Zenés színház

A halászlányok Tokajban

2009.08.06. 14:11
Ajánlom
Augusztus 8., 10. 20:00 - Paulay Ede Színház (Tokaj)

A nemzetközi Crescendo hálózat keretében működő Crescendo con Spirito Nyári Művészeti Akadémia immár hatodik alkalommal rendez elsősorban zenei mesterkurzusokat több országból érkező fiatalok számára Sárospatakon. Ebben az évben, halálának 200. évfordulóján, Joseph Haydnra emlékezik a világ, így a Timothy Bentch (USA) operaénekes által vezetett Ének és Opera szekció a szerző Le Pescatrici című operáját mutatja be - a Zempléni Fesztivál meghívására - az új tokaji színházban.

A mű, amelynek 1770-ben volt az ősbemutatója, Carlo Goldoni vázlatain alapul. A fiatal Eurilda egy picinyke halászfaluban él, és nem tudja, hogy egy egész királyság örököse. A királyi udvar küldöttet indít a keresésére. Lesbina és Nerina, a két halászlány minden álma a királyi udvarban élni, ezért igyekeznek magukat örökösként feltüntetni. Kedveseik, Burlotto és Frisellino, felháborodva a lányok hirtelen jött hűtlenségén, udvari küldöttnek öltözve elcsábítják őket. Később tudtukra adják igazi kilétüket, megbocsátanak a megszégyenült lányoknak és végül Eurilda is megkapja jogos örökségét, királynő lesz.

Szereplők:


Nerina: Rodica Vica (Románia) - szoprán
Lesbina: Pamela Kiss (Szerbia) - szoprán
Eurilda: Balga Gabriella(Szlovákia) - mezzoszoprán
Lindoro: Adrian Prelucan (Románia) - bariton
Burlotto: Tarjányi Tamás - tenor
Frisellino: Aaron Allsbrook (Izrael) - tenor
Mastricco: Gradsach Zoltán - basszus
Camerata Miskolc

Díszlet: Matthew Allar (USA)
Koreográfus: Tina Bailey (Malaysia)
Rendező: Teresa Moyer (USA)
Művészeti vezető: Dallos Erika

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház operett

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház interjú

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Zenés színház kritika

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Zenés színház interjú

„A Marica grófnőnek minden száma sláger”

A Fertő-tó partján, Mörbischben láthatja a közönség Kálmán Imre örökzöld alkotását, a Marica grófnőt, amely zeneileg és látványosságában is lenyűgözőnek ígérkezik. A produkcióról a Seefestspiele Mörbisch művészeti vezetőjét, Peter Edelmannt kérdeztük.
Zenés színház interjú

"Szeretni kell és pont" – A nő kétszer

Kálmán Imre Cirkuszhercegnőjének kétestés, margitszigeti bemutatójának primadonna szerepében július 20-án Dobó Enikő, 21-én pedig Eperjesi Erika látható majd. A két „Fedórát” szerepükről és az előadásról kérdeztük.