Vizuál

Testi-lelki-szellemi felüdülés a Meditációs hely című tárlat kísérőrendezvényein

2023.06.08. 13:45
Ajánlom
Május 12-én megnyílt a Meditációs hely című kiállítás a Pesti Vigadóban, amely keretein belül Diénes Attila szobrászművész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők június 25-ig. A tárlathoz kapcsolódóan júniusban három kísérőrendezvény várja a látogatókat.

Az alábbi cikk szponzorált tartalom, nem a Fidelio szerkesztőségének tagjai írták.

Teljes élet

Június 12-én 18 órától Teljes élet – meditáció címmel, vezetett meditációval egybekötött tárlatnézésen lehet részt venni. A program célja, hogy a résztvevő tisztán nézhessen a művészeti alkotásra. A 90 perces foglalkozást Kósa Zoé és Kiss Ádám tartja. A programon csak előre megváltott jeggyel lehet részt venni.

Jegyvásárlás ezen a linken

Teljes_elet_meditacio-133042.jpg

Teljes élet – meditáció tárlatnézés a Pesti Vigadóban (Fotó/Forrás: Pesti Vigadó)

Jóga és Meditáció

A június 19-én 18:30-tól kezdődő Jóga és Meditáció program egyensúlykeresésre hívja az érdeklődőket jóga gyakorlatokon és meditáción keresztül. A kísérőrendezvényen Horváth Luca okleveles hatha és yin jóga oktató segít elmélyíteni a test és elme kapcsolatát a belső egyensúly megtalálása érdekében, kapcsolódva a szobrokkal és a természet elemeivel. A 90 perces rendezvényen a maximum létszám 20 fő. A programon csak előre megváltott jeggyel lehet részt venni.

Jegyvásárlás ezen a linken

Jogaesmeditacio-133043.jpg

Jóga és Meditáció program a Pesti Vigadóban (Fotó/Forrás: Pesti Vigadó)

Finisszázs

Június 23-án 17 órától Diénes Attila, Munkácsy-díjas szobrászművész válogatott műveit és művészi hitvallását személyesen mutatja be a Meditációs hely című kiállítása finisszázsaként – alkotói tárlatvezetés keretében – a Vigadó Galéria földszinti és alsó szinti kiállítótereiben. A rendezvényen, a kiállításra érvényes belépőjeggyel lehet részt venni.

Jegyvásárlás ezen a linken

Finisszazs-133043.jpg

Diénes Attila Meditációs hely című tárlatának finisszázsa (Fotó/Forrás: Pesti Vigadó)

A díjmentes Pesti Vigadó Klubkártyával rendelkezőknek 3% kedvezményt biztosítanak a programok árából.

Támogatott tartalom

Fejléckép: Teljes élet – meditáció tárlatnézés a Pesti Vigadóban (Fotó/Forrás: Pesti Vigadó)

„A szobor átszellemült anyag

Kapcsolódó

„A szobor átszellemült anyag" – Diénes Attila kiállítása a Pesti Vigadóban

A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozata a Meditációs hely című tárlattal tiszteleg a nyolcvanéves alkotó munkássága előtt.

Pesti Vigadó

A Pesti Vigadó minden korban a társasági élet központi helyszíneként működött.

Otthonául szolgált Strauss, Liszt, Erkel, Wagner, Bartók, Dohnányi koncertjeinek, a Pesti Műegylet által szervezett első hazai kiállításnak, az első népképviseleti országgyűlésnek ugyanúgy, mint Bleriot XI-es repülőgépe bemutatásának vagy az aktuális korszak legnépszerűbb báljainak.

2014 óta az épület fenntartását és üzemeltetését a Magyar Művészeti Akadémia, mint tulajdonos megbízásából a Pesti Vigadó Nonprofit Kft. biztosítja, amelynek célja továbbra is fenntartani, és megőrizni a közönség számára e kulturális sokféleséget és a magas művészeti színvonalat.

Az elmúlt években megvalósult rendezvények minősége és a látogatottsági adatok azt bizonyítják, hogy sikerült ismét a magyarországi kulturális és turisztikai életben korábban méltán elfoglalt pozíciójába visszahelyezni a Főváros szívében található Pesti Vigadót!

