Zenés színház

2006-ban is tizenkétezer bérletes látogatót vár az Erkel Színház

2005.11.17. 00:00
Ajánlom
Elkezdődött az Erkel Színház idei évadának második felére szóló bérleteinek értékesítése az Operaházban. Az várhatóan összesen mintegy tizenkétezer bérlet háromnegyed részét a színház régi bérletvásárlói újítják meg, a fennmaradó egynegyed részre pedig új nézőket várnak.

November 14-től 20-ig újíthatják meg bérleteiket azok az opera- és balett-rajongók, akik szeretnék megőrizni az őszi idényben kapott helyeiket, majd ezt követően november 21. és december 23. között az új bérleteseket várja az Operaház Szervezési Osztálya. A 2006-os tizenhat bérletsorozatból tizenegy az őszi bérletek folytatása, azaz megújítható, öt pedig teljesen új konstrukció. A négy ifjúsági, négy nyugdíjas és nyolc felnőtt bérlet tíz, illetve húsz százalékkal olcsóbb, mint ha a néző valamennyi előadásra külön-külön venné meg a jegyet.

Sokan hosszú évek, sőt évtizedek óta ugyanarról a székről követik az előadásokat. 1995 óta, amikor számítógépesítették a jegyeladást, az Operaházban sok száz, minden évadban hűséges bérletvásárlót tart nyilván a rendszer, és számos olyan család van, akik évtizedek óta újítják meg bérleteiket ugyanarra a sorozatra, ugyanarra a helyre. A tavalyi évben bemutatott legrégebbi bérletszelvényt 1938-ban állították ki. Az Erkel előadásainak hatvan százalékát általában bérlettulajdonosok tekintik meg, s a nézők csupán mintegy negyven százaléka egyszeri jegyvásárló.

A legnépszerűbb ifjúsági bérlet ebben az évben a „Pamina”. Ennek közönsége jövő télen és tavasszal A sevillai borbélyt és a Sylviát tekintheti meg. A felnőtteknek szóló „A Föld körül” fantázianevű bérlet hasonlóan népszerű, ezzel a Normát és Az álarcosbált lehet majd megnézni, a nyugdíjasoknál listavezető Vasutas-bérlettel pedig a Bánk Bánt és A sevillai borbélyt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Tánc

Februárban megnyit a Nemzeti Táncszínház várva várt új épülete

Négy év bizonytalan helyzet után február 15-én a Budapest Táncfesztivállal egybekötve adják át a nagyközönségnek az intézmény új épületét a Millenáris Parkban.
Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház bécs

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Zenés színház hír

Meghirdették a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt

Az operett nemzetközi népszerűsítése és új tehetségek felfedezése a célja a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenynek.
Zenés színház premier

A Liliomfi zenés változatát mutatja be a Madách

A Liliomfi musicalváltozatát mutatja be március 23-án a Madách Színház. A zenés komédiát Szigligeti Ede műve alapján Szente Vajk írta, zenéjét Bolba Tamás szerezte.
Zenés színház gyász

Elhunyt a világhírű Wagner-énekes, Theo Adam

A német operaénekes, korának egyik nagy Richard Wagner- és Richard Strauss-előadója 92 éves volt.
Zenés színház magazin

Ma ünnepeljük a magyar musical napját

Azért esett a választás erre a napra, mert 1961. január 12-én mutatta be a Petőfi Színház az első magyar musicalt, az Egy szerelem három éjszakáját.