Vizuál

Víz, csónak, szobrok

2011.08.08. 11:54
Ajánlom
Még egy hónapig látható a Művészet a tavon szabadtéri szoborkiállítás a Városligeti Csónakázótavon.

Az Art on Lake ‒ Művészet a tavon című tárlat az idei nyár legötletesebb kiállítása, amely egyben a város legkultúráltabb szórakozási formáját nyújtotta ‒ és nyújtja még ‒ szeptember 4-ig. A Szépművészeti Múzeum szervezésében, a Városligeti- tavon megszületett, szabadtéri kiállítás több tételben is különleges. Egy ilyen felsorolásban mindenképpen első helyen kell említeni a kiállított műveket, de legalább annyit hozzá tesz az élményhez a hosszú idő után felújított Műjégpálya épülete, az erre az alkalomra kialakított Popup Prizma Bár vagy hogy a tó teljes felületén csónakázhatunk, közvetlenül a szobrok mellett.

Ha Ön is szeretné kipróbálni, hogy milyen érzés kortárs műalkotások közvetlen közelében suhanni, akkor válaszoljon helyesen kérdésünkre augusztus 15-ig és egyike lehet a két szerencsésnek, aki partnerével együtt a Fidelio vendégeként evezheti körbe a tavat és a kiállított szobrokat.

Kérdésünk: Milyen alkalomból építették a Városligeti-tó szomszédságában levő Vajdahunyadvárat?

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Klasszikus

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Jazz/World

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál múzeumok éjszakája

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Vizuál india

Nézze élőben, hogy készül egy festmény!

Egész héten a Hopp Ferenc Múzeum kertjében fest Abhishék Szingh indiai művész, aki nemcsak szívesen veszi a látogatókat, de be is vonja őket az alkotásba.
Vizuál plakát

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.
Vizuál színész

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál frida kahlo

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.