Vizuál

Technosensual - a jövő divatja Bécsben

2012.06.20. 08:28
Ajánlom
Zenélő, a színüket változtató, a viselőjük bájait felfedő vagy éppen eltakaró intelligens ruhadarabokból nyílt ingyenes kiállítás június 14-én a quartier 21-ben, Bécsben. Az elektronikus textíliákat és viselhető technológiákat szeptember elejéig lehet még kipróbálni.

Divatot és technológiát kombinál a bécsi MuseumsQuartierban található freiraum quartier 21 International legújabb kiállítása, a Technosensual. Where fashion meets technology. A LED-ekkel vagy szenzorokkal felszerel Smart-textíliák és más teljesen új fejlesztésű anyagok a lehetőségek tárházát nyitják meg a kortárs divattervezők előtt.

Ricardo O'Nascimento Paparazzi Lover nevű kreációja például a fényképezőgépek vakujára reagál, Bogomir Doringer és Rein Vollenga ferrofluid-alapú munkája pedig folytonos alakváltoztatásban van a mágnesességtől. Ying Gao Playtime-ja nemcsak mozog, de fel is gyulladnak rajta a fények, ha valaki közelít hozzá, Graham Smith Morphogenic-je pedig stílszerűen a színét változtatja. A Studio Roosegaarde Intimacy 2.0 elnevezésű munkája egy, az átlátszóságát változtató fóliából készült, ami így felfedi vagy éppen eltakarja viselőjét.

A kiállításon látható még Lucy McRae Swallowable Parfum és Peristaltic Skin Machine című videója is. A magát testépítészként definiáló művésznő szoborként használja az emberi testet, aminek a felületét különböző hétköznapi anyagokkal változtatja futurisztikussá. Szintén az emberi testtel játszik Bart Hess is, akinek Mutants című videójában a látogatók maguk irányíthatják a mutáns személy magatartását.

Az egészen szeptember 2-ig ingyen látogatható Technosensual szerves része a MuseumsQuartier Summer of Fashion im MQ című programjának, ami a legkülönbözőbb szempontokból járja körbe a divat témáját. Kiállításokon, filmvetítéseken, performanszokon, divatbemutatókon, vitaesteken és tárlatvezetéseken keresztül válik mindenki számára megélhetővé a divat.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Színház

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál videó

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.
Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.