Vizuál

Technosensual - a jövő divatja Bécsben

2012.06.20. 08:28
Ajánlom
Zenélő, a színüket változtató, a viselőjük bájait felfedő vagy éppen eltakaró intelligens ruhadarabokból nyílt ingyenes kiállítás június 14-én a quartier 21-ben, Bécsben. Az elektronikus textíliákat és viselhető technológiákat szeptember elejéig lehet még kipróbálni.

Divatot és technológiát kombinál a bécsi MuseumsQuartierban található freiraum quartier 21 International legújabb kiállítása, a Technosensual. Where fashion meets technology. A LED-ekkel vagy szenzorokkal felszerel Smart-textíliák és más teljesen új fejlesztésű anyagok a lehetőségek tárházát nyitják meg a kortárs divattervezők előtt.

Ricardo O'Nascimento Paparazzi Lover nevű kreációja például a fényképezőgépek vakujára reagál, Bogomir Doringer és Rein Vollenga ferrofluid-alapú munkája pedig folytonos alakváltoztatásban van a mágnesességtől. Ying Gao Playtime-ja nemcsak mozog, de fel is gyulladnak rajta a fények, ha valaki közelít hozzá, Graham Smith Morphogenic-je pedig stílszerűen a színét változtatja. A Studio Roosegaarde Intimacy 2.0 elnevezésű munkája egy, az átlátszóságát változtató fóliából készült, ami így felfedi vagy éppen eltakarja viselőjét.

A kiállításon látható még Lucy McRae Swallowable Parfum és Peristaltic Skin Machine című videója is. A magát testépítészként definiáló művésznő szoborként használja az emberi testet, aminek a felületét különböző hétköznapi anyagokkal változtatja futurisztikussá. Szintén az emberi testtel játszik Bart Hess is, akinek Mutants című videójában a látogatók maguk irányíthatják a mutáns személy magatartását.

Az egészen szeptember 2-ig ingyen látogatható Technosensual szerves része a MuseumsQuartier Summer of Fashion im MQ című programjának, ami a legkülönbözőbb szempontokból járja körbe a divat témáját. Kiállításokon, filmvetítéseken, performanszokon, divatbemutatókon, vitaesteken és tárlatvezetéseken keresztül válik mindenki számára megélhetővé a divat.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Klasszikus

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Tánc

Carlos Acosta balettigazgató lett

A kubai utcagyerekből generációja egyik legkiemelkedőbb művészévé avanzsált táncost választották a Birmingam Royal Ballet új balettigazgatójának.
Vizuál

Mégsem Klimt-domborművet találtak Budapesten?

Két Klimt-szakértő szerint nem Gustav Klimt munkája az a Budapesten talált dombormű, amelyet kedden mutattak be a Magyar Belsőépítész Egyesület közgyűlésén - írta a The Art Newspaper.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál bécs

Másfél évre bezár a bécsi Freud Múzeum

A népszerű osztrák kiállítóhely egy nagyszabású felújítás miatt már csak február 28-ig látogatható.
Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Vizuál ludwig múzeum

Szavazzon, hogy a Ludwig múzeumé legyen a legjobb kiállítás díja!

A Global Fine Art Awards (GFAA) 2019 díjra A Permanens Forradalom. Mai ukrán képzőművészet című válogatást jelölték 31 ország további 93 nomináltjával együtt. Január 27-ig a közönség is szavazhat az egyik díjra.
Vizuál hír

Mégsem Klimt-domborművet találtak Budapesten?

Két Klimt-szakértő szerint nem Gustav Klimt munkája az a Budapesten talált dombormű, amelyet kedden mutattak be a Magyar Belsőépítész Egyesület közgyűlésén - írta a The Art Newspaper.
Vizuál ajánló

Februárban kerül a mozikba Bud Spencer életrajzi filmje

Hatvan év után a magyar alkotás az első portréfilm, amely Bud Spencer egész életét feldolgozza és bemutatja azt az arcát, amelyet a filmjeiből nem ismerhettünk.