Zenés színház

A főszereplő férje mentette meg a Nizzai Opera előadását

2023.03.02. 09:00
Ajánlom
A Lammermoori Lucia előadásának reggelén derült ki, hogy az Edgardót alakító Oreste Cosimo nem tud színpadra lépni, ám a címszerepet éneklő Kathryn Leweknek támadt egy ötlete.

Igazán rájárt a rúd a Nizzai Opera Lammermoori Lucia-sorozatára, a premier előtt nem sokkal az Enrico szerepére szerződtetett művész esett ki a produkcióból, és az intézmény vezetésének hazájából kellett odahívnia a bolgár baritont, Vlagyimir Sztojanovot. A harmadik előadás délelőttjén azonban kiderült, hogy

az Edgardót éneklő Oreste Cosimo is beteg, megkezdődött hát a gyors szervezkedés, honnan is lehetne gyorsan találni egy tenoristát, aki tudja a szerepet.

A produkcióban Luciát megformáló amerikai szoprán, Kathryn Lewek (akit a hazai közönség elsősorban a Metropolitan-közvetítések Éj királynőjeként ismerhet) vetette fel, hogy az őt Nizzába elkísérő férje, Zach Borichevsky már énekelte a szerepet, 2015-ben az opera egy amerikai előadásában ismerkedtek meg egymással. Azóta ugyan nem énekelte a darabot, úgyhogy miután az igazgatóság rábólintott a beugrásra, mindössze hét óra állt rendelkezésére, hogy felelevenítse tudását, felkészüljön az előadásra, és este nyolckor színpadra lépjen.

KathrynLewekesferje-134352.jpg

Kathryn Lewek és Zach Borichevsky (Fotó/Forrás: Peter Greeno)

A beszámolók alapján az előadás sikeresen lezajlott, a közönség pedig különösen lelkesen fogadta, mikor a házasfelek szerelmi duettjük után csókot váltottak. Az énekesnő így értékelte a bravúros beugrást közösségi oldalán:

Hálás vagyok, hogy ilyen tehetséges, támogató, és – merem mondani – jóképű férjem van.

(Forrás: OperaWire)

Fejléckép: Kathryn Lewek Lucia szerepében (fotó/forrás: D. Jaussein / Opéra Nice Côte d'Azur)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Színház

Mindig van egy hajnal a konyhában – beszélgetés Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal

Valódi érzelmi hullámvasutat kínál a nézőknek a Rózsavölgyi Szalon április közepén bemutatott, Bármit mondhatsz című előadása, amelyben egy negyvenes házaspár próbálja tisztázni sok-sok év alatt felgyülemlett sérelmeiket egy reggelbe nyúló beszélgetés során. A két főszereplővel, Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal beszélgettünk.
Tánc

Abbahagyja a balettet, és búcsúzik a színpadtól Leblanc Gergely

A 31 éves balettművész az Operaház videójában beszélt arról, hogy elbúcsúzik a színpadtól, és a továbbiakban a háttérben fogja segíteni a Magyar Nemzeti Balett munkáját.
Könyv

Megmenekülhet Esterházy Péter egykori otthona

Alkotóházként születhet újjá a 2016-ban elhunyt Kossuth- és József Attila-díjas író egykori, rómaifürdői családi háza.
Klasszikus

Bach-estre készül Ránki Dezső és az Anima Musicae

A sűrű májusi koncertszezon igazi különlegességet tartogat még a hónap végére is: a Klukon Edit, Ránki Dezső és Ránki Fülöp által megálmodott Csönd-zsák koncertek 14. hangversenyén J. S. Bach négy zongoraversenye csendül fel az Anima Musicae Kamarazenekarral közösen.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Csak semmi komolyság! – interjú Janklovics Péterrel

„Mindennek meg lehet fogni a humoros oldalát” – vallja Janklovics Péter humorista, aki érzékenyítő előadásaiban a klasszikus zene és az opera műfaját igyekszik közelebb hozni a hallgatósághoz provokatívan, ám mindig kellő tisztelettel.
Zenés színház ajánló

Szabadakarat: innovatív koncertszínház sztárokkal a Margitszigeti Színházban

A reformkor első „celeb párjának” szerelmét mutatja be a térben és időben is szabadon mozgó, koncerthangulatú történetet, a szabadakarat >>>> című előadás. Az októberi ősbemutató után, május 28-án szabadtéren is debütál a koncertszínház a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
Zenés színház hír

Harminckét országból csaknem kétszázan jelentkeztek az idei Marton Éva Nemzetközi Énekversenyre

A Zeneakadémia 70 ezer euró összdíjazású megmérettetésére 106 női és 90 férfi énekese adott be érvényes pályázatot a világ minden tájáról.
Zenés színház interjú

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Zenés színház interjú

Folyamatos tanulás – interjú Kállai Ernővel, az Opera koncertmesterével

Nyolc éve a Magyar Állami Operaház Zenekarának koncertmestere, nemrég pedig ismét szólistaként hallhatta a közönség Kállai Ernőt, aki a 2023/24-es évadban az év zenekari művésze címet is kiérdemelte.