnyeges bevonulásokon csak a sajtó munkatársai vehetnek majd részt.