Zenés színház

A Covent Gardenben debütált Sebestyén Miklós

2017.07.20. 11:52
Ajánlom
A basszbariton énekes André Tchaikowsky A velencei kalmár című operájában a Dózsét alakította július 19-én este, de ma is lesz egy előadás.

Sebestyén Miklós 1979-ben született, fiatalon aktív tagja volt a Tóth Aladár Operastúdiónak – olvasható a honlapján. 2002-től a Zürichi Zeneművészeti Főiskolán Polgár László növendékeként tanult. 2009-ben a Müncheni Zeneművészeti Főiskolán szerezte meg mesterfokú diplomáját. Számos független operaprodukciókban vett részt Európában (Zürich, Basel, Winterthur, Torino, Monte Carlo, Budapest) és számos operaházban vendégszerepelt (Nürnbergi Operaház, a müncheni Staatstheater am Gärtnerplatz, Lipcsei Operaház, Prinzregententheater München).

A Magyar Állami Operaházban 2011-ben lépett fel először. 2012-ben debütált a New York-i Metropolitan színpadán, ahol az egyiptomi Király szerepét énekelte Verdi Aidájában. (Erről az élményről a Fideliónak mesélt egy interjúban.) Szintén a Metben énekelte V. Károly szerepét Verdi Don Carlos c. operájában, mindkét alakítása üdvözlő kritikákat kapott. 2013-ban debütált a Budapesti Wagner-napokon, ahol Kothner szerepét énekelte a Mesterdalnokokban Fischer Ádám vezényletével.

Sebestyén Miklós:

Kapcsolódó

Sebestyén Miklós: "Nem szabad egy pillanatra sem elkényelmesedni"

December elején sikerrel debütált a New York-i Metropolitan Operaházban Sebestyén Miklós, akit külföldi tanulmányai és vendégszereplései miatt eddig alig láthatott itthon a magyar közönség. A 33 éves basszus – hosszú idő után az első magyar férfi énekes a világhírű dalszínházban - szívesen énekelne többet Budapesten is, sőt, még rock együttessel is játszana, ha ideje engedné. A Fideliónak New Yorkban mesélt a Met műhelytitkairól. INTERJÚ

Sebestyén Miklós

Sebestyén Miklós (Fotó/Forrás: Bartók Plusz Operafesztivál)

André Tchaikowsky (született: Robert Andrzej Krauthammer, 1935-1982) lengyel zongoravirtuóz és zeneszerző volt, aki a varsói gettóból hamis papírokkal menekülve vette fel azt a nevet, amellyel aztán világhírű lett. A velencei kalmár című operája az előítéletekről szól, és a szerző a gettóban szerzett élményeit is a cselekménybe szőtte. Tchaikowsky halála után azzal került be a nemzetközi sajtóba, hogy utolsó kívánsága szerint felhasználták a koponyáját Stratford-upon-Avonban egy Hamlet-előadásban.

A velencei kalmár a Wales-i Nemzeti Opera produkciója. (via Bachtrack)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Zenés színház interjú

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház ajánló

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Zenés színház palotakoncertek

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Zenés színház operett

Látványos show lesz a Cirkuszhercegnő a Margitszigeten

Az anekdota szerint egy rosszul elsült viccéből született Kálmán Imre nagyoperettje, a Cirkuszhercegnő, amelyet július 20-21-én játszanak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.