Vizuál

Vásároljon bérletet, mentse meg a Cirko Mozit!

2020.12.01. 13:35
Ajánlom
A Cirko-Gejzír Mozi közönsége segítségét kérni, és egy olyan bérletet kínál, amely onnantól érvényes, amikor a tulajdonosa használni kezdi. De nagy segítség számukra, ha már most megveszi.

„Ha szeretnéd, hogy a válság után is létezzen a Cirko, kérünk, vegyél most egy Cirko-bérletet (karácsonyi ajándéknak is szuper)!”

közölte a mozi. „Bármikor kezded használni, onnantól egy évig érvényes lesz. Ha most megveszed, segítesz, hogy túléljük ezt az időszakot, és a Cirko akkor is nyitva legyen, amikor újra jönnél mozizni – hogy akkor is a legfontosabb fesztiválok díjnyertes filmjeivel, különleges programjainkkal és a jól ismert cirkós hangulattal várhassunk.”

Bérletet online és személyesen is lehet vásárolni. A részletekről honlapjukon tájékozódhat. Ha valaki adományozni szeretne, azt ezen a linken teheti meg.

A Fidelio kérdésére Deák Zsuzsanna kommunikációs munkatárs elmondta, hogy miközben a nyári időszakból inkább a közönségfilmeket vetítő nagy mozik tudtak profitálni, a művészmozik bajba kerültek. A Cirko működési költségének legnagyobb hányadát a bevételeiből termeli elő, azonkívül európai és kisebb hazai támogatásra számítanak.

A mozi a napokban a közönséghez fordult anyagi segítségért. „Meghatott minket a sok-sok pozitív visszajelzés, a támogató kommentek és a beérkező támogatások. Háromszáz bérletet már elkelt, ha elérjük az ötszázat karácsonyig, akkor nyugodtabbnak érezhetjük magunkat. Sokan adományoztak is a részünkre, külföldről és itthonról egyaránt, örülünk ennek. Jó érezni, hogy a Cirko sokak számára ennyire fontos, sokaknak érzelmi kapcsolatot jelent. Roppant hálásak vagyunk mindenkinek!”

A fél- és egyéves bérlet akkor „aktiválódik”, amikor tulajdonosa először elmegy vele a Cirkóba (legkésőbb 2021. december 31-én).

Cirko-114830.jpg

Cirko-Gejzír Mozi

A Cirko-Gejzír mozi huszonhat évvel ezelőtt nyílt a Lőrinc pap téren. Nevét onnan kapta, hogy amikor az alapító Balassa Péter figyelmét felhívták arra, hogy a helyen (ahol korábban az Egocentrum nevű kultikus szórakozóhely volt) nem működik a cirko-gejzír, bevallotta: nem tudja, mi az. De annyira megtetszett neki, hogy így kapott nevet a mozi.

Az alapítók szándéka szerint a Cirko elsősorban emberi jogi témájú és fontos szerzői filmeket akartak bemutatni a közönségnek. A mozi hamarosan fontos kultmozivá vált Budapesten. Azóta elköltözött, jelenleg az V. kerületi Balassi Bálint utca 15-17. szám alatt található található, a 2-es villamos Jászai Mari téri végállomásánál. Bővült a kínálat is, három teremben folynak a vetítések, dokumentumfilmek, művészi igényű vígjátékok és romantikus filmek, játékfilmek, drámák egyaránt találhatók a programban. A Cirko támogatja a magyar filmeseket is, szerepe volt a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Rossz versek (Reisz Gábor), valamint a Viharsarok (r. Császi Ádám) c. filmek létrejöttében is.

Fejléckép: Cirko-Gejzír mozi (forrás: Cirko-Gejzír mozi)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Mégsem mutatja be a Pesti Színház Székely Csaba társadalmi megosztottságról szóló darabját

Sokan várták már nagy izgalommal a Pesti Színház őszre meghirdetett premierjét, amiben Székely Csaba legújabb darabját, a Kalandfilmet mutatták volna be, Kincses Réka rendezésében. CIKKÜNK FRISSÜLT!
Színház

Jelentős színházi társulatok szűnhetnek meg

A kulturális kormányzat nyilvánosságra hozta az előadó-művészeti szervezetek támogatására vonatkozó döntését. Több, a működési támogatások csökkentése miatt eleve nehéz helyzetbe került, akár évtizedes sikeres múlttal és figyelemre méltó jelennel rendelkező, közfeladatot ellátó társulat egyáltalán nem kap támogatást.
Zenés színház

VeszprémFest 2023: jön Alvaro Soler, Mariza, Anna Netrebko, Joss Stone, Norah Jones és Rost Andrea

2023-ban 20 éves a VeszprémFest. A kétévtizedes prémium zenei fesztivál július 12. és 16. között a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt zenei rendezvényeként fennállásának egyik legváltozatosabb programjával ünnepel.
Színház

„Vállalom, hogy éltem, és azt, hogy majd meghalok ” – 110 éve született Gobbi Hilda

A legendás színésznő pályája során olyan emlékezetes szerepeket játszott el, mint a Csongor és Tünde Mirigyje, vagy a Hamlet Gertrúdja, az igazi népszerűséget azonban a Szabó család című rádiós családregény Szabó nénije hozta meg számára. 
Tánc

„Könnyeken átívelő nevetés” – interjú Boris Eifmannal

Ritka és egyedülálló balett érkezik Budapestre június 10-től: a világhírű koreográfus, Boris Eifman 2019-es premierje, A Pygmalion-hatás. A művészt arról kérdeztük, mi a kötődése a komikumhoz, a groteszkhez, és milyen lesz a 21. század táncnyelve.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál gyász

Százegy éves korában elhunyt Francoise Gilot festőművész

A művész hosszú ideje tüdő- és szívproblémákkal küzdött. Francoise Gilot-ra sokáig Pablo Picasso múzsájaként tekintettek csak, de idővel saját munkái révén is kivívta a világ figyelmét.
Vizuál hír

Retrospektív vetítéssorozattal tisztelegnek Tarr Béla előtt Los Angelesben

Június 6. és 10. között a Kossuth-díjas magyar rendező hét felejthetetlen alkotását láthatja az amerikai közönség, méghozzá felújított formában.
Vizuál hír

Ami a fa mögött szárazon marad – Fusz Mátyás a 2023-as Leopold Bloom Képzőművészeti Díj nyertese

Hetedik alkalommal adták át a Leopold Bloom Képzőművészeti Díjat, amit az alapító ír házaspár azzal a céllal hozott létre, hogy a kortárs magyar képzőművészeket támogassa és jelenlétüket erősítse a nemzetközi művészeti színtéren.
Vizuál gyász

Elhunyt a Petrocellit alakító Barry Newman

A 92 éves Newman május 11-én természetes halállal hunyt el egy New York-i kórházban – közölte a hírt a színész felesége a Hollywood Reporterrel, vette észre a HVG.
Vizuál magazin

KÉP-regény: A punk mókamester

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal a Green Day együttes kissé őrült énekeséről nosztalgiázott, egy friss sztori kapcsán.