Vizuál

Újra Múzeumok Majálisa

2010.05.14. 15:43
Ajánlom
Idén 15. alkalommal ünnepelhetjük a Múzeumok Világnapját a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.

Bár az időjárás ezen a hétvégén (május 15., 16.)sem feltétlenül a szabadtéri programoknak, azért ha tehetjük, kanyarodjunk a Nemzeti Múzeum fele, amely ismét izgalmas programokkal várja a városlakókat a Múzeumok Majálisa alkalmából. A kertben több mint száz múzeum, hetven kézműves és zenei fellépők gondoskodnak majd a tartalmas szórakozásról. S bár hivatalosan május 18-a a Múzeumok Világnapja, több múzeum is különleges programokkal várja a látogatókat. Például a Néprajzi Múzeumban (M)ilyenek a finnek - Finnország magyar szemmel és az Aranyba rejtett arcok - aranymaszkok Ázsiából című kiállításokhoz kapcsolódóan tárlatvezetéssel,  kézműves foglalkozásokkal és játszóházzal várják az érdeklődőket.

A Ludwig Múzeumban pedig a Képzelet tudománya ihlette sci-fi maraton lesz. Szombaton és vasárnap a műfaj film klasszikusaival várják az érdeklődőket, így többek között megnézhetjük Kubrick Dr. Strangelove-ját, Luc Bessontól az Élethalálharcot vagy Tarkovszkijtól a Solarist. Eme remekművek mellett gyerekblokkot is hirdettek a szervezők, ahol Mézga Aladár, Tom és Jerry és Mikrobi kalandjait követhetik nyomon a kicsik, és a nosztalgiára szomjazó nagyok.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Vizuál galéria

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.