Legolvasottabb

Tánc

Abbahagyja a balettet, és búcsúzik a színpadtól Leblanc Gergely

A 31 éves balettművész az Operaház videójában beszélt arról, hogy elbúcsúzik a színpadtól, és a továbbiakban a háttérben fogja segíteni a Magyar Nemzeti Balett munkáját.
Könyv

Megmenekülhet Esterházy Péter egykori otthona

Alkotóházként születhet újjá a 2016-ban elhunyt Kossuth- és József Attila-díjas író egykori, rómaifürdői családi háza.
Színház

Mindig van egy hajnal a konyhában – beszélgetés Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal

Valódi érzelmi hullámvasutat kínál a nézőknek a Rózsavölgyi Szalon április közepén bemutatott, Bármit mondhatsz című előadása, amelyben egy negyvenes házaspár próbálja tisztázni sok-sok év alatt felgyülemlett sérelmeiket egy reggelbe nyúló beszélgetés során. A két főszereplővel, Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal beszélgettünk.
Klasszikus

Balázs Jánost, Harcsa Veronikát és Fischer Ivánt is elismerték az első alkalommal átadott Bartók Rádió Zenei Díjjal

A Bartók Rádió a tavalyi év kiemelkedő zenei teljesítményeinek elismeréseképpen először adta át díjait. A nagyszabású díjkiosztót a Bartók Rádió és a Duna május 25-én, az M5 kulturális csatorna május 26-án tűzi műsorra.
Klasszikus

Bach-estre készül Ránki Dezső és az Anima Musicae

A sűrű májusi koncertszezon igazi különlegességet tartogat még a hónap végére is: a Klukon Edit, Ránki Dezső és Ránki Fülöp által megálmodott Csönd-zsák koncertek 14. hangversenyén J. S. Bach négy zongoraversenye csendül fel az Anima Musicae Kamarazenekarral közösen.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

A Molnár Judit Lilla–Török Krisztián alkotta páros nyerte az idei Esterházy Art Dating pályázatot

Idén tavasszal tíz kurátor és húsz képzőművész ismerkedett egymással az Esterházy Art Dating során. A párosok végül bemutatták terveiket a kuratórium előtt, akik a Molnár Judit Lilla–Török Krisztián alkotta páros kiállításkoncepcióját találták a legkiemelkedőbbnek.
Vizuál ajánló

Trópusi depresszió – Kudász Gábor Arion fotókiállítása Szentendrén

Befejezetlen épületek, soha meg nem nyitott vasútvonalak, növényzet által benőtt romok, különös pózokban megfagyott emberek és csoportok. Kudász Gábor Arion vietnámi utazásának fotóanyagából nyílt kiállítás a szentendrei Vajda Múzeum PhotoLab kiállítóterében.
Vizuál magazin

Miért kellett saját példaképe elől az asztal alá rejtőznie Lars von Triernek?

Soha ne találkozz a hőseiddel, tartja a régi mondás. Úgy látszik, van, aki komolyan is gondolja ezt: a dán filmművészet egyik legnagyobb alakja ugyanis szó szerint elbújt, hogy elkerülje a találkozást – az amerikai filmművészet szintén egyik legnagyobb alakjával.
Vizuál hír

Enyedi Ildikó megkezdte új filmje, a Csendes barát forgatását

A németországi helyszínek felvétele után május 28-án Magyarországon folytatódik Enyedi Ildikó legújabb filmjének forgatása. A most készülő, szerzői alkotás érzelmes utazás az időn keresztül, némi humorral fűszerezve.
Vizuál hír

Csütörtöktől vasárnap estig több ifjúsági film ingyen nézhető a FILMIO-n gyereknap alkalmából

A magyar filmek streaming platformja május utolsó hétvégéjén ingyenesen elérhetővé tesz olyan közönségkedvenc, kiváló minőségben felújított magyar filmklasszikusokat, mint a Keménykalap és krumpliorr vagy a Szeleburdi vakáció.