Vizuál

Tízéves a Raiffeisen Galéria

2010.10.25. 11:01
Ajánlom
Kereken egy évtizede nyílt meg a Raiffeisen Bank Duna-parti székházában az azóta is folyamatosan működő galéria, mely az évek során az egyik legnagyobb támogatója, és mértékadó fóruma lett a hazai kortárs képzőművészetnek. Tekintse meg november 3-tól Halas István kiállítását a Raiffeisen Galériában!

A bank által felkért neves kurátoroknak köszönhetően, a Raiffeisen Galéria immáron tíz éve következetes irányvonalat képvisel és az egyik legnagyobb támogatója, mértékadó fóruma lett a hazai kortárs képzőművészetnek.

A galériában, évi 5-6 alkalommal, a magyar kortárs képző- és fotóművészek legjobbjaitól állít ki. A bankszékház kiállító terében többek között olyan művészek munkáit tekinthette meg a művészetszerető közönség mint El Kazovszkij, Bukta Imre vagy Bernát András.

Hatvan művész mintegy 1700 kiállított alkotása a Galériában, közel száz művész 287 alkotása a bank gyűjteményében - ha pusztán a számok tükrében kellene mérleget vonnunk, ezt is írhatnánk. A felsorolás oldalakat töltene meg, köszönhetően annak, hogy a Raiffeisen Galéria folyamatosan teret ad a legmodernebb művészeti áramlatoknak és az új tehetségeknek.

A banknak a Raiffeisen Galériával elért tízéves sikertörténetét azonban az a tény is jellemzi, hogy egyike azon kevés gazdasági társaságnak, amely következetesen magas művészi színvonalon szervez kiállításokat. A Raiffeisen progresszív művészetszemléletét, és a művészek körében való elismertségét mi sem tükrözi jobban, mint hogy mára már több művész is hely-specifikusan, a banki kiállító tér adottságait figyelembe véve készíti munkáit.

Hasonló hozzáállás eredménye az is, hogy a bank gyűjteménye komoly pozíciót foglal el a budapesti intézményi anyagok között. A gyűjteményt még a bécsi Magyar Kulturális Intézet is meghívta egy kiállításra, ami nemcsak a kortárs magyar művészet számára jó hír, de annak is bizonyítéka, hogy a Raiffeisen példaértékűen vette ki a részét az utóbbi tíz évben a magyar gazdasági szféra kulturális szerepvállalásából.

November 3-tól tekintse meg Halas István kiállítását a kortárs magyar képzőművészetnek immár 10 éve otthont adó Raiffeisen Galériában! 

A kiállításokról bővebben erre a linkre kattintva tájékozódhatnak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál plakát

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.
Vizuál színész

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál frida kahlo

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Vizuál pályázat

Indul a második Budapest Art Mentor Képzőművészeti Program

Július 7-ig lehet jelentkezni az ősszel induló képzésre, ahol a képzőművészeknek személyre szabott segítséget nyújtanak karrierjükben.
Vizuál pesti vigadó

Kulisszatitkok – színház kívül-belül

Csoportos tárlat és programsorozat 70 színházi iparművész 150 különleges alkotásával a Vigadó Galériában.