Vizuál

Új főigazgató az Iparművészeti Múzeum élén

2014.11.10. 16:20
Ajánlom
Cselovszki Zoltánt bízta meg az Iparművészeti Múzeum főigazgatói teendőinek ellátásával az emberi erőforrások minisztere.

Az új főigazgató a megbízatást hétfőn vette át Cseri Miklóstól, a tárca kultúráért felelős helyettes államtitkárától. Cselovszki Zoltán építész augusztus közepéig a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ vezetője volt. Az Iparművészeti Múzeum főigazgatói posztjáról január végén mondott le március 25-i hatállyal az addigi vezető, Takács Imre, mert nem értett egyet a "tudomására jutott kormányzati szándékokkal", például az Esterházy-kincstár kiragadásával az Iparművészeti Múzeum gyűjteményi egységéből, valamint a kelet-ázsiai gyűjtemény Szépművészeti Múzeumba történt áthelyezésével. Az intézmény főigazgatói posztjára kiírták a pályázatot, amelyre nem jelentkezett senki, így az eredménytelenül zárult.

Közben az emberi erőforrások minisztere májusban megbízta Baán Lászlót, hogy a Liget Budapest projekt előkészítésével kapcsolatos feladatok ellátása mellett miniszteri biztosként dolgozza ki egy Ázsiai Művészeti Központ fejlesztési koncepcióját, valamint irányítsa az Iparművészeti Múzeum szakmai, szervezeti és működési megújítását.

Arról, hogy várhatóan Cselovszki Zoltán vezetheti az Iparművészeti Múzeumot, a múlt héten adott hírt a magyarnarancs.hu portál. A cikkben valószínűsítették, hogy mivel az építész Cselovszki Zoltánnak nincs meg a megfelelő végzettsége, hosszú távon megbízott vezetőként irányítja majd a közgyűjteményt. Ez idő alatt elvégzi a múzeumigazgatók számára előírt vezetői tanfolyamot és az elképzelések szerint az intézmény alapítói okiratát is módosítják - írta a portál.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál múzeumok éjszakája

Múzeumban eddig soha nem látott Munkácsy-kép Szegeden

Az Egy tál meleg leves című festmény egy magángyűjtemény része. Egyelőre csupán a Múzeumok Éjszakáján láthatja a közönség.
Vizuál kulisszatitkok

„Itt mindenki beavatott lesz”

Interjú Turnai Tímeával, a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményvezetőjével, a Kulisszatitkok, színház kívül-belül tárlat és programsorozat kurátorával.
Vizuál múzeumok éjszakája

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Vizuál india

Nézze élőben, hogy készül egy festmény!

Egész héten a Hopp Ferenc Múzeum kertjében fest Abhishék Szingh indiai művész, aki nemcsak szívesen veszi a látogatókat, de be is vonja őket az alkotásba.
Vizuál plakát

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.