Vizuál

Vásároljon bérletet, mentse meg a Cirko Mozit!

2020.12.01. 13:35
Ajánlom
A Cirko-Gejzír Mozi közönsége segítségét kérni, és egy olyan bérletet kínál, amely onnantól érvényes, amikor a tulajdonosa használni kezdi. De nagy segítség számukra, ha már most megveszi.

„Ha szeretnéd, hogy a válság után is létezzen a Cirko, kérünk, vegyél most egy Cirko-bérletet (karácsonyi ajándéknak is szuper)!”

közölte a mozi. „Bármikor kezded használni, onnantól egy évig érvényes lesz. Ha most megveszed, segítesz, hogy túléljük ezt az időszakot, és a Cirko akkor is nyitva legyen, amikor újra jönnél mozizni – hogy akkor is a legfontosabb fesztiválok díjnyertes filmjeivel, különleges programjainkkal és a jól ismert cirkós hangulattal várhassunk.”

Bérletet online és személyesen is lehet vásárolni. A részletekről honlapjukon tájékozódhat. Ha valaki adományozni szeretne, azt ezen a linken teheti meg.

A Fidelio kérdésére Deák Zsuzsanna kommunikációs munkatárs elmondta, hogy miközben a nyári időszakból inkább a közönségfilmeket vetítő nagy mozik tudtak profitálni, a művészmozik bajba kerültek. A Cirko működési költségének legnagyobb hányadát a bevételeiből termeli elő, azonkívül európai és kisebb hazai támogatásra számítanak.

A mozi a napokban a közönséghez fordult anyagi segítségért. „Meghatott minket a sok-sok pozitív visszajelzés, a támogató kommentek és a beérkező támogatások. Háromszáz bérletet már elkelt, ha elérjük az ötszázat karácsonyig, akkor nyugodtabbnak érezhetjük magunkat. Sokan adományoztak is a részünkre, külföldről és itthonról egyaránt, örülünk ennek. Jó érezni, hogy a Cirko sokak számára ennyire fontos, sokaknak érzelmi kapcsolatot jelent. Roppant hálásak vagyunk mindenkinek!”

A fél- és egyéves bérlet akkor „aktiválódik”, amikor tulajdonosa először elmegy vele a Cirkóba (legkésőbb 2021. december 31-én).

Cirko-114830.jpg

Cirko-Gejzír Mozi

A Cirko-Gejzír mozi huszonhat évvel ezelőtt nyílt a Lőrinc pap téren. Nevét onnan kapta, hogy amikor az alapító Balassa Péter figyelmét felhívták arra, hogy a helyen (ahol korábban az Egocentrum nevű kultikus szórakozóhely volt) nem működik a cirko-gejzír, bevallotta: nem tudja, mi az. De annyira megtetszett neki, hogy így kapott nevet a mozi.

Az alapítók szándéka szerint a Cirko elsősorban emberi jogi témájú és fontos szerzői filmeket akartak bemutatni a közönségnek. A mozi hamarosan fontos kultmozivá vált Budapesten. Azóta elköltözött, jelenleg az V. kerületi Balassi Bálint utca 15-17. szám alatt található található, a 2-es villamos Jászai Mari téri végállomásánál. Bővült a kínálat is, három teremben folynak a vetítések, dokumentumfilmek, művészi igényű vígjátékok és romantikus filmek, játékfilmek, drámák egyaránt találhatók a programban. A Cirko támogatja a magyar filmeseket is, szerepe volt a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Rossz versek (Reisz Gábor), valamint a Viharsarok (r. Császi Ádám) c. filmek létrejöttében is.

Fejléckép: Cirko-Gejzír mozi (forrás: Cirko-Gejzír mozi)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

A Sziget harmadik és negyedik napján is a felhőtlen szórakozásé volt a főszerep – GALÉRIA

A délutánt még pihenéssel és sportolással töltötték a Sziget Szitizenek, az esti koncertre azonban már a fesztiválozók nagy része a színpadok köré csoportosult.
Könyv

Halálosan megfenyegették J. K. Rowlingot, amiért kiállt Salman Rushdie mellett

„Ne aggódj, te leszel a következő" – ez a komment érkezett a Harry Potter-sorozat szerzőjének Twitter-bejegyzése alá, amelyben együttérzéséről biztosította Salman Rushdie-t. A megtámadott író egyébként már felébredt az altatásból, beszélni is tud, állapota azonban még súlyos.
Színház

Résztvevőket keres új előadásához a Paralel Alkotócsoport

Az Otthon című készülő közösségi színházi performanszhoz nemcsak közreműködőket, történeteket is vár a társulat.
Plusz

Ami körül a világ forog – Programajánló a Sziget 6. napjára

Kihagyhatatlannak ígérkezik a fesztivál utolsó, hétfői napja is: a Fidelio Színház- és táncplaccon megtudhatod, mi lesz a cirkusz, a tánc és a performansz ötvözetéből, és, hogy két évnyi korlátozás után hogyan reagál a művészet az érintés lehetőségére. Búcsúztassuk együtt a Szigetet augusztus 15-én!
Színház

Szigorodnak a belépési szabályok a Budapest Bábszínházban

Az intézmény átalakította a házirendjét, komoly életkori feltételekhez kötve a belépést.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál interjú

„Mindig is szerettem régi tárgyakat megmenteni” – interjú Horváth Lóczi Judittal

A hála, az alázat és a türelem fogalmai absztrahálódnak Horváth Lóczi Judit képzőművész Almárium című kiállításán, amely a szentendrei MANK Galériában nyílik augusztus 30-án. A műtárgyak eladásából befolyó összeg egy részét a művész a Világszépe Alapítvány javára ajánlja fel.
Vizuál hír

Megmentett neonfeliratokból nyílhat múzeum Budapesten

A neonfeliratok a hetvenes években váltak igazán népszerűvé a fővárosban: kezdetben ugyan csak hirdetésként használták a feltűnő látványelemeket, később azonban a budapesti utcák jellegzetes kulturális elemeivé váltak. Most közösségi költségvetés segítségével állítanák ki a megmentett, muzeális értékkel bíró neonfeliratokat a Neonfal Múzeumban.
Vizuál

Modiglianiról forgat filmet Johnny Depp

Johnny Depp huszonöt év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet – számolt be róla a The Hollywood Reporter.
Vizuál ajánló

Hamarosan kezdődik a XIII. Bujtor István Filmfesztivál

Veteránautós felvonulással, koncertekkel, kiállításokkal és magyar filmekkel várja az érdeklődőket a Bujtor István Filmfesztivál. A rendezvényen megemlékezést tartanak a 2009-ben elhunyt rendező-színész sírjánál is.
Vizuál hír

Kerekes Péter börtönfilmje nyerte el a Anonimul filmfesztivál nagydíját

A kassai Kerekes Péter Cenzorka (Cenzor) című börtönfilmje nyert a romániai 19. Anonimul Nemzetközi Független Filmfesztiválon, így a felvidéki filmrendező és alkotócsapata kapta meg az Anoninmul trófeát, valamint az OTP Bank által a nagydíjra felajánlott háromezer eurót.