Zenés színház

A főszereplő férje mentette meg a Nizzai Opera előadását

2023.03.02. 09:00
Ajánlom
A Lammermoori Lucia előadásának reggelén derült ki, hogy az Edgardót alakító Oreste Cosimo nem tud színpadra lépni, ám a címszerepet éneklő Kathryn Leweknek támadt egy ötlete.

Igazán rájárt a rúd a Nizzai Opera Lammermoori Lucia-sorozatára, a premier előtt nem sokkal az Enrico szerepére szerződtetett művész esett ki a produkcióból, és az intézmény vezetésének hazájából kellett odahívnia a bolgár baritont, Vlagyimir Sztojanovot. A harmadik előadás délelőttjén azonban kiderült, hogy

az Edgardót éneklő Oreste Cosimo is beteg, megkezdődött hát a gyors szervezkedés, honnan is lehetne gyorsan találni egy tenoristát, aki tudja a szerepet.

A produkcióban Luciát megformáló amerikai szoprán, Kathryn Lewek (akit a hazai közönség elsősorban a Metropolitan-közvetítések Éj királynőjeként ismerhet) vetette fel, hogy az őt Nizzába elkísérő férje, Zach Borichevsky már énekelte a szerepet, 2015-ben az opera egy amerikai előadásában ismerkedtek meg egymással. Azóta ugyan nem énekelte a darabot, úgyhogy miután az igazgatóság rábólintott a beugrásra, mindössze hét óra állt rendelkezésére, hogy felelevenítse tudását, felkészüljön az előadásra, és este nyolckor színpadra lépjen.

KathrynLewekesferje-134352.jpg

Kathryn Lewek és Zach Borichevsky (Fotó/Forrás: Peter Greeno)

A beszámolók alapján az előadás sikeresen lezajlott, a közönség pedig különösen lelkesen fogadta, mikor a házasfelek szerelmi duettjük után csókot váltottak. Az énekesnő így értékelte a bravúros beugrást közösségi oldalán:

Hálás vagyok, hogy ilyen tehetséges, támogató, és – merem mondani – jóképű férjem van.

(Forrás: OperaWire)

Fejléckép: Kathryn Lewek Lucia szerepében (fotó/forrás: D. Jaussein / Opéra Nice Côte d'Azur)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Számos jelentkező pályázik a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára

A Magyar Állami Operaház főigazgatói pályázatára március 28-ig lehet jelentkezni, a napokban megjelent hírek szerint több jelentkező, énekes, karmester és rendező is megméretteti magát.
Színház

Újabb akadály gördült Eszenyi Enikő budapesti visszatérése elé

Eszenyi Enikő február végén eltörte a csuklóját a Csodálatos vagy, Júlia! című előadás fotóspróbáján. Emiatt májusra kellett halasztani az előadás premierjét a Játékszínben, most pedig Pásztor Erzsi jelentette be, hogy visszaadja a szerepét.
Vizuál

Felszabadított női testek, tabuk nélkül

Saját testüket médiumként használva fogalmazták meg a női lét kérdéseit azok az művészek, akiknek munkáit a Liget Galéria „Lerántjuk a leplet” című kiállításán láthatjuk még április 6-ig.
Vizuál

Ha ezt a tekintetet látja, jobb, ha menekül

Ha nem is hallott még a Kubrick-nézésről, egész biztosan látta már valamelyik filmben az amerikai rendező védjegyévé vált megoldást, amely minden egyszerűsége ellenére vérfagyasztóan hatásos.
Klasszikus

Benjamin Appl, a bársonyos hangú dalkirály, akit muszáj hallani

Végtelen szín áramlik a hangjában, és szinte elviselhetetlenül megindító, ahogy énekel. Így vélekednek a nemzetközi kritikusok a német–brit lírai sztárbaritonról, Benjamin Applről.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház lapszemle

Számos jelentkező pályázik a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára

A Magyar Állami Operaház főigazgatói pályázatára március 28-ig lehet jelentkezni, a napokban megjelent hírek szerint több jelentkező, énekes, karmester és rendező is megméretteti magát.
Zenés színház gyász

Elhunyt Judith Halász Bécsben élő operaénekes

A művész tragikus hirtelenséggel hunyt el, halálhírét férje, Papocsi Róbert karmester adta hírül közösségi oldalán.
Zenés színház ajánló

Dichterliebe – A tizenkét óriás: egy különös szerelem története különleges módon elevenedik meg az Átriumban

Egy fiú és egy lány, akik egy bulin megismerkednek, egy éjszakára egymásra találnak, majd reggelre a lány eltűnik. Álmodta a fiú az egészet vagy lezajlott a valóságban? Erről szól a Danubia Zenekar március 28-án és 29-én látható előadása az Átriumban.
Zenés színház interjú

„Anne akkor fogott bele az írásba, amikor még volt remény” – beszélgetés Süle Dalmával

Április 7-én, nagypénteken Feltámadás címmel tartanak ünnepi koncertet, április 16-án pedig a holokauszt magyarországi áldozataira emlékezve tűzik műsorra Grigori Frid Anne Frank naplója című mono-operáját.
Zenés színház hír

Hiánypótló szláv műveket mutat be jövő évadában a Magyar Állami Operaház

Meghirdette 2023/24-es évadát a Magyar Állami Operaház, melynek a Szláv Szezon címet adták. Színre kerül Dvořák Ruszalkája és Muszorgszkij Borisz Godunovja, valamint megismerheti a közönség Eötvös Péter első, magyar szövegre készült operáját is.