Vizuál

Szülinapi dizájncenterrel ünnepel a MODEM

2016.09.20. 13:20
Ajánlom
Adja kölcsön Fábry Sándornak az otthon tárolt, dizájncenterbe illő mütyürjeit és akassza el a showman szavát!

A 10. születésnapját ünneplő debreceni MODEM szeptember 23-án és 24-án minden órában az ötvenes évek egy-egy évére emlékezik. Erősen szubjektív tárlatvezetést tart többek közt Soma Mamagésa A szabadság szigete című kiállításhoz kapcsolódva, fe Lugossy László, Ferenczi Károly és Gergye Krisztián pedig performansszal jelentkeznek.

tornasor2

tornasor2

A múzeum emellett szeptember 24-én délig várja az ötvenes évekből származó, a leírás szerint „tartalmában szocialista, formájában nemzeti” dísztárgyakat, relikviákat, sőt műveket. A maximum 1x1 méteres dobozba csomagolt, egy ember által felemelhető tárgyakat névvel és telefonszámmal lehet leadni a MODEM kávézójában vagy a ruhatárban és a következő héten vissza is kapja a tulajdonos.

A beérkező tárgyak felhasználásával a humorista szombaton 16 órakor tart rögtönzött dizájncentert a múzeum 2008-ban nyílt szocreál, Hétköznapi kommunizmus és Hogyan tovább, Oroszország? című kiállításaihoz kapcsolódva.

A születésnapra tekintettel pénteken ingyenesen tekinthetőek meg a múzeum tárlatai, szombaton pedig 600, illetve 300 forintos "ünnepi" áron. A részletes program a www.modemart.hu oldalon található.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál múzeumok éjszakája

Múzeumban eddig soha nem látott Munkácsy-kép Szegeden

Az Egy tál meleg leves című festmény egy magángyűjtemény része. Egyelőre csupán a Múzeumok Éjszakáján láthatja a közönség.
Vizuál kulisszatitkok

„Itt mindenki beavatott lesz”

Interjú Turnai Tímeával, a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményvezetőjével, a Kulisszatitkok, színház kívül-belül tárlat és programsorozat kurátorával.
Vizuál múzeumok éjszakája

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Vizuál india

Nézze élőben, hogy készül egy festmény!

Egész héten a Hopp Ferenc Múzeum kertjében fest Abhishék Szingh indiai művész, aki nemcsak szívesen veszi a látogatókat, de be is vonja őket az alkotásba.
Vizuál plakát

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.