Vizuál

Szülinapi dizájncenterrel ünnepel a MODEM

2016.09.20. 13:20
Ajánlom
Adja kölcsön Fábry Sándornak az otthon tárolt, dizájncenterbe illő mütyürjeit és akassza el a showman szavát!

A 10. születésnapját ünneplő debreceni MODEM szeptember 23-án és 24-án minden órában az ötvenes évek egy-egy évére emlékezik. Erősen szubjektív tárlatvezetést tart többek közt Soma Mamagésa A szabadság szigete című kiállításhoz kapcsolódva, fe Lugossy László, Ferenczi Károly és Gergye Krisztián pedig performansszal jelentkeznek.

tornasor2

tornasor2

A múzeum emellett szeptember 24-én délig várja az ötvenes évekből származó, a leírás szerint „tartalmában szocialista, formájában nemzeti” dísztárgyakat, relikviákat, sőt műveket. A maximum 1x1 méteres dobozba csomagolt, egy ember által felemelhető tárgyakat névvel és telefonszámmal lehet leadni a MODEM kávézójában vagy a ruhatárban és a következő héten vissza is kapja a tulajdonos.

A beérkező tárgyak felhasználásával a humorista szombaton 16 órakor tart rögtönzött dizájncentert a múzeum 2008-ban nyílt szocreál, Hétköznapi kommunizmus és Hogyan tovább, Oroszország? című kiállításaihoz kapcsolódva.

A születésnapra tekintettel pénteken ingyenesen tekinthetőek meg a múzeum tárlatai, szombaton pedig 600, illetve 300 forintos "ünnepi" áron. A részletes program a www.modemart.hu oldalon található.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Klasszikus

Fellélegzés címmel jön a Fesztivál Akadémia Budapest augusztusban

Az idei komolyzenei fesztivált augusztus 20. és 30. között rendezik meg a Zeneakadémián és más budapesti helyszíneken hatvan magyar művész részvételével.
Plusz

Mihelyt vége a veszélyhelyzetnek, nyithatnak a színházak, a mozik, a múzeumok

Ezt Gulyás Gergely jelentette be a mai Kormányinfón. A Parlament június 16-án szavaz a veszélyhelyzet megszűnéséről.
Plusz

Ezt a törvényt csak a gyerekek kárára lehet meghozni – Művészek az örökbefogadásról

Öt ismert művész emelte fel a szavát a kormány új törvényjavaslata ellen, amely nem tenné kötelezővé, hogy az örökbefogadó szülők tanfolyamon készüljenek fel az örökbefogadásra.
Klasszikus

Miért szép a cselló? Márkus Ágnes válaszol

Hangszertár című sorozatunkban ezúttal a csellót mutatjuk be Márkus Ágnes segítségével, aki Saint-Saëns egy jól ismert műrészletét is előadja.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál magazin

Kincsek Kolozsvárról

Lengyel Beatrix, a Magyar Nemzeti Múzeum történész-muzeológusa ezúttal egy tisztes polgári vállalkozót, Kolozsvár egykori társas életének fontos alakját idézi meg: az első könyvkiadót Erdélyben, aki honoráriumot fizetett a szerzőinek.
Vizuál Film

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Vizuál Film

Az egzotikus filmek magyar mestere - Korda Zoltán

Az angol filmipart meghatározó Korda fivérek egyike, a négy Oscar-díjra jelölt A dzsungel könyve alkotója. A bagdadi tolvaj című filmjükből a Disney Aladdin című rajzfilmje és A csillagok háborúja is merített. A filmrendező, producer 1895. június 3-án született.
Vizuál online

Próbáld ki a tudásod a Nemzeti Múzeum Trianon 100 kvízeivel!

Bár a múzeum kapui még mindig zárva tartanak, a Nemzeti Múzeum a virtuális térben továbbra is tartja a kapcsolatot látogatóival, határon innen és túlról. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából egy helyre gyűjtötték a témához kapcsolódó online tartamalmainkat, kvízeinket és játékos feladataikat.
Vizuál magazin

Hatszor nősült az egyik leghíresebb agglegényt alakító színész

A még kardigánjaiban is hódító angolt Szexi Rexinek becézték a lapok. Hasonlóan ironikus, hogy legismertebb alakításai között több musical is van, pedig saját bevallása szerint alig pár hangot tud énekelni. Rex Harrison neve egybe forrt a My Fair Lady Higgins professzorával.