Vizuál

Zseniálisan viccesek lettek az ARC győztes plakátjai

2016.09.09. 22:24
Ajánlom
Hol jár az eszed? - tette fel pályázóinak a kérdést az idén szeptember 9-25. között 16. alkalommal megrendezésre kerülő kiállítás. Íme a győztes munkák.

Az óriásplakát méretűre nagyított álmok, rémálmok, beszólások és vallomások legjobbjait a zsűri a szeptember 9-én tartott megnyitón mutatta be, ekkor kerültek átadásra a díjak is. A legjobb Kálmán Kristóf és Putz Patrik „Elvesztette enyém jellegét” című plakátterve lett.

A második díjat Tóth Györgyinek, „Arculat” című alkotásáért ítélte oda a zsűri. Harmadik helyezést ért el Kelemen Orsolya, „Bocsánat” című plakátjával. A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz-díjat pedig Gutema Dávid kapta „A fiataloké a jövő?” című munkájáért, amelyen Matolcsy-szemű egyetemisták mosolyognak.

A Hammer Marketing Shop különdíját Kovács Emese: „Overthinking” című pályamunkája nyerte el, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból a legütősebb megoldást nyújtotta. A Budapest Adschool különdíját, mely a legfrappánsabb szöveges ötletnek járt, Pásztor Dániel nyerte „Szerencsekerék” című alkotásával.

A fentiek mellett az  ARC+ Sugárveszély vagy tavaszi szél? plakátpályázat és kamarakiállítás is díjakat osztott. Itt a tervezett Paks II beruházással kapcsolatos kritikák és kételyek fogalmazódtak meg. A témában fődíjat nyert: Tóth Györgyi, „Figyi” című alkotásával. A Magyar Szélenergia Ipari Társaság, amellett, hogy a 16. ARC kiállítás energiaellátását biztosította, „Tavaszi szél” címmel különdíjat is adott, a „legszelesebb alkotásnak”. A különdíjat Petrók György vihette haza, „Ki fizet a végén?” című alkotásáért. A témában a Greenpeace is különdíjjal szolgált, Van hozzá energiánk! címmel. A díj Magyar Szilárdé lett, a gyilkos szóviccel büntető „Atom és Jerry” plakátjáért.

A MACIARC keretében kreatív ügynökségek önkéntes munkában vállalták, hogy részt vesznek a versenyen, és segítséget nyújtanak civil szervezeteknek azzal a céllal, hogy a kiállító szervezetek óriásplakáton mutathassák be tevékenységüket és társadalmi hasznosságukat a nagyközönség számára. A témában díjat vehettek át és plakátjuk kikerült a kiállításra: az Amnesty International, az Autistic Art Alapítvány, a Budapest Pride, a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány, az Energiaklub, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány, a Gyermekétkeztetési Alapítvány, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, valamint a Neo Magyar Segítőkutya Egyesület. 

A közönségdíj kihirdetésére 2016. október 5-én kerül sor, addig is itt lehet like-okkal támogatni a kedvenceket.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Vizuál Film

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

„A bandában csak egy hisztériás királynőnek van hely.” Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser.
Vizuál velencei biennálé

Képzelt kamerák a Velencei Biennále magyar pavilonjában

Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor és Waliczky Tamás újmédiaművész képviselik Magyarországot jövőre a 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén.
Vizuál videó

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Vizuál pompeji

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Vizuál galéria

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.