Vizuál

Új uniós elnökségi tárlat nyílt Brüsszelben

2011.05.02. 08:17
Ajánlom
Látszólag két távoli témát mutat be a Művészet és pénzügyek Európában című kiállítás.

Az Európai Unió magyar soros elnökségének hivatalos rendezvényeként megnyílt Brüsszelben, a Királyi Szépművészeti Múzeumban a Művészet és Pénzügyek Európában című kiállítás. A tárlat 18. századi mesterműveket, mások mellett Franceso Guardi, Léonard Defrance, Hubert Robert, Joseph Vernet és Sir Joshua Reynolds alkotásait vonultatja fel ‒ közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. és Állami Bankok Európai Szövetsége (EAPB) pénteken az MTI-vel. A kiállítás védnöke Andor László magyar uniós biztos és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, a tárlatot a múzeum az EAPB-vel együttműködve rendezi meg.

A megnyitón az EAPB főtitkára, Henning Schoppmann és a múzeum igazgatója, Michel Draguet köszöntötte a vendégeket. Beszédet mondott Baranyay László, az MFB Zrt. elnök-vezérigazgatója is, aki hangsúlyozta: a magyar kormány mélyen hisz abban, hogy az emberi társadalom és a gazdaság csak harmonikusan, egymással összhangban fejlődhet, a társadalom fejlettségét, gondolkodásmódját, lelkiállapotát pedig a művészet tükrözi, gazdagítja, erősíti. 

A tárlat szeptember 4-ig látogatható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál

Réz András: Az utolsó mozielőadás

Nem kell pánikolni, ez az írás nem Peter Bogdanovich azonos című 1971-es filmjének elemzése. És nem is apokaliptikus vízió, amelyben az utolsó mozielőadást a világvége miatt nem követik továbbiak. Hanem Réz András elmélkedik a mozi jövőjéről.
Vizuál ajánló

Csendes áramlat

Idén lenne 85 éves Nagy B. István Munkácsy-díjas festőművész, akinek tiszteletére Csendes áramlat címmel rendezett emlékkiállítást a Pesti Vigadó galériája.
Vizuál banksy

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.
Vizuál forbes

Scarlett Johansson a világ legjobban fizetett színésznője

A Forbes magazin 2018-as listája szerint Angelina Jolie, Jennifer Anniston és Jennifer Lawrence is a legjobban kereső színésznők között vannak.
Vizuál Film

Kalapács alá kerül a világ első filmplakátja

Árverésre bocsátja a Sotheby's a világ első filmplakátját augusztus végén Londonban. A poszterért annyit kell fizetni, amennyi egy kisebb vidéki lakás ára.