zeneakadémia

2024 április 5., 09:50
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

A négy elemet hozza el a Brooklyn Rider vonósnégyes a Zeneakadémiára

Az innovatív műsorairól, a műfaji határokat kitágító repertoárjáról, a mai hallgatóságot megszólító előadásmódjáról ismert együttes április 20-án a Solti teremben lép fel The Four Elements (A négy elem) című tematikus estjével.
2024 március 28., 15:40
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Fiatal tehetségek lépnek fel a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával

Az április 15-i hangverseny egyszerre három tehetségre irányítja a közönség figyelmét; Erdélyi Dániel Junior Prima díjas karmesterhez Eun Che Kim hegedűművész és Temesvári Bence Junior Prima díjas csellóművész csatlakozik a Zeneakadémián.
2024 március 25., 14:40
Klasszikus hír Szerző: Fidelio/MTI

Beischer-Matyó Tamás és Szokolay Balázs kapta a Bartók–Pásztory-díjat

Hagyományosan március 25-én, Bartók születésnapján adják át a Zeneakadémián a zeneszerző özvegye által alapított díjat, amelyet az egyetem oktatóiból álló kuratórium ítél oda, egy zeneszerzőnek és egy előadóművésznek.
2024 február 13., 13:50
Klasszikus magazin Szerző: Fidelio

„Az egész élete a zenéről szólt” – Rolla Jánosra emlékezett Fülei Balázs és a Zeneakadémia Kamarazene Tanszéke

A nemrég elhunyt Kossuth-díjas hegedűművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója és korábbi tanszékvezetője, a Liszt Ferenc Kamarazenekar alapítója és koncertmestere emlékére rendeztek hangversenyt a Zeneakadémián.
2024 február 12., 12:10
Klasszikus ajánló Szerző: (x)

Mesék, táncok – a MÁV Szimfonikus Zenekarral

A MÁV Szimfonikus Zenekar február 22-én, a Filharmónia Magyarország szervezésében Kaposváron a Csiky Gergely Színházban, majd másnap, február 23-án, Budapesten a Zeneakadémián, Mesék, táncok címmel ad hangversenyt Csaba Péter, a zenekar állandó vendégkarmesterének vezényletével és a fiatal, tehetséges hegedűs, Abouzahra Amira közreműködésével.
2024 február 6., 13:55
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

A Zeneakadémia legjobbjaival találkozhatunk A tehetség napja programjain

Február 11-én a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kiemelkedő diákjainak fellépésével, nyilvános órákkal, előadásokkal mutatja meg az érdeklődőknek a zenei felsőoktatás és tehetséggondozás legjobb gyakorlatait.
2024 február 6., 09:30
Jazz/World ajánló Szerző: Fidelio

Zenélj együtt te is Harcsa Veronikával legújabb estjén!

A zenészek és a hallgatóság közötti interaktív élmény áll Harcsa Veronika és Nora Thiele InterAction című estjének középpontjában, amelynek magyarországi bemutatója március 20-án lesz a Zeneakadémia Solti Termében.
2024 február 5., 13:00
Klasszikus ajánló Szerző: (x)

Perényi Miklóssal koncertezik az Anima Musicae

A kétszeres Kossuth- és Prima Primissima-díjas, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett csellóművész február 8-án a Zeneakadémián muzsikál együtt a kamaraegyüttessel.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Április 18-án búcsúztatják Eötvös Pétert

A megemlékezésre a Budapest Music Centerben kerül sor, délután négy órai kezdéssel. Az eseményen Kurtág György, Káel Csaba és Kovács Géza mond búcsúbeszédet.
Klasszikus

„A zenét nem interpretálni, hanem megtestesíteni kell” – interjú Barbara Hannigannel

A kanadai születésű szoprán határokat feszegető produkcióval érkezik a Müpába, április 10-én este, a Bartók Tavasz fellépőjeként. A közelgő előadás mellett a magyar kortárs zenéhez fűződő kapcsolatáról is beszélgettünk vele.
Színház

Telex: Szexuális zaklatás ügyében folyik vizsgálat az SZFE-n

A lap értesülései szerint az egyetemen belső vizsgálat indult, mivel egy osztályvezető férfitanár meg nem engedhető kommentárokkal illette a diáklányok külsejét, alakját. Cikkünk frissült az SZFE reakciójával!
Klasszikus

Szimfonikus zsenik koncertje a BFZ-vel és a sztárkarmester Paavo Järvivel

Paavo Järvi édesapja elismert észt karmester volt, egykori szovjet nyaralójukban a kis Paavo időnként összefutott Sosztakoviccsal, Rosztropoviccsal, Arvo Pärttel, Hacsaturjánnal, vagy Emil Gilelsszel.
Színház

Új elnököt választott a Színházi Dolgozók Szakszervezete

A színházi szakmák országosan reprezentatív szakszervezete, az idén 105 éves Színházi Dolgozók Szakszervezete jelentősen megújuláson esett át, miután az április 8-án megtartott tisztújító küldöttgyűlésen megválasztották az új országos ügyvezető elnökséget.

Nyomtatott magazinjaink