Zenés színház

2006-ban is tizenkétezer bérletes látogatót vár az Erkel Színház

2005.11.17. 00:00
Ajánlom
Elkezdődött az Erkel Színház idei évadának második felére szóló bérleteinek értékesítése az Operaházban. Az várhatóan összesen mintegy tizenkétezer bérlet háromnegyed részét a színház régi bérletvásárlói újítják meg, a fennmaradó egynegyed részre pedig új nézőket várnak.

November 14-től 20-ig újíthatják meg bérleteiket azok az opera- és balett-rajongók, akik szeretnék megőrizni az őszi idényben kapott helyeiket, majd ezt követően november 21. és december 23. között az új bérleteseket várja az Operaház Szervezési Osztálya. A 2006-os tizenhat bérletsorozatból tizenegy az őszi bérletek folytatása, azaz megújítható, öt pedig teljesen új konstrukció. A négy ifjúsági, négy nyugdíjas és nyolc felnőtt bérlet tíz, illetve húsz százalékkal olcsóbb, mint ha a néző valamennyi előadásra külön-külön venné meg a jegyet.

Sokan hosszú évek, sőt évtizedek óta ugyanarról a székről követik az előadásokat. 1995 óta, amikor számítógépesítették a jegyeladást, az Operaházban sok száz, minden évadban hűséges bérletvásárlót tart nyilván a rendszer, és számos olyan család van, akik évtizedek óta újítják meg bérleteiket ugyanarra a sorozatra, ugyanarra a helyre. A tavalyi évben bemutatott legrégebbi bérletszelvényt 1938-ban állították ki. Az Erkel előadásainak hatvan százalékát általában bérlettulajdonosok tekintik meg, s a nézők csupán mintegy negyven százaléka egyszeri jegyvásárló.

A legnépszerűbb ifjúsági bérlet ebben az évben a „Pamina”. Ennek közönsége jövő télen és tavasszal A sevillai borbélyt és a Sylviát tekintheti meg. A felnőtteknek szóló „A Föld körül” fantázianevű bérlet hasonlóan népszerű, ezzel a Normát és Az álarcosbált lehet majd megnézni, a nyugdíjasoknál listavezető Vasutas-bérlettel pedig a Bánk Bánt és A sevillai borbélyt.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

„A jövő itt van és sose lesz vége!” – így született a legendás Mocskos idők című Európa Kiadó-dal

Az Európa Kiadó énekes-gitárosát, Menyhárt Jenőt kérdeztük arról, hogyan született az egyik leghíresebb daluk, amely A besúgó című sorozat főcímdalaként vált még népszerűbbé egy új generáció körében.
Színház

A jelenlegi főigazgató mellett egy operettszínész és egy zeneszerző pályázik a Szegedi Nemzeti Színház élére

Barnák László ötéves mandátuma 2023. június végén jár le. A színházvezetői kiírásra az övén kívül két pályázat érkezett.
Vizuál

Dürertől Picassón át Damien Hirstig – A grafika történetének hatszáz évét öleli fel a bécsi Albertina három új kiállítása

Három kiállítását is a grafikának szenteli a bécsi Albertina: a Dürer.Munch.Miró című tárlat már látogatható, februárban nyílik az Andy Warhol bis Damien Hirst című kiállítás, márciusban pedig Picasso műveit mutatják be.
Jazz/World

Beyoncé megdöntötte Solti György Grammy-rekordját

Az amerikai énekesnő immár harminckét díjjal büszkélkedhet, ezzel neki van a legtöbb Grammyje. A legjobb album díját Harry Styles kapta meg a Los Angeles-i ceremónián.
Klasszikus

44 formációból választották ki a legjobbakat a Weiner Leó Országos Kamarazene Versenyen

A megmérettetés január 30. és február 5. között zajlott a Zeneakadémia Weiner Kuratóriuma támogatásával és a Kamarazene Tanszék szervezésében, a legjobbakat három kategóriában díjazták.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház gyász

Elhunyt Jürgen Flimm

A neves színházi és operarendezőt, a Salzburgi Ünnepi Játékok és a Berlini Állami Opera egykori vezetőjét február 4-én, életének nyolcvankettedik évében érte a halál.
Zenés színház videó

Az Éj királynője a levegőben

Az amerikai szoprán nem csupán virtuóz koloratúrkészségéről híres, hanem bravúros légtornászmutatványairól is, ráadásul képes ötvözni a kettőt: a levegőben lógva adja elő Az Éj királynőjének áriáját A varázsfuvolából.
Zenés színház hír

Áthelyezik a földrengésben megrongálódott színházépületből a pesarói Rossini Operafesztivál idei évre tervezett előadásait

Az opera-előadásokat a fesztivál által már korábban is használt sportcsarnokban, a Vitrifrigo Arénában rendezik meg, míg a koncertekre a város egy másik színházépületében kerül majd sor.
Zenés színház hír

Stephanie Blythe Gianni Schicchi szerepét énekli San Diegóban

Az énekesnő már korábban is énekelt férfi hangtartományban, egy koncertszerű Carmen-előadásban Don Joséként lépett színpadra. Most baritonszerepben debütál majd.
Zenés színház interjú

„Minden színésznő álma egy igazi nadrágszerep” – interjú Lévai Enikővel a Mária főhadnagy bemutatója kapcsán

Lévai Enikő századik születésnapját ünneplő színháza centenáriumi gálaestjén lép színpadra február közepén, egy hónappal később pedig a Mária főhadnagy címszerepében mutatkozik be.