Zenés színház

2006-ban is tizenkétezer bérletes látogatót vár az Erkel Színház

2005.11.17. 00:00
Ajánlom
Elkezdődött az Erkel Színház idei évadának második felére szóló bérleteinek értékesítése az Operaházban. Az várhatóan összesen mintegy tizenkétezer bérlet háromnegyed részét a színház régi bérletvásárlói újítják meg, a fennmaradó egynegyed részre pedig új nézőket várnak.

November 14-től 20-ig újíthatják meg bérleteiket azok az opera- és balett-rajongók, akik szeretnék megőrizni az őszi idényben kapott helyeiket, majd ezt követően november 21. és december 23. között az új bérleteseket várja az Operaház Szervezési Osztálya. A 2006-os tizenhat bérletsorozatból tizenegy az őszi bérletek folytatása, azaz megújítható, öt pedig teljesen új konstrukció. A négy ifjúsági, négy nyugdíjas és nyolc felnőtt bérlet tíz, illetve húsz százalékkal olcsóbb, mint ha a néző valamennyi előadásra külön-külön venné meg a jegyet.

Sokan hosszú évek, sőt évtizedek óta ugyanarról a székről követik az előadásokat. 1995 óta, amikor számítógépesítették a jegyeladást, az Operaházban sok száz, minden évadban hűséges bérletvásárlót tart nyilván a rendszer, és számos olyan család van, akik évtizedek óta újítják meg bérleteiket ugyanarra a sorozatra, ugyanarra a helyre. A tavalyi évben bemutatott legrégebbi bérletszelvényt 1938-ban állították ki. Az Erkel előadásainak hatvan százalékát általában bérlettulajdonosok tekintik meg, s a nézők csupán mintegy negyven százaléka egyszeri jegyvásárló.

A legnépszerűbb ifjúsági bérlet ebben az évben a „Pamina”. Ennek közönsége jövő télen és tavasszal A sevillai borbélyt és a Sylviát tekintheti meg. A felnőtteknek szóló „A Föld körül” fantázianevű bérlet hasonlóan népszerű, ezzel a Normát és Az álarcosbált lehet majd megnézni, a nyugdíjasoknál listavezető Vasutas-bérlettel pedig a Bánk Bánt és A sevillai borbélyt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Itt hallgathatja meg Kurtág György operáját élőben

Ma este mutatják be Kurtág György első operáját a milánói Scalában. Az előadást az olasz közrádió és a Bartók Rádió élőben közvetíti, az interneten ön is meghallgathatja!
Vizuál

Ön mit szól a legújabb budapesti Sisi-szoborhoz?

Új, egész alakos szobrot kapott Sisi, azaz Erzsébet királyné a Madách téren, ám felmerül néhány kérdés az alkotással kapcsolatban.
Klasszikus

Nyolc percen át ünnepelték Kurtág operáját, a zeneszerző rádión hallgatta az előadást

Nyolc percig tapsolta Kurtág György első operájának ősbemutatóját a Scala milánói operaház közönsége csütörtök este - számolt be a Corriere della Sera olasz napilap a többnyire szakmai közönség előtt tartott előadásról.
Könyv

A nő, aki beleszületett az irodalomba, és azóta is benne él – Szabó T. Anna

Első novelláskötetét, a Töréstesztet egyfajta katalizátornak szánta, hogy begyújtson valamit, akkor is, ha fáj, hiszen nem lehet megúszni. Szabó T. Anna Kult50-ben megjelent portréja.
Tánc

Lélegzetelállító klippel tér vissza a Polunyin-Hozier páros

Az ukrán balettművész öt évvel ezelőtt az ír zenész Take Me To Church című zenéjére készült David LaChapelle-videoklipben robbant be a köztudatba. Most ismét összeálltak egy remekműre.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház ajánló

Egy operettlegenda a József Attila Színház színpadán

Három emblematikus operettet jegyez a magyar színháztörténet: a Csárdáskirálynőt, a Mágnás Miskát illetve a Csókos asszonyt. Utóbbi Szilágyi László és Zerkovitz Béla örökbecsű műve, ami második éve fut a József Attila Színházban.
Zenés színház opera

Itt hallgathatja meg Kurtág György operáját élőben

Ma este mutatják be Kurtág György első operáját a milánói Scalában. Az előadást az olasz közrádió és a Bartók Rádió élőben közvetíti, az interneten ön is meghallgathatja!
Zenés színház opera

Vajda Gergely Kékszakállút vezényel Palermóban

Schönberg A sors keze című egyfelvonásosát és Bartók Béla Kékszakállúját játssza a palermói Teatro Massimo. Utóbbinak két főszereplője Bretz Gábor és Schöck Atala.
Zenés színház rossini

A pesarói hattyú

Százötven éve, 1868. november 13-án halt meg Gioachino Antonio Rossini, az olasz opera egyik legnépszerűbb mestere. Híres ínyenc is volt, nevét étel-kompozíciói is őrzik.
Zenés színház new york

Először csendült fel az Egyesült Államokban a Bánk bán

Tizenötezer néző volt kíváncsi a magyar kultúrát népszerűsítő, vasárnap zárult kéthetes rendezvénysorozat előadásaira New Yorkban.