Vizuál

Vásároljon bérletet, mentse meg a Cirko Mozit!

2020.12.01. 13:35
Ajánlom
A Cirko-Gejzír Mozi közönsége segítségét kérni, és egy olyan bérletet kínál, amely onnantól érvényes, amikor a tulajdonosa használni kezdi. De nagy segítség számukra, ha már most megveszi.

„Ha szeretnéd, hogy a válság után is létezzen a Cirko, kérünk, vegyél most egy Cirko-bérletet (karácsonyi ajándéknak is szuper)!”

közölte a mozi. „Bármikor kezded használni, onnantól egy évig érvényes lesz. Ha most megveszed, segítesz, hogy túléljük ezt az időszakot, és a Cirko akkor is nyitva legyen, amikor újra jönnél mozizni – hogy akkor is a legfontosabb fesztiválok díjnyertes filmjeivel, különleges programjainkkal és a jól ismert cirkós hangulattal várhassunk.”

Bérletet online és személyesen is lehet vásárolni. A részletekről honlapjukon tájékozódhat. Ha valaki adományozni szeretne, azt ezen a linken teheti meg.

A Fidelio kérdésére Deák Zsuzsanna kommunikációs munkatárs elmondta, hogy miközben a nyári időszakból inkább a közönségfilmeket vetítő nagy mozik tudtak profitálni, a művészmozik bajba kerültek. A Cirko működési költségének legnagyobb hányadát a bevételeiből termeli elő, azonkívül európai és kisebb hazai támogatásra számítanak.

A mozi a napokban a közönséghez fordult anyagi segítségért. „Meghatott minket a sok-sok pozitív visszajelzés, a támogató kommentek és a beérkező támogatások. Háromszáz bérletet már elkelt, ha elérjük az ötszázat karácsonyig, akkor nyugodtabbnak érezhetjük magunkat. Sokan adományoztak is a részünkre, külföldről és itthonról egyaránt, örülünk ennek. Jó érezni, hogy a Cirko sokak számára ennyire fontos, sokaknak érzelmi kapcsolatot jelent. Roppant hálásak vagyunk mindenkinek!”

A fél- és egyéves bérlet akkor „aktiválódik”, amikor tulajdonosa először elmegy vele a Cirkóba (legkésőbb 2021. december 31-én).

Cirko-114830.jpg

Cirko-Gejzír Mozi

A Cirko-Gejzír mozi huszonhat évvel ezelőtt nyílt a Lőrinc pap téren. Nevét onnan kapta, hogy amikor az alapító Balassa Péter figyelmét felhívták arra, hogy a helyen (ahol korábban az Egocentrum nevű kultikus szórakozóhely volt) nem működik a cirko-gejzír, bevallotta: nem tudja, mi az. De annyira megtetszett neki, hogy így kapott nevet a mozi.

Az alapítók szándéka szerint a Cirko elsősorban emberi jogi témájú és fontos szerzői filmeket akartak bemutatni a közönségnek. A mozi hamarosan fontos kultmozivá vált Budapesten. Azóta elköltözött, jelenleg az V. kerületi Balassi Bálint utca 15-17. szám alatt található található, a 2-es villamos Jászai Mari téri végállomásánál. Bővült a kínálat is, három teremben folynak a vetítések, dokumentumfilmek, művészi igényű vígjátékok és romantikus filmek, játékfilmek, drámák egyaránt találhatók a programban. A Cirko támogatja a magyar filmeseket is, szerepe volt a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Rossz versek (Reisz Gábor), valamint a Viharsarok (r. Császi Ádám) c. filmek létrejöttében is.

Fejléckép: Cirko-Gejzír mozi (forrás: Cirko-Gejzír mozi)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Sörösüvegekből zenét csiholni – interjú Balogh Máté zeneszerzővel

A Renewable Music – V4 Composers for Sustainability elnevezésű projekt a fenntarthatóság témájában ösztönzi párbeszédre és cselekvésre a nemzetközi klasszikus zenei közösséget. A kezdeményezésben részt vevő egyik zeneszerzővel, Balogh Mátéval beszélgettünk.
Színház

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Centrál Színházban tér vissza a színpadra

A Nemzeti Színházban tavaly súlyos balesetet szenvedett színművészek apa-lánya párost alakítanak a Centrál Színház következő évadában. A Puskás Tamás rendezte előadás egy híres film adaptációja lesz. 
Klasszikus

Neves régizenei együttessel készített lemezt Daragó Zoltán

A fiatal kontratenor Bach-áriákat felvonultató lemeze Christophe Rousset vezényletével és a Les Talens Lyriques közreműködésével szeptemberben jelenik meg az Aparté Kiadónál.
Könyv

Pernye és fű – ősszel érkezik Závada Pál új regénye

Október 8-án a Magvető Kiadó gondozásában jelenik meg a Kossuth-díjas író legújabb regénye, amelynek története és karakterei ugyan fiktívek, ám a benne szereplő interjúk valóságosak – azokat Sipos András rendezővel készítették Statárium című, 1989-es filmjükhöz.
Zenés színház

Lehoczky Zsuzsáról nevezték el az Operettszínház játszóhelyét

Különleges születésnapi ajándékkal köszöntötte a Budapesti Operettszínház Lehoczky Zsuzsát: a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja nevét viseli mostantól a teátrum Raktárszínháza.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Vizuál hír

Velencében is zsűrizni fog Reisz Gábor

A Karlovy Vary-i után augusztus végén a rangos velencei filmfesztiválon is zsűritag lesz a magyar filmrendező, ráadásul abban a szekcióban, amelynek tavaly a fődíját hódította el Magyarázat mindenre című alkotásával.
Vizuál kritika

Pixelekbe zárt generáció

Jane Schoenbrun szemkápráztató vizualitással, egy egészen különleges, mégis átélhető allegórián keresztül képes beszélni az identitáskeresés és a média viszonyáról. I Saw the TV Glow kritika.
Vizuál ajánló

Tengerparti hangulat a Várkert Bazárban

A kötetlen nyáridő hangulatát és a vízpartok harmóniáját mutatja be festészeti remekművek segítségével a Várkapitányság és a Magyar Nemzeti Galéria közös, Nyár a parton – Folyók, tavak, tengerek magyar ecsettel című szabadtéri kiállítása.
Vizuál ajánló

A közelmúlt legjobb francia filmjeit vetítik a Tabánban

Franciadrazsé címmel egyhetes vetítéssorozatot tartanak a budapesti művészmoziban, ahol az elmúlt időszakban bemutatott alkotásokat, köztük vígjátékokat, romantikus történeteket és feszült thrillereket is láthat a közönség.
Vizuál hír

Falfestmény őrzi majd a II. kerületben Szenes Hanna emlékét

Új, ezúttal történelmi témájú akcióval jelentkezik a Színes Város Csoport. A tűzfalfestmény megalkotásával Szenes Hanna, a mártírhalált halt költő és ejtőernyős előtt tisztelegnek.