Vizuál

Vásároljon bérletet, mentse meg a Cirko Mozit!

2020.12.01. 13:35
Ajánlom
A Cirko-Gejzír Mozi közönsége segítségét kérni, és egy olyan bérletet kínál, amely onnantól érvényes, amikor a tulajdonosa használni kezdi. De nagy segítség számukra, ha már most megveszi.

„Ha szeretnéd, hogy a válság után is létezzen a Cirko, kérünk, vegyél most egy Cirko-bérletet (karácsonyi ajándéknak is szuper)!”

közölte a mozi. „Bármikor kezded használni, onnantól egy évig érvényes lesz. Ha most megveszed, segítesz, hogy túléljük ezt az időszakot, és a Cirko akkor is nyitva legyen, amikor újra jönnél mozizni – hogy akkor is a legfontosabb fesztiválok díjnyertes filmjeivel, különleges programjainkkal és a jól ismert cirkós hangulattal várhassunk.”

Bérletet online és személyesen is lehet vásárolni. A részletekről honlapjukon tájékozódhat. Ha valaki adományozni szeretne, azt ezen a linken teheti meg.

A Fidelio kérdésére Deák Zsuzsanna kommunikációs munkatárs elmondta, hogy miközben a nyári időszakból inkább a közönségfilmeket vetítő nagy mozik tudtak profitálni, a művészmozik bajba kerültek. A Cirko működési költségének legnagyobb hányadát a bevételeiből termeli elő, azonkívül európai és kisebb hazai támogatásra számítanak.

A mozi a napokban a közönséghez fordult anyagi segítségért. „Meghatott minket a sok-sok pozitív visszajelzés, a támogató kommentek és a beérkező támogatások. Háromszáz bérletet már elkelt, ha elérjük az ötszázat karácsonyig, akkor nyugodtabbnak érezhetjük magunkat. Sokan adományoztak is a részünkre, külföldről és itthonról egyaránt, örülünk ennek. Jó érezni, hogy a Cirko sokak számára ennyire fontos, sokaknak érzelmi kapcsolatot jelent. Roppant hálásak vagyunk mindenkinek!”

A fél- és egyéves bérlet akkor „aktiválódik”, amikor tulajdonosa először elmegy vele a Cirkóba (legkésőbb 2021. december 31-én).

Cirko-114830.jpg

Cirko-Gejzír Mozi

A Cirko-Gejzír mozi huszonhat évvel ezelőtt nyílt a Lőrinc pap téren. Nevét onnan kapta, hogy amikor az alapító Balassa Péter figyelmét felhívták arra, hogy a helyen (ahol korábban az Egocentrum nevű kultikus szórakozóhely volt) nem működik a cirko-gejzír, bevallotta: nem tudja, mi az. De annyira megtetszett neki, hogy így kapott nevet a mozi.

Az alapítók szándéka szerint a Cirko elsősorban emberi jogi témájú és fontos szerzői filmeket akartak bemutatni a közönségnek. A mozi hamarosan fontos kultmozivá vált Budapesten. Azóta elköltözött, jelenleg az V. kerületi Balassi Bálint utca 15-17. szám alatt található található, a 2-es villamos Jászai Mari téri végállomásánál. Bővült a kínálat is, három teremben folynak a vetítések, dokumentumfilmek, művészi igényű vígjátékok és romantikus filmek, játékfilmek, drámák egyaránt találhatók a programban. A Cirko támogatja a magyar filmeseket is, szerepe volt a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Rossz versek (Reisz Gábor), valamint a Viharsarok (r. Császi Ádám) c. filmek létrejöttében is.

Fejléckép: Cirko-Gejzír mozi (forrás: Cirko-Gejzír mozi)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Budapest, Amszterdam és Berlin együtt ünnepli Fischer Iván 70. születésnapját

Január 20-án ünnepli hetvenedik születésnapját Fischer Iván. A jeles alkalomból az általa is alapított Budapesti Fesztiválzenekar az amszterdami Concertgebouworkest és a Konzerthausorchester Berlin együttesekkel közös, az interneten közvetített koncertösszeállítással készül.
Színház

„Minden szerettem volna lenni” – Sinkovits Imre élete képekben

A Tizedes, Dobó István és Tót, a tűzoltóparancsnok a tévénézők számára, Mózes, Macbeth és a Tudós a színház szerelmeseinek. Nem volt olyan szerep és karakter, amelyben Sinkovits Imre ne remekelt volna. A húsz éve elhunyt színészlegendára fotókkal emlékezünk.
Plusz

Bach és Händel művei szólnak az oltóközponttá alakított Salisbury Székesegyházban

Ideiglenes oltóközpont lett a 800 éves délnyugat-angliai Salisbury Katedrálisból. Az orvosok dolgoznak és orgonazene szól, miközben a 80 év felettiek megkapják a koronavírus elleni Pfizer/BioNTech vakcinát.
Színház

Lemond tisztségéről az SZFE hallgatói önkormányzatának elnöke

Csernai Mihály lemondását a HÖK közösségi oldalán közölte. Bejelentése egy nappal azután történik, hogy a HVG közölte az új vezetés által felkért oktatók névsorát.
Klasszikus

5 különleges eset, amikor Fischer Iván nem „csak” vezényelt

Hetvenedik születésnapját ünnepli Fischer Iván. Egyik legelismertebb muzsikusunknak lenne is mivel hetvenkednie. Legfőbb büszkesége, a Budapesti Fesztiválzenekar évtizedek óta a világ élvonalába tartozik, ő pedig nem egyszerűen karmester: operát rendez és ír, közösségi koncerteket szervez, fontos ügyekben hallatja a hangját.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

A-kategóriás filmfesztiválon debütál a magyar elsőfilmes drámája

Az 51. Goai Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmjét. Az elsőfilmesek versenyében szereplő alkotás India után 2021 tavaszán Magyarországon is látható lesz a Budapest Film forgalmazásában.
Vizuál hír

Tiziano-kiállítással ünnepli fennállásának 130. évfordulóját a bécsi Szépművészeti

Az évforduló alkalmából ingyenjeggyel és Tiziano-kiállítással kedveskedik látogatóinak a Kunsthistorisches Museum.
Vizuál galéria

9+1 műalkotás az amszterdami Rijksmuseumból, amit egyszer újra látni akarunk

Rembrandt, Vermeer és Avercamp festményei, több korszak fajanszkerámiái, babaházak és csendéletek sajttal, gyümölccsel. Szabadon böngészhető az amszterdami Rijksmuseum gyűjteménye az interneten. Tíz must-see műalkotást válogattunk össze az alábbi cikkben, amiket látni akarunk az újranyitás után.
Vizuál filmzene

Megjelent Mundruczó Kornél filmjének eredeti filmzenéje

Neves hollywoodi komponista írt zenét a Pieces of a Woman című filmhez, de nem csak eredeti filmzene, hanem Sigur Rós és Duke Ellington is szerepel Mundruczó első angol nyelven forgatott mozijában.
Vizuál hír

A legígéretesebb európai színésztehetségek közé választották Stork Natasát

Stork Natasát Európa tíz ígéretes színésztehetsége között mutatja be a European Film Promotion (EFP) a nemzetközi filmszakmának február végén. A filmpromóciós szervezeteket tömörítő EFP által felkért szakmai zsűri a magyar színésznőt beválasztotta a „Shooting Stars” programba.