Vizuál

Újjászületik a Kenyérgyár

2010.08.22. 14:34
Ajánlom
Új kortárs kiállítóhellyel bővül a Balaton, ráadásul az inkább diszkóiról híres Siófokon. GALÉRIA

Egészen pontosan már most is rendelkezik egy kortárs kiállításoknak helyet adó intézménnyel a város. A 320fok névre hallgató kiállítóhely a volt kenyérgyár területén kapott helyet, ami a jövőben sem lesz másként, sőt, az önkormányzat tovább bővíti a hely lehetőségeit.

Siófok Város Önkormányzata ez év márciusában hirdette meg tervpályázatát, amely célja az volt, hogy a 320°Művészeti, Oktatási és Technikai Központ épületegyüttesét kulturális centrumként hasznosítsák. Ez a hasznosítás azonban túllép a mostani kereteken. A terveknek ugyanis tartalmazniuk kellett egy többfunkciós, rugalmasan átalakítható kiállítóteret, emellett egy galériát és gasztronómiai egységeket.

A pályázók felé további elvárás volt, hogy az épületegyüttes a város ikonikus eleme legyen, ami magas színvonalon látja el a rá kirótt funkciókat, hogy kivitelében is méltó tagja lehessen a kulturális életnek.

A pályázati dokumentációt 74 tervező illetve tervező szervezet vásárolta meg. A tervpályázatra végül 64 pályamű érkezett, melyekből a Bíráló Bizottság négyet díjazott, hármat ajánlott a kiíró felé kiemelt megvételre, hetet pedig megvételre, amely munkákban számos részmegoldást figyelemreméltónak talált. Díjazásra és megvételre a pályázat kiírói összesen 33 millió forintot költöttek.

A terveket két lépésben kívánják megvalósítani. Az első ütem, ami mintegy 6500 nm épület és parkolók kialakítását jelenti, 2010-ig kerül megvalósításra, míg a második ütem az ezt követő, maximum, tíz éven belül.

A 7,5 millió forinttal járó I. díjat Tarnóczky Tamás Attila (Építészkohó Kft.) vihette haza, akinek az épületre vonatkozó terveit megtekinthetik a mellékelt galériában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„Zseni volt” – Végső nyugalomra helyezték Kocsár Miklóst

Családja, tisztelői, barátai és pályatársai végső búcsút vettek pénteken Kocsár Miklós Kossuth-díjas zeneszerzőtől a budapesti Farkasréti temetőben.
Tánc

„Ha táncolsz, akkor biztos te is tütüben tolod” – Férfi táncosokat kérdeztünk a nemi sztereotípiákról

A #BoysDanceToo kampány kapcsán kíváncsiak lettünk arra, valóban ki vannak-e téve a férfi táncosok a negatív sztereotípiáknak. Klasszikus balett, modern- és kortárs táncosokat kérdeztünk személyes tapasztalataikról.
Vizuál

Elhunyt Sára Sándor

Életének 86. évében elhunyt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas és Balázs Béla-díjas operatőr, filmrendező, a nemzet művésze, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója  2019. szeptember 22-én.
Színház

A Radnótié a legjobb előadás a kritikusok szerint

Székely Csaba 10 című darabja a legjobb új magyar dráma díját is elhozta, míg a Sebestyén Aba rendezte előadás zenéjét is díjazták a Színikritikusdíj-átadón, ahol a színpadra lépők közösen főzték meg a szakma paprikás krumpliját.
Könyv

Újabb portréfilm készült Nádas Péterről

A tavalyi Nagyon sajnálom után újabb portréfilm mutatja be egyik legnagyobb kortárs prózaírónkat. A Természetes ellenfényt október 3-án mutatják be a Cirko-Gejzírben.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál ajánló

Mozivászonra került a legátfogóbb Degas-kiállítás

Degas - A tökéletesség nyomában címmel a Cambridge-i Fiztwilliam Múzeum átfogó tárlatát mutatja be A tárlatvezetés mozivásznon sorozat legújabb része az Urániában.
Vizuál sorozat

Meglepetésdíjazottak az idei Emmy-n

A színészi kategóriák díjait a kisebb szériák zsebelték be. Azért a Trónok harca búcsúévada sem maradt elismerés nélkül.
Vizuál hír

Sára Sándor ars poeticájának megtestesülése a Feldobott kő - Lugossy László emlékezik

Életének 86. évében vasárnap meghalt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, a nemzet művésze. Lugossy László filmrendező emlékezett rá.
Vizuál galéria

Üvegplasztika, elektrográfia, érmeplasztika - Megnyílt a Bohus művészcsalád kiállítása

Az Ars Sacra Fesztivál részeként folytatódik a Vízivárosi Galéria művészcsaládokat bemutató sorozata. Ezúttal Bohus Zoltán, Lugossy Mária, Bohus Áron és Bohus Réka sajátosan egymásra épülő szellemisége tölti meg a kiállítóteret.
Vizuál gyász

Elhunyt Sára Sándor

Életének 86. évében elhunyt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas és Balázs Béla-díjas operatőr, filmrendező, a nemzet művésze, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója  2019. szeptember 22-én.