Vizuál

Új előzetest kapott a következő Star Wars-sorozat

2022.08.04. 10:15
Ajánlom
Látványos és akciódús sorozatnak ígérkezik az eddigi látottak alapján a Disney+ következő Star Wars-sorozata, az Andor, amely a Zsivány Egyes előtt történteket dolgozza fel. A készítők a speciális effektek háttérbe szorításával új vizuális élményt ígérnek.

Szeptemberben debütál a Star Wars-univerzum következő darabja, az Andor. A Diego Luna főszereplésével készült sorozat már előzetest is kapott, amely alapján annyi már biztosan kijelenthető, hogy látványos produkcióra kell számítanunk.

A Disney+ eredetileg augusztus végére tervezte a bemutatót, mostanra azonban kiderült, hogy csúsztatniuk kell a premiert.

Szeptember 21-én azonban rögtön három epizód elérhetővé válik a szolgáltatónál.

A sorozat a 2016-ban bemutatott, az eddigi egyik legjobb spin-off, a Zsivány Egyes című film cselekménye előtt játszódik majd, vagyis a Halálcsillag terveinek elrablását megelőző időszakot mutatja be. A főhősünk a címszereplő Cassian Andor, akit a korábbiakban mindenre elszánt kémként ismerhettünk meg. A mostani sorozat az ő életét követi nyomon: látjuk, miként pusztítják el szülőbolygóját, hogyan talál magának új otthont egy másik planétán, amelynek lakosai egyre radikálisabban lépnének fel a zsarnok Birodalom ellen.

A készítők ráadásul azt ígérik,

az Andor látványvilága az eddigiekhez képest meglehetősen realisztikus lesz, mivel az korábbi Star Wars-sorozatokkal ellentétben valós helyszíneken forgattak a speciális effektek helyett.

Ahol pedig ez nem volt kivitelezhető, ott épített díszletet használtak.

Az első évad várhatóan 12 epizódból áll majd, a tervek szerint a 2023-ban érkező második szezon szintén ugyanennyi résszel zárja le a történetet. A sorozatban felbukkan majd mások mellett Forrest Whitaker, illetve az a Stellan Skarsgård is, aki éppen Magyarországon van a Dűne második részének forgatása miatt.

Fejléckép: Jelenet az Andor című sorozatból (Fotó/Forrás: Youtube)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

„Ha az ember idős, már sokkal szabadabb” – születésnapi interjú a 80 éves Vidovszky Lászlóval

Nemrég ünnepelte nyolcvanadik születésnapját, március 2-án pedig a Zeneakadémia is koncerttel köszönti Vidovszky László Kossuth-díjas zeneszerzőt. A jeles alkalom apropóján pályája indulásairól, zeneszerzői motivációiról és alapelveiről kérdeztük a komponistát.
Színház

Átadták a Kortárs Magyar Dráma-díjat: Pintér Béla és Horváth János Antal az idei kitüntetettek

A Radnóti Zsuzsa dramaturg alapította elismerést idén Pintér Béla érdemelte ki több évtizedes munkásságáért és színpadi szövegeiért. Különdíjat kapott Horváth János Antal, a Loupe Színházi Társulás alapítótagja.
Színház

Miért kell eljutni a tragédiáig? – Budaörsön rendezi meg a Hamletet Alföldi Róbert

Megtartották a h.ml.t. című előadás próbáját. Shakespeare drámáját április 20-án mutatják be a Budaörsi Latinovits Színházban, de a premiert még megelőzi egy nyílt próba márciusban, a Színházak Éjszakáján.
Klasszikus

„Egy álmom válik valóra” – interjú Mohai Bálint fagottművésszel

A Concerto Budapest szimfonikus zenekar március 3-i Mozart-napjának nyitókoncertjén csendül fel az örök érvényű mester Esz-dúr sinfonia concertantéja oboára, klarinétra, kürtre és fagottra (K. 297b). Ennek apropóján beszélgettünk az együttes szólamvezetőjével.
Zenés színház

Párkapcsolati dráma színes háttér előtt – A víg özvegy Zürichben

Az operettműfaj megújítójaként is emlegetett ausztrál rendező, Barrie Kosky ezúttal Lehár-műhöz nyúlt. Produkciójában ezúttal sem alkalmazott túl radikális eszközöket, már amennyiben nem tekintjük annak az emberi lélek mélységeit feltáró elemzést.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Ezekkel a kiállításokkal várja idén a látogatókat a Szépművészeti és a Nemzeti Galéria

Az ókori Mezopotámia örökségét bemutató nagyszabású tárlattal, Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója előtt tisztelgő emlékkiállítással, valamint Anna Margit életművéből nyíló tárlattal is készülnek.
Vizuál magazin

KÉP-regény: Legyetek jók, ha tudtok!

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal egy megrázó élményéről számol be, amit húszéves korában, egy javítóintézeti fotózáson élt át.
Vizuál ajánló

Zac Efron pankrátorként tér vissza a mozikba

Márciustól látható a mozikban a Vaskarom című életrajzi dráma, amely az amerikai pankráció leghíresebb családjának történetét mutatja be. Az A24 égisze alatt készült alkotás operatőre Erdély Mátyás volt.
Vizuál kritika

Denis Villeneuve már a tökéletességet ostromolja – megnéztük a Dűne második részét

Az első fejezethez hasonlóan a Dűne: Második rész ugyancsak összművészeti remekmű lett, amelyben a szórakoztatás és a művészi koncepció varázslatos összhangba került. Denis Villeneue nagyeposza egy valódi audiovizuális orgia, amely minden alkotóelemében a tökéletességre törekszik.
Vizuál hír

Ingyenes művészettörténet kurzust indít a Képzőművészeti Egyetem középiskolásoknak

A tanfolyam márciusban indul, és május végéig folyamatosan be lehet kapcsolódni. A fiataloknak csupán regisztrálniuk szükséges a részvételhez.