Vizuál

Velencei pályázat

2010.10.02. 18:44
Ajánlom
Még bő hétig nyújthatóak be a Velencei Képzőművészeti Biennále terv-pályázatai.

Jövőre már az 54. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennále nyitja meg kapuit, amely Magyar Pavilonjának kurátori pályázatának beadási határideje 2010. október 11., hétfő 12 óra (a postára adás, illetve a személyes leadás dátuma). A Velencei Biennále Magyar Pavilonjának nemzeti biztosa, Petrányi Zsolt idén augusztusban hirdette meg a jövő évi kiállítás kurátori megbízatására és a kiállítási tervre szóló pályázatot.
A beérkező érvényes pályázati anyagokat szakmai zsűri fogja elbírálni, melynek tagjai Andrási Gábor (művészettörténész, a Műértő főszerkesztője), Boros Géza (művészettörténész, Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Művészeti Főosztály főosztályvezető-helyettes), Hegyi Dóra (művészettörténész, kurátor, a tranzit.hu projektvezetője), Sasvári Edit (művészettörténész, BTM Fővárosi Képtár), Szipőcs Krisztina (művészettörténész, a Ludwig Múzeum Gyűjteményi Osztályának vezetője, a Balkon szerkesztője) és Timár Katalin (kurátor, Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum, Budapest)

A pályázati anyagok innét tölthetők le.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál hírek

Úgy tűnik, Banksy megfestette Orbánt

Lehetséges, hogy Budapesten járt a titokzatos, rendszerkritikus falfestményeiről híres Banksy. Erre utal a Dob és Rumbach Sebestyén utca sarkán megjelent, aláírással ellátott graffiti.
Vizuál karlovy vary

Csecsemőrablós magyar road movie debütál Karlovy Vary-ban

Csuja László első nagyjátékfilmje amatőr, de nem ismeretlen szereplőkkel készült - a cseh filmfesztivál után nemsokára a magyar nézők is láthatják!
Vizuál instagram

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Vizuál múzeumok éjszakája

Múzeumban eddig soha nem látott Munkácsy-kép Szegeden

Az Egy tál meleg leves című festmény egy magángyűjtemény része. Egyelőre csupán a Múzeumok Éjszakáján láthatja a közönség.
Vizuál kulisszatitkok

„Itt mindenki beavatott lesz”

Interjú Turnai Tímeával, a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményvezetőjével, a Kulisszatitkok, színház kívül-belül tárlat és programsorozat kurátorával.