Vizuál

Tévében az Oscar-díjas Deák Kristóf új filmje

2019.12.20. 11:05
Ajánlom
A két ünnep között a Duna tévé vetíti a rendező első egészestés filmjét A premieren a film szereplői és alkotói mellett Szüts Miklós festőművész is részt vett: az ő családjának története ihlette a mozit. 

Hétfőn mutatták be a Corvin moziban az Oscar-díjas Deák Kristóf első egész estés televíziós filmjét. A Foglyok történetének ihletője is megjelent a film díszbemutatóján.

A Foglyokat december 28-án este 19.40-kor tűzi műsorára a Duna televízió. 

A film igaz történet alapján készült: Szüts Miklós festőművész gyerekkori emlékei ihlették. A sztorira a forgatókönyvíró, Vörös András bukkant rá, amikor a korszak eseményeit kutatta az átlagember szemszögéből, és megtalálta az interneten azt a videót, amelyben Szüts Miklós édesanyja meséli el ezt a rendkívüli családi történetet. Ezután levéltárakban végzett kutatások segítségével egészítette ki

az egyre abszurdabb fordulatokban bővelkedő eredeti történetet, amely olyan kalandos volt, hogy a forgatókönyv írása során több mindent kellett elhagyni belőle, mint hozzátenni.

A premier után a rendező Szüts Miklóst is a színpadra hívta, és köszönetet mondott neki, hogy filmet készíthetett ebből a különleges visszaemlékezésből.

Foglyok-Asztaltarsasag-155502.png

Deák Kristóf: Foglyok

A történet szerint 1951-ben Budapesten egy átlagos család élete a feje tetejére áll, amikor

hajnalban a hatalom képviselői toppannak be hozzájuk – ám kitelepítés helyett beköltöznek, a saját lakásukban ejtve foglyul a családot.

És mindenki mást, aki csak az ajtóhoz merészkedik… Telnek a napok, magyarázat nincs, az egyre abszurdabb összezártság, a titkok és a félelem pedig lassan kikezdik a lakás foglyainak idegeit.

December 16-án mutatták be a Corvin moziban Deák Kristóf filmjét, a Foglyokat. A díszpremieren részt vettek a film szereplői: Szamosi Zsófia, Sodró Eliza, Csőre Gábor, Jászberényi Gábor, Lengyel Ferenc, Molnár Levente és Vasvári Emese, valamint a rendező Deák Kristóf, a forgatókönyvíró Vörös András, a zeneszerző Balázs Ádám, a vágó Csillag Mano, az operatőr Gózon Francisco és a producerek, Dreissiger László és Osváth Gábor.

A Foglyokat december 28-án, szombaton este 19.40-kor mutatja be a Duna Televízió, utána egy héten át a MédiaKlikk felületén is elérhető lesz.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Rudolf Péter ismertette a Vígszínház következő évadának terveit

A Vígszínház új igazgatója kilenc bemutatót tervez, köztük egy zenés produkció premierjét az intézmény alapításának 125-dik évfordulója alkalmából, jövő májusban.
Klasszikus

Boros Misi és Balázs-Piri Soma a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövetei lettek

Boros Misi és Balázs-Piri Soma zongoristák, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató korcsoportgyőztesei kapták meg elsőként az elismerést.
Klasszikus

Átadták a megújult Beethoven Emlékmúzeumot Martonvásáron

A Beethoven-emlékév keretében átadták a megújult Beethoven Emlékmúzeumot és a Brunszvik-kert új szökőkútját pénteken a Fejér megyei Martonvásáron.
Vizuál

Marilyn Monroe és Coco Chanel fotósának kiállítása

A Mai Manó Ház 2020. június 20-án nyíló fotókiállításának a világhírű Douglas Kirkland a szerzője, alkotásai az elmúlt fél évszázad hollywoodi hírességeinek és popkultúrájának egyedülálló kincsestára.
Klasszikus

Újra zene tölti meg Budapest számos közterét

Hatodik évadát kezdi a Zenélő Budapest: a július 2-án induló programsorozaton a szervezők mintegy 200 minikoncerttel készülnek 8 közkedvelt budapesti helyszínen.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál ajánló

Három kiállítással készül a nyitásra a Ludwig Múzeum

A koronavírus okozta helyzet miatt szükséges több hónapos kényszerű zárva tartást követően augusztus 20-án újra megnyitja kapuját a Ludwig Múzeum.
Vizuál Film

Hét kedvenc Walter Matthau vígjátékunk

Ezt a hét filmet bármikor újranéznénk. Szubjektív lista szigorúan időrendben és nem rangsorolva – hisz utóbbi gyakorlatilag lehetetlen. Az apropó pedig: húsz éve, 2000. július 1-jén hunyt el az Oscar-díjas amerikai színész, a 20. század népszerű filmkomikusa, Walter Matthau.
Vizuál gyász

Elhunyt Carl Reiner amerikai színész és rendező

A kilencvennyolc éves művészt többek között a George Clooney főszereplésével készült Ocean's-filmek Saul Bloomjaként ismerhette a magyar közönség.
Vizuál galéria

Marilyn Monroe és Coco Chanel fotósának kiállítása

A Mai Manó Ház 2020. június 20-án nyíló fotókiállításának a világhírű Douglas Kirkland a szerzője, alkotásai az elmúlt fél évszázad hollywoodi hírességeinek és popkultúrájának egyedülálló kincsestára.
Vizuál hír

Rendkívüli támogatás fotósoknak a Hemző Alapítványtól

A járványhelyzet, például a rendezvények elmaradása a szervezők és a művészek mellett a fotósokat is rosszul érintette. A Hemző Károly Alapítvány a zavartalan alkotómunka biztosítására hat fotográfust részesít egyszeri támogatásban.