Vizuál

Újjászületik a Kenyérgyár

2010.08.22. 14:34
Ajánlom
Új kortárs kiállítóhellyel bővül a Balaton, ráadásul az inkább diszkóiról híres Siófokon. GALÉRIA

Egészen pontosan már most is rendelkezik egy kortárs kiállításoknak helyet adó intézménnyel a város. A 320fok névre hallgató kiállítóhely a volt kenyérgyár területén kapott helyet, ami a jövőben sem lesz másként, sőt, az önkormányzat tovább bővíti a hely lehetőségeit.

Siófok Város Önkormányzata ez év márciusában hirdette meg tervpályázatát, amely célja az volt, hogy a 320°Művészeti, Oktatási és Technikai Központ épületegyüttesét kulturális centrumként hasznosítsák. Ez a hasznosítás azonban túllép a mostani kereteken. A terveknek ugyanis tartalmazniuk kellett egy többfunkciós, rugalmasan átalakítható kiállítóteret, emellett egy galériát és gasztronómiai egységeket.

A pályázók felé további elvárás volt, hogy az épületegyüttes a város ikonikus eleme legyen, ami magas színvonalon látja el a rá kirótt funkciókat, hogy kivitelében is méltó tagja lehessen a kulturális életnek.

A pályázati dokumentációt 74 tervező illetve tervező szervezet vásárolta meg. A tervpályázatra végül 64 pályamű érkezett, melyekből a Bíráló Bizottság négyet díjazott, hármat ajánlott a kiíró felé kiemelt megvételre, hetet pedig megvételre, amely munkákban számos részmegoldást figyelemreméltónak talált. Díjazásra és megvételre a pályázat kiírói összesen 33 millió forintot költöttek.

A terveket két lépésben kívánják megvalósítani. Az első ütem, ami mintegy 6500 nm épület és parkolók kialakítását jelenti, 2010-ig kerül megvalósításra, míg a második ütem az ezt követő, maximum, tíz éven belül.

A 7,5 millió forinttal járó I. díjat Tarnóczky Tamás Attila (Építészkohó Kft.) vihette haza, akinek az épületre vonatkozó terveit megtekinthetik a mellékelt galériában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál banksy

Nem Banksy, hanem a Kétfarkú műve az Orbán-karikatúra

A nap híre, miszerint Banksy Budapesten járt, és rendszerkritikus graffitiben hagyott nyomot, sajnos mégsem igaz.
Vizuál hírek

Úgy tűnik, Banksy megfestette Orbánt

Lehetséges, hogy Budapesten járt a titokzatos, rendszerkritikus falfestményeiről híres Banksy. Erre utal a Dob és Rumbach Sebestyén utca sarkán megjelent, aláírással ellátott graffiti.
Vizuál karlovy vary

Csecsemőrablós magyar road movie debütál Karlovy Vary-ban

Csuja László első nagyjátékfilmje amatőr, de nem ismeretlen szereplőkkel készült - a cseh filmfesztivál után nemsokára a magyar nézők is láthatják!
Vizuál instagram

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Vizuál múzeumok éjszakája

Múzeumban eddig soha nem látott Munkácsy-kép Szegeden

Az Egy tál meleg leves című festmény egy magángyűjtemény része. Egyelőre csupán a Múzeumok Éjszakáján láthatja a közönség.